• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.11.2022

07:00

SIMPATIČNE ŽIVOTINJE PREDVIDELE SUDBINU "ORLOVA" NA SP!  Prognoza iz zoo-vrta: Srbija će zgaziti sve!

printscreen

Fudbal

SIMPATIČNE ŽIVOTINJE PREDVIDELE SUDBINU "ORLOVA" NA SP! Prognoza iz zoo-vrta: Srbija će zgaziti sve!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije dobiće sve utakmice u G grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru, prognozira binturong, životinja poznatija kao medved-mačka!

Tri binturonga nastanjena u Beogradskom zoološkom vrtu prognozirala su ekskluzivno za Informer ishode mečeva sva tri kola grupne faze na Mundijalu!

Ako je za verovati ovoj simpatičnoj životinji, koja je od pre nekoliko godina nastanjena na Kalemegdanu, naši "orlovi" prošetaće se kroz grupu. Pobeđivaće redom favorizovani Brazil, Kamerun i na kraju Švajcarsku, prognozirali su umiljati binturonzi.

Miljenik zoo-vrta

Zaposleni u zoo-vrtu postavili su dve činije sa voćem, omiljenom hranom binturonga, a ispred su stavili zastave. Dva od tri binturonga u svom zimskom smeštaju zaletela su se na činije sa raznim voćem ispred koje je stajala zastava Srbije.

Foto: Marko Đoković

Nisu se pomerili dok sa slašću nisu pojeli sve, dok drugu činiju, gde su stajale zastave protivnika tima Dragana Stojkovića Piksija, nisu ni pogledali

Olizali činiju

Binturonzi se nisu pomerili dok sa slašću nisu pojeli sve iz činije ispred koje je stajala zastava Srbije

.

Treći binturong, koji uopšte nije bio zainteresovan za pojavljivanje u medijima i prognoziranje, pojeo je ostatke voća tek kada mu ih je zaposleni u zoo-vrtu stavio ispod glave. Međutim, njegovi cimeri su bili drugačijeg raspoloženja, pa ako im je verovati, Srbija neće samo doći do tri boda, već će i samleti protivnike.

Ubrzo smo ostavili umiljate binturonge da se odmaraju, a zaposleni su nam na odlasku poručili:
- Poslušaćemo jednu od omiljenih životinja u našem zoo-vrtu i kladiti se na Srbiju!

Hobotnica probila led

Beogradski binturonzi se mogu pohvaliti da su prvi na svetu koji su prognozirali fudbalske utakmice. Invazija "životinja proroka" počela je 2010, kada je hobotnica Pol nepogrešivo predviđala ishod mečeva u Južnoj Africi. On je tada predvideo i da će Srbija pobediti Nemačku, što se i dogodilo rezultatom 1:0, golom Milana Laneta Jovanovića.

Brojne životinje od tada su činile isto, poput slonova, krava, kengura, vidri, raznoraznih ptica i svinja, ali binturong je probio led u Beogradu. Koliko je binturong retka životinja govori i to što je iz našeg zoo-vrta jedan završio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer tamo nisu uspeli da ih razmnože.

Miriše na kokice i jede voće

Binturong miriše na kokice i voli da se mazi, prvo je što su nam rekli njegovi staratelji u zoo-vrtu. Zanimljivo je da je rep binturonga dugačak koliko i njegovo telo sa glavom, od 71 do 84 centimetra. Ženke su oko 20 odsto krupnije od mužjaka, a njihova težina u veštačkim uslovima doseže 22 kilograma. Oba pola snabdevena su žlezdama čije izlučevine imaju miris kokica pečenih na maslacu, u šta smo se i sami uverili. Binturong je svaštojed, a voće mu je možda i omiljeno jelo. Svojim izgledom i ponašanjem podseća i na medveda i na mačku, ali je srodan sa cibetkama. To je porodica iz reda zveri, a svrstana je u natporodicu mačkolikih životinja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Tim tekstom ste mi ulepšali jutro, naročito podacima o binturonzima.

Pik

pre 1 godinu

Tako je bilo i sa kosarkasima. Svi su ih videli na tronu, kad ono bum i nazad kuci.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija