• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.11.2022

08:05

ZVEZDA REŠAVA PITANJE TITULE! Klub sa "Marakane" već obezbedio zvanje jesenjeg šampiona!

Starsportphoto

Fudbal

ZVEZDA REŠAVA PITANJE TITULE! Klub sa "Marakane" već obezbedio zvanje jesenjeg šampiona!

Podeli vest

Ukoliko večiti rivali slave u preostala dva kola Superlige, crveno-beli će na zimsku pauzu otići sa 'plus sedam' u odnosu na Partizan * Nikad se nije dogodilo da na proleće neki tim nadoknadi toliki zaostatak

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi već na kraju jesenjeg dela sezone da stave jednu ruku na novi šampionski trofej!

Gledajući tradiciju, od osamostaljenja Srbije i sezone 2006/07. do danas, nikada se nije desilo da neko od večitih rivala na proleće nadoknadi sedam ili više bodova razlike! Upravo tolika je trenutna prednost crveno-belih u odnosu na Partizan, a do odlaska na odmor Beograđanima je preostalo da odigraju još dve runde u Superligi.

Brane 'duplu krunu'

Prvo će večeras odraditi zaostale utakmice 7. kola, pa će crno-beli dočekati Spartak (16.30, Arena 1 premijum), dok će Zvezda gostovati Čukaričkom (18.45, Arena 1 premijum). Ukoliko i jedni i drugi slave u ovim duelima, a potom osvoje i bodove na oproštaju od 2022. godine protiv Novog Pazara u Humskoj i Radnika u Surdulici, ekipa sa "Marakane" bi mogla da napravi veliki korak na putu ka odbrani trona.

Ni trener aktuelnog prvaka Miloš Milojević (40) ne krije da je primaran cilj osvajanje nove "duple krune".

 

Foto: informer

 


- Jedino o čemu sada razmišljam jeste da dobijemo preostale dve utakmice protiv Čukaričkog i Radnika, pa da mirni odemo na pauzu. Naše ambicije su dobro poznate, da uzmemo oba domaća trofeja i da na leto uđemo u grupnu fazu Lige šampiona. Za to se borimo, to želimo. Najbitnije je da se igrači prvo odmore, da se potpuno resetuju i užele fudbala, jer su sad psihički ispražnjeni - rekao je Milojević u intervjuu za portal "Mocart sport".

Prošle sezone su preokret napravili crveno-beli. Otišao je Partizan na raspust sa prednošću od pet bodova, ali je u maju titula ipak završila u Ljutice Bogdana (plus dva). Pored ovog primera, u minulih 15 godina samo se još tri puta dogodila slična situacija (sezone 2009/10, 2013/14. i 2016/17).

'Grobari' pamte 2017.

Navijačima "parnog valjka" svakako je najdraži epilog od pre pet godina. Tada je Zvezda bila jesenji šampion sa šest poena prednosti, da bi na proleće crno-beli predvođeni Markom Nikolićem srušili sve prepreke pred sobom, uključujući i komšije. Na kraju su ljutog rivala ostavili na "minus tri".
Ipak, Milojević nije želeo mnogo da se osvrće na trenutni poredak na tabeli, već je objasnio šta od svog tima očekuje u drugom delu sezone.

- Verujem da ćemo na proleće biti još jači, atraktivniji i efikasniji. Naravno, neophodna je i dodatna selekcija igračkog kadra, da dovedemo najmanje dva pojačanja, od kojih je jedan centarfor. Neki momci treba da odu korak napred, ima i onih koji su zasićeni, a od pojedinaca mora i klub da zaradi. To je normalan proces, ali siguran sam da ćemo pogoditi sa novom energijom i gladnim igračima - poručio je kormilar Crvene zvezde.

 

Matijašević: Pružićemo jak otpor

 

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević veruje da "brđani" mogu večeras (četvrtak) da pruže jak otpor crveno-belima.
- Očekujem tvrdu utakmicu protiv šampiona. Da se ne lažemo, oni su favoriti, to je jasno. Zvezdu su sekunde delile od Lige šampiona, posle se malo poremetila atmosfera, došla je i promena trenera... Nikad nisam rekao da ćemo izaći i pobediti nekog od večitih rivala, ali sam uvek isticao da moramo da odigramo dobro i borbeno. Naši momci ne treba da se plaše boje dresova Partizana ili Crvene zvezde, već samo da igraju fudbal - jasan je Matijašević.
vinjete

S druge strane, Partizan možda najviše može da žali za onim kiksom protiv Javora kod kuće krajem oktobra. Tada je imao prednost od 3:1 i na kraju ispustio pobedu (3:3), zbog čega je omogućio večitom rivalu da se odlepi na "plus sedam".

Međutim, trener crno-belih Gordan Petrić (53) uveren je da ništa još nije gotovo i da pitanje šampiona nije rešeno.

- Sve je realno dok je matematički ostvarivo. Ima još mnogo utakmica da se odigra na proleće, a tu su i dva derbija. Videćemo kakav će epilog biti na kraju, kada se podvuče konačna crta. Pre svega, mi moramo maksimalno da odradimo ova dva meča do kraja jesenjeg dela. Naravno da je moguće da preokrenemo, borićemo se i sigurno nećemo odustati - naglasio je Petrić.

POREDAK OD OSAMOSTALJENJA SRBIJE

Sezona 2006/07.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 14
Šampion: Crvena zvezda, plus 17
Sezona 2007/08.
Jesenji prvak: Partizan, plus 6
Šampion: Partizan, plus 5
Sezona 2008/09.
Jesenji prvak: Partizan, plus 7
Šampion: Partizan, plus 21
Sezona 2009/10.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 3
Šampion: Partizan, plus 7
Sezona 2010/11.
Jesenji prvak: Partizan, plus 5
Šampion: Partizan, plus 6
Sezona 2011/12.
Jesenji prvak: Partizan, plus 10
Šampion: Partizan, plus 12
Sezona 2012/13.
Jesenji prvak: Partizan, plus 6
Šampion: Partizan, plus 11
Sezona 2013/14.
Jesenji prvak: Partizan, plus 1
Šampion: Crvena zvezda, plus 1
Sezona 2014/15.
Jesenji prvak: Partizan, plus 6
Šampion: Partizan, plus 7
Sezona 2015/16.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 26
Šampion: Crvena zvezda, plus 14
Sezona 2016/17.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 6
Šampion: Partizan, plus 3
Sezona 2017/18.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 9
Šampion: Crvena zvezda, plus 17
Sezona 2018/19.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 15
Šampion: Crvena zvezda, plus 18
Sezona 2019/20.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 11
Šampion: Crvena zvezda, plus 14
Sezona 2020/21.
Jesenji prvak: Crvena zvezda, plus 9
Šampion: Crvena zvezda, plus 13
Sezona 2021/22.
Jesenji prvak: Partizan, plus 5
Šampion: Crvena zvezda, plus 2
 

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija