• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2022

16:15

"ŠAHOVNIČARI“ OTPISALI KANADU! Hrvatska gubila, pa se vratila, USTAŠE PLJUVALE BORJANA! (VIDEO+FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

"ŠAHOVNIČARI“ OTPISALI KANADU! Hrvatska gubila, pa se vratila, USTAŠE PLJUVALE BORJANA! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Kanadu 4:1 (2:1) u utakmici 2. kola F grupe. Posle ovakvog epiloga selekcija zemlje Javorovog lista je otpisana, a "kockasti" će sa Belgijancima tražiti prolaz u poslednjem kolu.

Izuzetno motivisano ušla je reprezentacija zemlje javorovog lista u meč, pa je tako već u 2. Minutu šokirala „kockaste“. Odličan napad, Bjukenan je centrirao, a Alfonso Dejvis glavom bukvalno pocepao mrežu Livakovića! Veliko iznenađenje već na startu. Grogirani su bili  Hrvati u narednim minutima, u 9. Minutu još jedan opasan napad Kanađana, ali – ofsajd. 

„Šahovničari“ počinju polako da se bude  sredinom prvog dela. Čak postižu i gol u 22. Minutu, Kramarić šalje loptu iza leđa Borjana, ali – ofsajd.

Od tada reprezntacija Zlatka Dalića napada svim silama i juri iuzjednačenje koje stiže u 36. Minu. Kramarić je izjednačio, zaspala je odbrana na čelu sa Milerom, mnogo slobodnog prostora za napadača Hrvatske, a fudbaler Hofenhajma pogađa malu mrežu, Borjan nije mogao ništa.

HRVATSKA - KANADA 4:1 (2:1)

Međunarodni stadion Halifa. Sudija: Andres Matijas Matonte Kabrera. (Urugvaj). Žuti kartoni: Lovren, Modrić (Hrvatska), Bjukenan, Miler (Kanada) Strelci Kramarić u 36. i 70, Livaja u 44. minutu i Majer u 90+4. minutu za Hrvatsku, Alfonso Dejvis u 2. minutu za Kanadu.

HRVATSKA (4-1-2-3): Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović - Modrić (0d 86. Pašalić), Kovačić - Livaja (od 60. Petković), Perišić (od 86. Oršić), Kramarić.

KANADA (3-4-3): Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Larije, Hačinson (od 73. Adekugbe), Eustakio (od 46. minuta Kone), Dejvis - Bjukenan, Dejvid (od 72. Kavalini), Larin (od 46. Osorio).

Nastavili su “kockasti” da napadaju I u 44. Minutu preokret. Livaja je strelac! Precizan šut sa 16 metara, Borjan ponovo ništa nije mogao da uradi i evo preokreta! Hrvati vode i stižu do preokreta bez neke naročite igre. 

Na odmor se otišlo prednošću Hrvata bez neke naročite igre.

U nastavku novi gol Hrvata, strelac je ponovo bio Kramarić, posle čega su usledile uvrede za golmana Crvene zvezde sa tribina.

Grupica hrvatskih navijača je počela da skandira: "Borjane ustašo", "Borjane Turčine...", a nisu pošteđene uvrede i na račun njegove supruge... 

Kanada je ponovo bolje otvorila poluvreme, a novi igrač na terenu, Osorio, dobro je šutirao, Livaković bio savladan, ali je lopta prohujala pored stative.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ritam je u jednom momentu opao, da bi Hrvati do novog gola stigli u 70. minutu, kada je mrežu Borjana opet pogodio Kramarić. rihvatio loptu i "zalomio" rivala, a onda levom nogom šutirao kroz noge Hačinsonu i prevario Borjana.

Kanadu je spasio upravo Borjan u finišu, kada je odbranio dva zicera, prvo Perišiću, a onda i Brozoviću.

I kada se činilo da je sve gotovo rezervista Lovro Majer na asistenciju još jednog rezerviste, Oršića postavio je konačan rezultat.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - KRAJ UTAKMICE! Hrvatska je pobedila Kanadu 4:1.

 

 

 

90+4. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL - 4:1 Tačku na "i" stavlja Lovro Majer, na asistenciju jopš jednog rezerviste Oršića.

90. minut - Utakmica je produžena još šest minuta.

84. minut - Koškanje Luke Modrića i Milera. Pljuštale su psovke. Epilog - žuti kartoni jednom i drugom!

78. minut - Šta je sve Borjan odbranio u ovom napadu... Prvo šut Perišića, pa Brozovića.

70. minut GOOOOOOOOOOL - Kramarić 3:1! Drugi gol napadača Hrvatske na meču! Ponovo je Perišić centrirao, a Kramarić se sjajno snašao, namestio i savladao Borjana.

58. minut - Borjan pravi, pa ispravlja grešku. Poklanja loptu "šahovničarima", ali je nakon toga uhvatio prilikom centaršuta Hrvatske.

56. minut - Topovski udarac Dejvida, Kanadu santimetri delili od gola. Ali i golman Livaković koji je vrhom prstiju izbio loptu u korner.

Foto: Tanjug/AP

54. minut - Brozović za Modrića koji ubacuje do Kramarića, šut - Borjan brani! Odlična šansa za Hrvate.

48. minut - Kanada kreće po izjednačenje. Džonatan Osorio je šutirao, ali santimetri su delili loptu od ulaska u mrežu. Dosta sreće za Hrvate.

46. minut - Utakmica je nastavljena. 

PRVO POLUVREME

45+5. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Sudija iz Urgvaja je prožio prvi deo igre za pet minuta.

 

 

44. minut - GOOOOOOOOOOOOL - 2:1 Livaja! Preokret na Halifa stadionu! Precizan šut sa 16 metara Livaje, Borjan ponovo ništa nije mogao da uradi i evo preokreta! Hrvati vode i stižu do preokreta bez neke naročite igre. 

36. minut - GOOOOOOOOOOL 1:1 Kramarić je izjednačio, zaspala odbrana na čelu sa Milerom, mnogo slobodnog prostora za napadača Hrvatske, a fudbaler Hofenhajma pogađa malu mrežu, Borjan nije mogao ništa.

34. minut - Hrvati napadaju, jure izjednačenje! Kovačić do Livaje, koji je sam iskosa ispred Borjana pšutirao, ali golman Crvene zvezde brani!

26. minut - "Šahovničari" se raduju, ali nema ništa od gola! OFSAJD! Poništen gol! Hrvatske! Kramarić je savladao Borjana, ali nakon toga je pomoćni sudija podigao zastavicu. Napadač kockastih bio je u nedozvoljenoj poziciji.

22. minut - Probudili su se Hrvati koliko-toliko, u ovim trenucimna ređaju se napadi na obe strane.

21. minut - Kovačić je odlično vukao loptu, asistirao do Livaje koji nije uspeo da zahvati loptu.

17. minut - Opasno je pred golom Kanade, centrašut sa desne strane hrvatske reprezentacije, Borjan boksuje loptu u teren.

Foto: Tanjug/AP

10. minut - Pokušavaju "kockasti" da se vrate u život. Evo i prvog kornera, međutim bez opasnosti po gol Borjana. 

9. minut - Hrvati su u potpunom šoku!  Kanada je imala još jednu šansu pred golom Hrvata, ali je nije iskoristila. Sve i da je bio, urugvajski sudija bi ga poništio zbog ofsajda.

 

 

2. minut - GOOOOOOOOOL - 0:1!!!!!!!!!! Alfonso Dejvis Kanada vodi!!!! Kakav šok za "šahovničare", centrirao je Bjukenan, a Dejvis, savršenim udarcem glavom već na startu trese mrežu Livakovića i dovodi Kanađane u vođstvo!

1. minut - Meč je počeo, Hrvati su prvi krenuli sa centra

UŽIVO:

16:55 - U toku je intoniranje himni, meč uskoro počinje

 

16:15 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Hrvatska - Kanada na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zaharova

pre 1 godinu

Al si azuran kad Hrvati gube a sad 2:1 vode

Vulini

pre 1 godinu

haaha kakv naslov,vise voli da Hrvati gude nego da mi pobedjujemo,opusti se SNS poltronu ovo je samo fudbal,pozdrav za reziju

genocidan narod servi

pre 1 godinu

opančarski turci i zločinci is smrdije na aparatima hahahahahahah

Baraba

pre 1 godinu

Cista IZMISLJOTINA, Borjanu niko nije nista dovikivao, hrvatske navijace zabole lakat za njim, ako se dobro pogleda snimak utakmice nigde se ne cuju takve uvrede!!!

voja

pre 1 godinu

izvolite gradjani srbije vi i dalje na videom na drustvene mreze insistirajte da navijamo svi skupa zajedno za hrvatsku pa za srbiju,kako ste naseli i kako su vas hrvati iskoristili samo da bi bio veci broj hrvatskih navijaca,videcete sutra sta ce hr stampa da pise za srbiju i sta ce navijaci reci i za koga ce navijati,,,

Martin

pre 1 godinu

Ma i treba da mu vicu i to ne samo oni i mi treba da ga popljujemo, nesposobnjakovic jedan, kakav mi je to srbin kad dopusti da mu ustase uvaljaju 4 komada ko s poslom....

Zagor

pre 1 godinu

?????????? Sami ćete sebe pojesti od muke....ljudi bolji od srbije i šta?!

Kralj Ante

pre 1 godinu

Ajde Pravoslavni Turci smirite živce to je samo sport.

Boris

pre 1 godinu

ZNATE LI VI U SRBIJI da je Borjanova baka (očeva majka Hrvatica, da mu je otac iz mijesanog braka, dakle pola Srbin, pola Hrvat...).

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17