• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.11.2022

15:17

SPREMAJU SE ZA HULIGANE! Britanci tampon zona između navijača i policije u Kataru

printscreen

Fudbal

SPREMAJU SE ZA HULIGANE! Britanci tampon zona između navijača i policije u Kataru

Podeli vest

Britanski policajci koji će biti raspoređeni u Kataru na SP biće "tampon zona" i "tumači kulture" između navijača i lokalnih organa za sprovođenje zakona

Informaciju je potvrdio visoki zvaničnik policije Mark Roberts.

- Fokus je da sprečimo nesporazume u kojima navijači nenamerno izazovu uvredu - rekao je Roberts, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ti "nesrećni nesporazumi" mogli bi da proisteknu iz konzumiranja alkohola, skidanje majica navijača, mahanje zastavama, okupljanje u velikom broju i ostalih stereotipa koji dolaze uz navijačku kulturu. U delegaciji britanske policije biće 15 službenika koji će delovati kao "tampon zona" između navijača i katarske policije.

Foto: REUTERS

 

- Zaista želimo da britanski policajci koji odu tamo budu tampon zona i tumači kulture kako bi prvi obavili razgovore sa našim navijačima pre nego što neko drugi bude raspoređen. Njihov primarni cilj biće da se povežu sa navijačima i policijskim snagama da bismo rekli: 'Ne kažemo da niste u pravu, ali to izaziva uvredu, tako da biste možda mogli da ublažite svoje ponašanje pre nego što neko drugi interveniše - naveo je Roberts.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra. Očekuje se 3.000 do 4.000 engleskih navijača tokom grupne faze, a taj broj mogao bi da raste kako reprezentacija bude napredovala na turniru.

Foto: REUTERS

 

Roberts, direktor policije zadužene za fudbal širom Britanije, rekao je da policija nije tu da govori navijačima kako da se ponašaju.

- Nemamo ovlašćenja, nismo tu da sprovodimo lokalne zakone. Ono što treba da uradimo je da razgovaramo sa navijačima. Nećemo im držati lekcije o ponašanju, savet bi bio da budete dobar gost. Naši policajci su tu i ako smatramo da ima problema pokušaćemo da intervenišemo na nižem nivou i da se pobrinemo da svi ostanu bezbedni - dodao je.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija