• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2022

13:56

BJEKOVIĆ ZVANIČNO ODUSTAO, STIGLO UPOZORENJE IZ UEFA! Evo zašto se POVUKAO! Zečević udario po Terziću! Petrović: Sram vas bilo da tako pričate!  (VIDEO/FOTO)

Predrag Milosavljević

Fudbal

BJEKOVIĆ ZVANIČNO ODUSTAO, STIGLO UPOZORENJE IZ UEFA! Evo zašto se POVUKAO! Zečević udario po Terziću! Petrović: Sram vas bilo da tako pričate! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Jedini kandidat za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković povukao je zvanično kandidaturu za tu funkciju, a potom obrazložio zazlog odustajanja

Nenad Bjeković je u pisanom saopštenju naveo da povlači kandidaturu za mesto prvog čoveka Saveza.

Današnjoj sednici prisustvovalo je 72 od 85 delegata, što je bilo dovoljno za kvorum. Na sednici je usvojen izveštaj Verifikacione komisije. Verifikovani su mandati 84 delegata, pošto Tomislav Karadžić nije mogao da bude delegat, jer je počasni predsednik FSS-a.

Delegat Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Zečević izjavio je da antagonizam između Crvene zvezde i Partizana dovodi do tenzija u srpskom fudbalu. Opleo je po Zvezdanu Terziću, ali je uzvratio Marko Petrović, operativni direktor crveno-belih.

Bjeković je kao glavni razlog odustajanja naveo mir i stabilnost u reprezentaciji Srbije, uoči predstojećeg Mundijala u Kataru.

Prema saznanjima "Informera", izborna Skupština FSS biće održana tokom marta 2023. godine.

UŽIVO

Bjeković: Povlačim se zbog jedinstva koje je neophodno celoj fudbalskoj Srbiji!

16.18 - Na kraju je izjavu dao Nenad Bjeković, ali bez oglašavanja na sednici, nego putem sajta FSS.

- Pre svega, želeo bih da kažem da mi je bilo zadovoljstvo da u proteklom periodu obavljam dužnost zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Stojkovićem, legendom srpskog fudbala i čovekom koji je za veoma kratko vreme preporodio našu A reprezentaciju i vratio je u vrh evropskog i svetskog fudbala. Želim da obavestim javnost da sam doneo odluku da odustanem od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je to najbolje rešenje, pre svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri nedelje pre početka Mundijala, neophodno celoj fudbalskoj Srbiji - rekao je Nenad Bjeković.

UEFA će pratiti izbore u FSS

15.48 - Nikola Luka je poželeo sreću Piksiju na Mundijalu u Kataru.

- Kao što sam već rekao, najvažnije je SP, Srbija će biti ozbiljan protivnik, ja sam Švajcarac tako da sam malo pristrasan. Baš kao što je bio slučaj 2018. godine, bićemo u istoj grupi sa Brazilom, a moja želja je da Srbija i Švajcarska prođu u nokaut fazu. Želim Piksiju sreću na Mundijalu.

Foto: Predrag Milosavljević

 

15.45 - Luka Nikola iz UEFA poručio je da će izbori morati da budu održani u skladu sa fudbalskim procedurama FSS.

- Dobra vest danas je sto imamo kvorum i moguće je održati Skupštinu. Poslednji korak je da se izabere novi predsednik na četiri godine. Moram da obratim pažnju na povlačenje kandidature g. Bjekovića. Novi izbori moraće da budu održani u skladu sa fudbalskim procedurama FSS. Zahvaljujući reformama, FSS sad ima jaku pravnu osnovu i temelj za sve čime će se u budućnosti suočiti. Srbiji su potrebni mir i stabilnost, a Jovan i njegov tim rade sjajan posao. Najvažnije je ono što radi Dragan Stojković sa “Orlovima” i na tome mora biti fokus fudbalske zajednice u Srbiji. Mi iz UEFA ćemo nastaviti da stojimo rame uz rame sa FSS, a nakon SP bićemo tu da pratimo izborni proces i pruzimo pomoć ako bude potrebno. 
 

15.40 - Usvojeni su finansijski izveštaji. Samo je Mirko Poledica bio uzdržan.

 

15.33 - Među delegatima na Skupštini FSS je i Ivana Nešović, kao predstavnik ženskog fudbala!

15.30 - Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

- Zarađujemo novac u inostranstvu, a trošimo u Srbiji. Uplatili smo preko 12 miliona evra, na ime poreza i doprinosa. Uložili smo veliki novac u klubove, pomogli regionalnim savezima, amaterskom fudbalu. Od prošle godine obezbedili smo plaćene troškove svim učesnicima u takmičenjima FSS. Ponosni smo, naša praksa je među retkima u Evropi. Budžet u 2022. godini, zahvaljujući uspehu Piksija i njegovih izabranika u državnom timu, dostići će rekordnih 30 miliona evra. U posledniih 5 godina, imali smo prihod od 14,2 miliona evra. Zaradili smo ogroman novac, iako poslujemo kao neprofitabilna organizacija. Imamo nepotrošenih 4,5 miliona evra i četiri miliona dolara, od UEFA i FIFA projekata... - saopštio je Jovan Šurbatović.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Šurbatović se obratio delegatima!

- Ovo je godina velikih uspeha. Ta renesansa se poklapa sa dolaskom Dragana Stojkovića Piksija. Njegov pobednički mentalitet preneo je na igrače, svlačionicu, celu organizaciju i sve selekcije ređaju uspehe. Ova godina je uspešna i na terenu i van terena. Svi mi moramo da budemo ponosni, jer smo utkali deo sebe u uspehe naših igrača, a tek će ih biti. Najveći uspeh je plasman na SP, koji je ostvaren na fantastičan način. U tešloj grupi osvojili smo 20 od 24 boda, igramo možda najlepši fudbal u Evropi i imamo razloga da se nadamo uspehu. Plasirali smo se u A diviziju u Ligi nacija. Kadeti U17 treci su bili na EP u Izraelu. Omladinci U19 među osam najboljih u Evropi. Ženski fudbal se razvija i u njega se ulaze. Uz to se ulaze u futsal, u E-sportu smo prvaci Evrope. Uz to, klupski fudbal ostvaruje odlicne rezultate i mi cemo vec od sledece sezone gledati pet nasih nakboljih klubova u Evropi.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Posebno potenciramo na borbi za regularnost. Svedoci smo čistog i potpuno regularnog fudbala u Superligi. To smo uspeli jer smo izmenili sudijske liste i dali šansu mladim sudijama. Takođe smo ulozili u VAR i fudbal nam je potpuno regularan. Nema više prijava UEFA za neregularnost i ilegalno klađenje. Ranije smo imali mnogo prijava, jedne sezone 95, od cega 51 za pet klubova.

FSS zajedno za Zajednicom Superlige potpisao je nekoliko vaznih visemilionskih ugovora, kako bi obezbedio uslove za funkcionisanje svih klubova.

Rasprava Zečevića i Petrovića

14.45 - Usledio je odgovor Zečevića.

- Želim da kažem da je predstavik Zvezde vrlo lepo, tečno govorio. Ja nikad ni na jednu repliku, ni na jednu prozivku nisam odgovorio. A nazivali su me kriminalcem, lopovom. Sad sam osetio potrebu da odgovorim. Lepo sam rekao - žao mi je što Terzić nije ovde da mu u lice kažem. Takođe sam rekao da antagonizam između Zvezde i Partizana, dakle nisam rekao - Zvezda. Nego Zvezda i Partizan. Ovo je skup tudbalskih radnika gde mogu da kažem sta sam doziveo ili prošao, neću polemisati preko medija. Rekao sam i da ne pričam ispred Partizana, nego kao čovek iz fudbala.

 

Foto: Predrag Milosavljević

 

14.42 - Potom se javio Marko Petrović, poslevno direktor Zvezde.

- Ovo  iz usta gospodina Zečevića, to vam je Partizan. Sram Vas bilo da na ovaj način pominjete gospodina Zvezdana Terzića, to je vaše ogledalo, to je Partizan. Terzić kad se kandidovao za predsednika FSS bio je faktor jedinstva i faktor koji ce povezati Sebiju i srpaki fudbal. Bio je i u Partizanu i u Zvezdi i u Vojvodini i u svim klubovima. Vas kandidat nije za godinu i po dana, koliko je vd nije nas pozvao, nije nesto rekao, pitao, predlozio, nismo popili kafu zajedno.
Zvezda hoce kandidata koji ce povezati fudbal u jedinstvo. Ne mora da bude obojen crveno-belok ili crno-belom bojom. Neću vise da ulazim u diskusiju, samo sam želeo da kazem da je ovo sramno kako ste se obrstili i izvrtali činjenice i pominjali čoveka koji nije ovde.

Foto: Predrag Milosavljević

 


Žarko Zečević prozvao Zvezdana Terzića.

 

14.39 - Delegatima se obratio Žarko Zečević, koji je ozbiljno prozvao Zvezdana Terzića.

- Poštovani delegati, želim da vam se obrstim kao sportski radnik koji učestvuje u fudbalu više od 30 godina. Antagonizam između Zvezde i Partizana dovodi do ovoga što smo imali u ova dva dana. A to šteti odnosu klubova, navijačima.  Od 1985. godine navešću vam sedam predsednika FSS. Jedni predsednik od tada koji je bio iz Partizana bio je Tole Karadžić. Svi ostali su bili iz Crvene zvezde. Partizan ništa nije imao protiv tih predsednika, čak je nekima i doprineo. Doprineo je postavljanju Miljana Miljanića i Zvezdana Terzića. Šta mi sad radimo? Imamo reprezentaciju koja se kvalifikovala na SP, imala je apsolutni mir i sad pravimo ujdurmu sami sebi. Žao mi se što Zvezdan Terzić nije tu, jer me javno prozvao preko novina. Rekao je da Tole, Bjeka i ja ne možemo biti predsednici FSS. Bolje da je rekao ne može niko iz Partizana. Pa u ovoj Srbiji 95 odsto ljudi ili crveno-belo ili crno-belo. Ne razumem, ako predsednik ne može biti iz Partizana, sta može? Žuti, plavi, narandžasti? Terzić kad je trebalo da postane predsednik FSS nije izlazio iz Nenadove i moje kancelarije, nije izlazio dok nije promovisan. I sada taj isti čovek ima hrabrosti da nas javno proziva u novinama. Poslednjih deset dana Bjekovića prozivamo u novinama, čovek koji je bio vrhunski sportista, najbolji igrač Nice. A mi se vodimo samo nekim privatnim interesima - rekao je Zečević.

14.30 - Žarko Zečević se javio za reč, ima predlog da se izmenu dnevnog reda.

Fudbalski savez Srbije bez predsednika do daljeg. Dosadašnji vršilac dužnosti te funkcije Nenad Bjeković i zvanično je povukao kandidaturu za pravi, četvorogodišnji mandat, bez onog "vršilac dužnosti" u prefiksu.  Predloženi su i za njih je glasano da predvode Radno predsedništvo, te su izabrani: Ivan Nikolić (FS Istočne Srbije), Marko Zdravković (FS Beograd) i Nebojša Živanović (FS Zapadne Srbije).

Prilikom tog glasanja, nije bilo protiv, a samo jedino je Mirko Poledica bio uzdržan. Skupštini prisustvuje 72 od 85 delegata. Predlog Verifikacione komisije je da se verifikuje 84 delegata, a kod 85-og je došlo do problema. U pitanju je Tomislav Karadžić koga je predložio FS Vojvodine.

On kao počasni predsednik FSS dobija redovne pozive da prisustvuje sednicama FSS, ali nije u mogućnosti da bude delegat i nema pravo glasa na Skupštini FSS.

14.25 - Sednici prisustvuju 72 delegata,  od ukupno 85. Sledi prebrojavanje delegata, čitanje pravilnika...  Tomislav Karadžić kao počasni predsednik FSS ne može da bude  delegat po pravilu. 

14.22 - Na sednici je i Branislav Nedimović, koji se pominje kao kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Sednici prisustvuje i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je takođ dobio aplauz.


14.11- Delegati se Nenada Bjekovića dočekali apluzom na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije!

Foto: informer

 

 

Foto: informer

 

14.00 - Sednica Skupštine FSS počela je na vreme! 

13.55 - Skupština FSS danas će biti održana i na zasedanje će doći potreban broj delegata, koji će izglasati odlaganje izbora predsednika FSS. Ostaje stari Izvršni odbor, tehnička vlada bi trebalo da voditi Savez do kraja godine, a potom će uslediti novi izborni proces.

13.34- Sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je u ponedeljak trebalo da bude izabran Nenad Bjeković za predsednika odložena je za 24 sata. Od ukupno 85 delegata bilo je neophodno da se pojave 43 kako bi se obezbedio kvorum, pa je Skupština zakazana za danas od 14 časova. Budući da su se samo 22 delegata pojavila u "kući fudbala" u Staroj Pazovi, za danas je zakazano novo okupljanje.

13.15 - Nekadašnji prvi čovek Partizana bio je jedini kandidat za naslednika Slaviše Kokeze. Ali, Crvena zvezda ga nije želela na mestu prvog čoveka srpskog fudbala i poručili su sa Marakane da će se boriti protiv njega svim silama

13.00 - Pratite uz Informer.rs Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije, drugi deo.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ko se busa sa lopovom kao sto je terzic jedino zvezda a to sto je bezao iz Srbije da ne bi bio uhapsen nikom nista lopino smrdljiva terzicka takvi su ti i navijaci lopovi i bagra

marko

pre 1 godinu

Odakle lopina zecevic u fudbalskom savezu sad? Zar nije u olimpijskom komitetu? Koliko ta spodoba ima funkcija?

Baki

pre 1 godinu

Dokle će cigani na čelu sa Terzićem terorisati FSS i sve fudbalske klubove u Srbiji !!!! Ako nije predsednik FSS zvezdin , ako nije predsednik sudiske organizacije zvezdin predlog , ako nije selektor zvezdin bivši igrač i treneri svih uzrasta u reprezentaciji onda se bojkotuje reprezentacija i pravi haos u Srpskom fudbalu i ništa ne valja i naravno ako zvezda nije prvak Srbije !!! SRAMOTA

Dragan

pre 1 godinu

Nemam ništa protiv kandidata iz Partizana, ali pravog. Dosta više Toleta, Zeke , Bjeke. Pa partizanovci , kada su vam oni dobri, što ih proteraste iz kluba. Što Bjeku ne izabraste za predsednika kluba (u pozadini je glavni Zeka). Budite malo korektni i realni. Pa valjda imate drugog kandidata ( dobrog). Ima ih sigurno...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija