• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2022

18:52

LUKIĆ DAO OBEĆANJE OCU! Evo kako ga je ISPUNIO! Otvoreno o Piksiju i ŠANSAMA Orlova na Mundijalu!

Reuters

Fudbal

LUKIĆ DAO OBEĆANJE OCU! Evo kako ga je ISPUNIO! Otvoreno o Piksiju i ŠANSAMA Orlova na Mundijalu!

Podeli vest

Broje se sitno dani do premijere Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru i meča sa najvećim favoritom za osvajanje "Boginje", selekcijom Brazila

Pored start Mundijala, ekipa banjalučkog "ATV-a" odradila je nekoliko razgovora sa reprezentativcima Srbije, a na red je stigao i Saša Lukić, prvotimac i kapiten člana Serije A, Torina.

Prve fudbalske korake nekadašnji vezista Partizana načinio je u Šapcu, igrajući za Savacium, da bi ga put kasnije doveo do Torina, kasnije malo i do Levantea, da bi se potom ustalio u Italiji u dresu Bikova.

Izrastao je u vođu ovog kluba, a u isto vreme i postao veoma važan šraf Orlova, s kojima putuje u Katar na Svetsko prvenstvo.

Poput ostalih reprezenetativaca i vezista Bikova je pričao o uticaju Piksija na tim:

Od početka kvalifikacija, sa misterom Stojkovićem, imali smo cilj. Igrali smo veoma dobro od prve do poslednje utakmice. Znali smo da će ta utakmica sa Portugalijom biti odlučujuća i išli smo od utakmice do utakmice. Verovali smo u nas. Pokazali smo kvalitet koji imamo. Nakon dugo godina imamo veliko zajedništvo i pravog selektora i to se sve sklopilo u jednu dobru celinu, tako da nije iznenađenje što smo izborili direktan plasman na Svetskom prvenstvu. U Lisabonu smo odigrali istorijsku utakmicu koju nikad nećemo zaboraviti.

Foto: Starsportphoto

Saša Lukić u dresu Srbije

OČEKUJEMO VELIKE STVARI NA MUNDIJALU

Fudbaler Torina ističe da je Piksi taj koji je vratio veru u čitavu ekipu, zato što je on bio takav fudbaler, dok ni rezultat u Ligi nacija nije iznenađenje.

- Mislim da smo kroz kvalifikacijE i Ligu naciju pokazali kvalitet. Treba da nastavimo da verujemo u nas i da na terenu pokažemo sav svoj kvalitet. Imamo dosta igrača koji igraju u velikim klubovima i to smo sve stavili u službu tima. Krasi nas, ponavljam, veliko zajedništvo i nikada nije bila ovako dobra atmosfera unutar i van reprezentacije. Na Svetskom prvenstvu očekujemo velike stvari, ali idemo utakmicu po utakmicu. Sada je najbitnija prva utakmica protiv Brazila, onda sa Kamerunom, pa sa Švajcarskom. Tako smo vodili i kroz kvalifikacije, tako ćemo i sada i mislim da je to pravi put.

Lukićev saigrač na stadionu "Olimpik Grande" je i Rikardo Rodriges, levi bek reprezentacije Švajcarske, s kojim je bilo i "peckanja", pred okršaj u grupi.

- Bilo je malo “peckanja”, ali mislim da ne treba da vraćamo nikome bilo kakve dugove. Treba da budemo skoncentrisani samo na nas i na našu igru. Prvo Brazil, pa Kamerun, pa onda sa njima da igramo za plasman u narednu rundu. Osjećamo veliku podršku navijača sa svih strana i nadam se da ih nećemo razočarati.

Foto: Starsportphoto

Lukić slavi gol sa Aleksandrom Mitrovićem

ISPUNJEN DEČAČKI SAN

Naglasio je fudbaler Torina i da je ovo ostvarenje sportskog sna, koji je imao još kao klinac.

Sećam se pobede nad Nemačkom pre 12 godina, kada je Milan Jovanović dao gol. Tu utakmicu i to Svetsko prvenstvo sam gledao sa svojim ocem. Sećam se da sam mu tada rekao da mi je san da jednog dana zaigram na Svetskog prvenstva i da ću dati sve od sebe da mi se taj san ostvari. Nakon našeg plasmana na Mundijal i utakmice u Lisabonu, poslao sam mu poruku i podsetio sam šta sam mu tada rekao i da ću jednog dana igrati na Svetskom prvenstvu - kaže Lukić i nastavlja:

- Od početka svoje karijere uvijek sam gledao da što više radim na sebi, da se usavršavam i da učim od drugih. Ne kažu bez razloga da je 95 odsto rad, a pet odsto talent. Naporan rad je jedini ispravan put i ključ uspeha. Uvek sam se vodio time da svakog dana sve više i više radim da bih dogurao što dalje. Pre svega moraš da veruješ u sebe da bi ostvario uspjeh. Uz to ide i naporan rad i odricanje. Ako si pošten prema sebi i svom radu, sve ti se vrati na kraju i Bog te nagradi za sve. Ja sam se uvijek time vodio i sada sam tu gdje jesam. Naravno, i dalje imam ambiciju da iz dana u dan napredujem.

O HRVATU SVE NAJBOLJE

Za kraj, Lukić se osvrnuo i na svog sadašnjeg trenera Ivana Jurića.

Žao mi je što nije došao u klub kada sam ja imao 20 godina. Sa njim sam napredovao u svakom segmentu, i kao igrač i kao čovek. Od prvog dana mi je stavio doznanja šta očekuje od mene i šta treba da radim na terenu da bih bio što bolji. Zaista je veliki trener. On ima sve što treba da ima jedan trener. Zna kako da se ponaša i na terenu i van njega. Trenerski posao nije lak. Treba voditi računa o 25 igrača koji su u timu. Moraš da im “uđeš u glavu”, da vidiš šta kome odgovara i prija i kako da se ophodiš prema svakom igraču ponaosob. Mislim da on to radi na jedan veoma dobar način i to mu se i vraća - istakao je Saša Lukić za banjalučki ATV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17