• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.12.2022

19:10

OVO JE ISTORIJSKA UTAKMICA! Andrej Kramarić: MORAMO DA ISKORISTIMO OVU PRILIKU!

REUTERS/Dylan Martinez

Fudbal

OVO JE ISTORIJSKA UTAKMICA! Andrej Kramarić: MORAMO DA ISKORISTIMO OVU PRILIKU!

Podeli vest

Hrvatski fudbalski reprezentativac Andrej Kramarić rekao je danas da njegovu ekipu očekuje istorijska utakmica protiv Maroka za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru i da nije isto završiti turnir kao pobednik ili kao gubitnik

- Moramo biti svesni da je to istorijska utakmica, pitanje je kada će se ponoviti. Moramo da iskoristimo ovu priliku. Ovo će biti utakmica za njihov život, bacaće se na glavu kao nikada u životu. Ako osvoje medalju, postaće junaci u svojoj zemlji. Mi ćemo igrati isto tako, imamo mnogo mladih igrača koji žele da pričaju svojoj deci da su osvojili medalju - rekao je Kramarić, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske igraće u subotu od 16 časova protiv Maroka, utakmicu za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru. Dve ekipe igrale su i u grupnoj fazi na turniru, kada je bilo nerešeno.

Hrvatska je na prethodnom Mundijalu bila finalista, a 1998. godine osvojila je bronzu. Maroko je prva afrička reprezentacija u polufinalu svetskih prvenstava.

- Ne iznenadjuje me što su tako daleko dogurali. Dobra su ekipa, tvrda, dobro organizovani, imaju talentovane igrače. Daće život za tu medalju, oni se nalaze u sličnoj situaciji kao i mi 1998. godine. Biće slična utakmica kao i prva, biće to utakmica borbe i strpljenja. Pokazali su da mogu da se nose s najvećim ekipama kao što je Francuska. Možda će odlučivati individualni kvalitet - naveo je Kramarić.

Hrvatska je odigrala sedam utakmica na turniru, a Kramarić je rekao da nije umoran.

- Osećam se top, nisam umoran. Pun sam energije i motivacije. Žao mi je što se prvenstvo završava i što nema više utakmica. Nije kraj sezone, nismo fizički i psihički izmoreni. Spreman sam - istakao je on.

Kramarić je rekao da mu je prva uspomena na Mundijal u Rusiji zagrebački doček.

- Plakali smo, veselili smo se. To je oslikalo celo prvenstvo. Nije isto otići kući kao pobednik ili kao gubitnik. Daćemo sve od sebe da uzmemo medalju. Doček će biti, ali nije isto vratiti se kao pobednik ili gubitnik. Nadam se da će se ljudi veseliti - dodao je on.

U subotu bi hrvatski kapiten Luka Modrić mogao da odigra poslednju utakmicu na svetskim prvenstvima.

- Svi znamo što je Luka učinio, hvala kapitenu na svemu što je uradio za Hrvatsku i za fudbal. Za ceo svet i za malu Hrvatsku. Poznajući ga, nisam siguran da mu je ovo poslednje. On će ostati besmrtan, velika je čast igrati i učiti uz njega. Sve je uz njega lakše, on čini fudbal jednostavnijim. Nadam se da će ti dani što sporije prolaziti - rekao je Kramarić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija