• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2022

11:56

SRBI SU SASTAVLJALI REPREZENTACIJU PO KAFIĆIMA... Brutalna izjava Mamića: Da Hrvatska ima Mitrovića i Vlahovića igrala bi ponovo finale!

Tanjug/AP

Fudbal

SRBI SU SASTAVLJALI REPREZENTACIJU PO KAFIĆIMA... Brutalna izjava Mamića: Da Hrvatska ima Mitrovića i Vlahovića igrala bi ponovo finale!

Podeli vest

Zdravko Mamić, dugogodišnji predsednik Dinama iz Zagreba, kaže da je mnogo očekivao od Dragana Stojkovića Piksija i reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali da su se nedolično ponašali na Mundijalu

Srbija je učešće na Svetskom šampionu okončala posle grupne faze, poražena je od Brazila (0:2) i Švajcarske (2:3), dok je sa Kamerunom odigrala nerešeno (3:3).

Mamić je očekivao da Orlovi mogu do završnice takmičenja.

Srbi su se nedolično ponašali

Srbi su jako neuredno izgledali na ovom prvenstvu, u svakom segmentu. Nedolično su se ponašali, a o taktičkoj neurednosti neću ni da govorim,
Zdravko Mamić 

- Na čelo srpske reprezentacije došao je čovek koji ne zavisi ni od koga i odmah su došli rezultati. Prvo direktan plasman na Svetsko prvenstvo, pa prvo mesto u grupi Lige nacija. Ali Srbi su jako neuredno izgledali na ovom prvenstvu, u svakom segmentu. Nedolično su se ponašali, a o taktičkoj neurednosti neću ni da govorim. Ja sam iskreno mislio da mogu da dođu do kraja, a oni nisu prošli ni grupu. Videli smo šta se sve izdešavalo na terenu, čitali razna pisanja o dešavanjima van terena. Žao mi je, jer imam tamo mnogo prijatelja - kazao je na društvenim mrežama Zdravko Mamić.

Foto: Predrag Milosavljević

 

Mamić je povukao paralelu između hrvatskog i srpskog fudbala.

- Uvek me pitaju šta to Hrvatska ima i postiže takve rezultate, a Srbija nema. Odgovor je jednostavan i taj odgovor mi je uvek bio isti dok nije došao Piksi Stojković. Polagao sam veliku nadu u njega, rekao bih opravdano jer je primetno da period pre njega i posle njega nije isti. S tim što su se sad na Svetskom prvenstvu pokazale stare srpske devijacije. Hrvati su od reprezentacije napravili državu, ustav, pokret, kult. Neverovatno je koliko su se građani, ne samo u Hrvatskoj, već i širom sveta, ujedinili oko hrvatske reprezentacije. To je u domenu fanatizma. Srbi to nisu napravili, imali su neviđene igrače, u nekom momentu i bolje jer su duplo veći od nas, ali nikada nisu napravili kult reprezentacije. Ja bih rekao da su tu reprezentaciju sastavljali po kafićima i restoranima - istakao je Mamić.

Foto: printscreen

 

Posebnu pažnju usmerio na selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Poštujem Piksija. Nismo se nikada videli i uživo razgovarali,  ali smo se dva, tri puta čuli telefonom oko nekih fudbalskih informacija. Uvek je bio srdačan i korektan. Ja ga znam kao igrača, bio sam njegov navijač. Da se ne lažemo, svi smo živeli u istoj državi, Zvezda je bila prvak Evrope i sveta posle Stojkovića kapitena. Igrao je za našu reprezentaciju. 

Foto: Starsportphoto©

Dragan Stojković Piksi

Kaže da bi sa Dušanom Vlahovićem i Aleksandrom Mitrovićem Hrvatska igrala finale Mundijala.

- Apsolutno, apsolutno da! Čast Petkoviću, čast Livaji, čast Budimiru, čast Kramariću, ali ova dvojica su neka druga dimenzija. Hrvatskoj je problem pozicija centarfora posle odlaska Mandžukića. Vidite šta ima Srbija, pa još i Jovića koji je bio u Realu.

BONUS




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija