• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2022

08:43

HVALOSPEV O MEGVAJERU! Vratio je SAMOPOUZDANJE, mogao bi da bude VAŽAN adut!

Tanjug/AP

Fudbal

HVALOSPEV O MEGVAJERU! Vratio je SAMOPOUZDANJE, mogao bi da bude VAŽAN adut!

Podeli vest

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag stao je u zaštitu Harija Megvajera nakon eliminacije Engleske sa Mundijala u Kataru

Došao je Erik ten Hag na Old Traford i odmah napravio dva konkretna reza. Prvi - iz ekipe je izbačen Kristijano Ronaldo, a sa njim je Mančester junajted nedavno raskinuo ugovor. Drugi - Hari Megvajer uklonjen je iz startne postave posle poraza od Brentforda, a od tada je potpuno pao u drugi plan holandskog stratega. 

Ipak, Megvajer je na Svetskom prvenstvu u Kataru igrao solidno, a njegova sve bolja forma nije ostala neprimećena i na Old Trafordu. 

- Pitali su me mnogo puta da li je Megvajer dovoljno dobar da igra na najvišem nivou. Jasno je da jeste. Za Englesku skoro sve vreme pruža dobre igre. Imao je period u Mančesteru tokom kojeg je igrao loše, ali logično je da svako ima poteškoće. Naporno radi i vratio je samopouzdanje, vidite to po igrama za reprezentaciju - rekao je strateg Mančester junajteda. 

Dobio je, na iznenađenje mnogih, Hari Megvajer poverenje Gereta Sautgejta i na većini mečeva predvodio je odbranu Engleza na Mundijalu u Kataru. Uspeo je stameni defanzivac da se odgovori vrlo dobrim izdanjima na Svetskom prvenstvu, a Ten Hag se nada nastavku njegove dobre forme. 

- Želimo da to donese na terenu za Mančester Junajted. Očekujem od njega, saigrači znaju šta može... Ako to uspe, biće naš značajan adut - ističe Erik ten Hag. 

Foto: TAnjug/AP

Dodatni "plus" za Megvajera predstavlja činjenica da se već vratio iz Katara te da bi dodatno mogao da "kupi" poverenje selektora Erika ten Haga. Sa druge strane, Rafael Varan i Lisandro Martinez još uvek su na Mundijalu gde ih očekuju završni izazovi u borbi za trofej Žila Rimea. 

- Imam dva ili tri dobra igrača na poziciji desnog centralnog beka. Posle Brentforda, morao sam da promenim mentalitet. Nije imao sreće da je taj trenutak bio loš za njega, ali to ništa ne govori o njegovom kvalitetu. Rafa (Varan) je ušao i radi dobro. U vrhunskom fudbalu postoje zakoni igre. Morate iskoristiti svoju šansu. Jedino što Megvajer treba da uradi je da dobro trenira i da dobro igra. Ima minute, ima ritam. Doćiće i šansa - podvukao je Holanđanin. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija