• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

24.11.2022

07:27

INFORMER U FIFA MUZEJU: Maradonin dres, Kanove rukavice i podsećanje na Jugoslaviju (VIDEO)

informer

Fudbal

INFORMER U FIFA MUZEJU: Maradonin dres, Kanove rukavice i podsećanje na Jugoslaviju (VIDEO)

Podeli vest

FIFA Fan fest nudi pregršt sadržaja i zanimacija. Otvoren je od 11 časova ujutro po lokalnom vremenu, kako bi se oni navijači koji nisu kupili ulaznice za prvi meč dana (od 13 časova) na vreme smestili u hladovinu da gledaju utakmicu na velikom ekranu. Uglavom je tad velika vrućina, pa svi gledaju da pobegnu sa sunca

To je vreme i kad mališani mogu nesmetano da koriste zabavni sadržaj, kao što su poligoni sa vežbicama sa loptom, teren gde se igra fudbal dva na dva, tri na tri i slično.

Nama je pažnju privukao improvizovani FIFA muzej, koji sadrži mnogo značajnih eksponata. Najvažnije je zapravo da je u njemu izložen trofej namenjen pobedniku Svetskog prvenstva, ali bilo je tu još suvenira i detalja koji direktno ili indirektno podsećaju i na rezultate naše reprezentacije tokom 92 godine duge istorije mundijala, ali i na najveće legende svetskog fudbala.

Foto: printscreen

 

Videli smo Maradonin dres, rukavice Olivera Kana, akreditaciju koju je 1998. nosio Zinedin Zidan, prvu Tango loptu, ali i program sa utakmice Jugoslavija – Zair i jedan dres koji baš i nismo želeli da vidimo.

Onaj sa karakterističnim šarama koji je 1990. u Italiji nosio golman Argentine Serhio Gojkočea, kad su “gaučosi” u četvrtfinalu na penale izbacili Jugoslaviju, na terenu predvođenu Piksijem, Dejom, Sušićem, Šabanadžovićem...

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Priština ubija dijalog!
Politika

Priština ubija dijalog!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština ubija dijalog, kao i da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi u sredu u Briselu odbio da razgovara o svim temama.

03.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija