• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2022

10:58

SKUPŠTINA FSS - DRUGI DEO! Tehnička vlada do Mundijala ili novi cirkus?

Aleksandar Jovanović Cile

Fudbal

SKUPŠTINA FSS - DRUGI DEO! Tehnička vlada do Mundijala ili novi cirkus?

Podeli vest

Sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je u ponedeljak trebalo da bude izabran Nenad Bjeković za predsednika odložena je za 24 sata. Od ukupno 85 delegata bilo je neophodno da se pojave 43 kako bi se obezbedio kvorum, pa je Skupština zakazana za danas od 14 časova

Budući da su se samo 22 delegata pojavila u "kući fudbala" u Staroj Pazovi, za danas je zakazano novo okupljanje.

Skupština FSS danas će biti održana i na zasedanje će doći potreban broj delegata, ali novi predsednik neće biti izabran, objavio je već Informer. Delegati su postigli neformalni dogovor da bi zarad očuvanja mira i dobre atmosfere u FSS i naročito u reprezentaciji pred Svetsko prvenstvo bilo najbolje da se proglasi tehnička vlada, koja će voditi Savez do kraja godine. Posle toga ući će se u novi izborni proces.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Tokom prethodnih nedelja stekao se utisak da će sednica biti protokolarna. Bjeković, koji je više od godinu dana u funkciji vršioca dužnosti predsednika, bio je jedini je kandidat da ostane na toj poziciji. Nijedan od regiona nije predložio drugog kandidata, pa se verovalo da će biti samo verifikovan četvorogodišnji mandat Bjekoviću.

Samo je Crvena zvezda bila protiv izbora Nenada Bjekovića, mada se njen delegat pojavio u "kući fudbala" u Staroj Pazovi. Ispred Crvene zvezde u "kući fudbala" u Staroj Pazovi pojavio se poslovni direktor Marko Petrović. Međutim, on se nije upisao među prisutne i nije želeo da uzme karticu "delegat" kako ne bi bio evidentiran i da ne bi davao legitimitet Skupštini. Ideja je bila da održi govor i objasni zbog čega se crveno-beli protive izboru Nenada Bjekovića za predsednika Fudbalskog Saveza Srbije.

 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 


Niko od visoko pozicioniranih zvaničnika FSS, kao što su sam Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović ili članovi Izvršnog odbora, nije bio raspoložen da govori za medije posle neuspele sednice. Interesantno je da se Branislav Nedimović, koji je bio već viđen na mestu novog potpredsednika, uopšte nije ni pojavio u Pazovi.

Na zasedanje su došli bivši predsednik Tomislav Karadžić, zatim Milovan Đorić, dugogodišnji funkcioner Partizana Žarko Zečević, selektor Dragan Stojković Piksi i uglavnom oni koji su želeli da Bjeković juče bude ustoličen na mestu predsednika.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Žarko Zečević

 

Predstavnik FIFA Elkan Mamadu najavio je potencijalne posledice u slučaju da predsednik ne bude izabran, ali nije precizirao kakve bi te posledice mogle da budu.

- Nažalost, nije bilo kvoruma. Za nas je ovo razočaranje, pošto je sva pravna dokumentacija usklađena sa pravilnicima. Posebno nas je razočarala činjenica da je ostalo manje od tri nedelje do Mundijala u Kataru, na kojem Srbija učestvuje. Nadam se da će danas biti izabran predsednik, a ukoliko se to ne desi, FIFA i UEFA će diskutovati o tome i biće posledica - zaključio je Mamadu.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija