• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2022

13:44

OVA EKIPA IMA KARAKTER, TO ĆEMO DOKAZATI PROTIV ŠVAJCARSKE! Mitrović ZAGRMEO nakon prosute pobede!

Tanjug

Fudbal

OVA EKIPA IMA KARAKTER, TO ĆEMO DOKAZATI PROTIV ŠVAJCARSKE! Mitrović ZAGRMEO nakon prosute pobede!

Podeli vest

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović smatra da su Orlovi morali pametnije da reaguju u finišu meča protiv Kameruna

Nije uspela Srbija, iako je imala sve u svojim rukama, da dođe do pobede protiv Kameruna. Orlovi su vodili sa 3:1, ali je meč igran na Al Džanuba stadionu završen rezultatom 3:3. Nakon meča utisci su bili pomešani, a pred novinarima se prvi pojavio štoper Stefan Mitrović. 

- Morali smo da budemo pametniji. Imali smo 3:1, pokazali smo karakter, ali smo zbog prinudnih izmena morali da "tumbamo" ekipu. Nismo se adaptirali. Ne znam šta je sa Pavlovićem, nadam se da će biti dobro. Samo su mi rekli da se spremim. Sigurno je da smo morali bolje da zatvorimo utakmicu i osvojimo tri boda. Ostaje velika žal, nadam se da ćemo posle utakmice Brazila i Švajcarske još uvek biti u igri. Ova ekipa je pokazala da kada odlučuje sama o sebi ima karakter i ume da se izdigne. Nadamo se daćemo imati sve u svojim rukama - rekao je Mitrović. 

Najavljivali su iz srpskog tabora da Kamerun ima dobru tranziciju, a opet je naša reprezentacija primila dva gola iz kontre. 

- Znali smo da imaju strašnu tranziciju, da od brzine preti najveća opasnost. Nismo se dobro postavljali, pokušali smo ofsajd zamkom, ali nismo uspeli. Nema alibija, kada primiš tri gola odbrana mora da bude pod znakom pitanja - jasan je bio srpski štoper, a potom otkrio da su svi bili ubeđeni u pobedu pri rezultatu 3:1. 

- Naravno, bili smo bolji rival, uveli smo utakmicu u naš ritam. Držali smo konce u svojim rukama, a onda smo primili dva brza gola. I pored toga smo imali prilike da pobedimo, ali nismo uspeli. Nadam se da će nam se ta loša sreća vratiti u poslednjoj utakmici. 

U slučaju da večerašnji rezultat između Brazila i Švajcarske bude išao na ruku Srbije moguće je da će Orlovima trebati ubedljiva pobeda u poslednjem kolu. Ne ohrabruje činjenica da su Orlovi do sada primili pet golova. 

- Kada se odlučuje o plasmanu dalje morate da vodite računa o svim detaljima. Jedan od glavnih je da ne primimo gol. Mislim da svakom možemo da ga damo, a to smo pokazali u prethodnom periodu. Moramo da pokušamo da ne primimo gol protiv Švajcarske jer će nas to približiti cilju. 

Foto: Tanjug/AP

Novinare je zanimalo zbog čega je Srbija napadala iako je vodila sa 3:1 posle sat vremena igre. 

- Ova ekipa uvek igra napadački. Igrali smo po našem sistemu, tako igramo stalno. Nažalost iz dve kontre smo primili golove, to je nešto što moramo da popravimo - rekao je Mitrović, a potom dodao da mu je daleko lakše bilo kada je igrao "libera". 

- Više mi odgovara da igram u centrali, ali kada igraš na ovom nivou moraš da budeš spreman da odgovoriš svakoj poziciji. Nemam problem gde god da uđem da ispunim sve što selektor zahteva. Naravno, svi znamo da kada igram igram u centrali, ali mogu da odgovorim i levo. Nemam problem sa tim. 

Koliko je reprezentacija Srbije spremna da se u poslednjem kolu "pobije" sa Švajcarcima za plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva. 

- Videli smo da je Švajcarska imala mnogo problema protiv Kameruna, ali su oni na iskustvo dobili tu utakmicu i osvojili tri boda. Ovo je Svetsko prvenstvo, moraš da budeš spreman za svaku utakmicu. Imamo kvalitet, karakter i mentalitet, nadam se da ćemo biti u mogućnosti - podvukao je Mitrović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Ovome narodu treba malo radosti...za sada samo razocaranje ...dosta je tvoje i Stojkoviceve demagogije ... Trebali bi vidjeti i on i ti da ne mozes igrati da jednom nogom i bez glave... daj sansu onima koji su spremniji i zdraviji... Da te barem po tome upamtimo ovoga puta.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ИМАТЕ ВИ КАРАКТЕР АЛ СЕЛЕКТОРА НЕМАТЕ.......И ТАКОООО

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija