• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

17.12.2022

15:36

EMOTIVNI OPROŠTAJI OD SLAVNOG SRPSKOG FUDBALERA I TRENERA!  Sve suze sveta nisu dovoljne da te opišu

Starsportphoto

Fudbal

EMOTIVNI OPROŠTAJI OD SLAVNOG SRPSKOG FUDBALERA I TRENERA! Sve suze sveta nisu dovoljne da te opišu

Podeli vest

Svet tuguje za Sinišom Mihajlovićem. Slavni srpski fudbaler i trener prerano je otišao nakon velike borbe sa akutnom leukemijom, a od njega su se, pored klubova, oprostile brojne slavne ličnosti iz sveta sporta, politike i kulture

Najemotivniji naslov dao je čuveni italijanski dnevni sportski list "Korijere delo sport" i dirnuo brojne poštovaoce lika i dela Siniše Mihajlovića.

"Sve suze sveta nisu dovoljne da te opišu", piše italijanski list, a sa suzama u očima od njega su se opraštali njegovi prijatelji i poznanici.

Doveo Zvezdu do vrha

Mihin saigrač iz Crvene zvezde, sa kojom je pokorio Evropu 1991, Dragiša Binić zatečen je prijateljevom smrću. Najpre nije mogao ni da govori, ali je uspeo da kaže nekoliko reči o voljenom Siniši.

- Otišao je moj prijatelj, brat. Čovek kog si poželeo da imaš pored sebe. Uvek veseo, raspoložen i optimista. Na terenu nikad nije znao za poraz. Radio je sa ljubavlju ono što voli i bio primer svima. Bio je borac u svakom poslu, zato sam verovao da će ponovo da se izbori sa svim, ali nažalost nije imao snage. Izgubio je velikog čoveka srpski, ali i evropski i svetski fudbal - rekao je Binić za Informer.

Foto: Starsportphoto

Mihina karijera u Zvezdi najviše se pamti po golu iz slobodnog udarca u revanšu polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna, kao i centaršut "u sredinu" posle kojeg je Klaus Augentaler postigao autogol i poslao crveno-bele u finale. Tamo je bio precizan u penal seriji protiv Marseja, a generalni sekretar iz tog vremena Vladimir Cvetković pamtiće ga pre svega kao dobrog čoveka.

- Baš ogromna tuga, takav čovek, ljudina. On je bio vanserijski sportista, a to pada u drugi plan ako uporedimo sa tim kakav je bio čovek. Jedan od onih za koje ni igrači ni protivnici ni drugi treneri nisu mogli ništa loše da kažu. Sad je lako biti pametan, ali bavio se stresnim poslom. Možda je trebalo da prekine karijeru onda kada se prvi put izvukao, možda malo sebi da olakša život. Nego, od sudbine se ne beži. Voleo bih da mladi u takvim ljudima traže svoje idole - smatra Cvetković.

Foto: Starsportphoto©

Vladimir Cvetković

Golman slavne generacije Zvonko Milojević teško je primio vest o smrti nekadašnjeg saigrača.

- Stalno sam se preko njegovog kuma Dejana Stankovića informisao o njegovom stanju. Pamtiću ga pre svega po tome što je bio izvanredan čovek. Uvek su svi na njega mogli da se oslone, i dobru i u zlu. Bog uzima, nažalost, dobre ljude. Život je takav, od sudbine koju nam je Bog dodelio ne može se pobeći. Molio sam se za njega i nadao se da će se izvući - poručuje Milojević.

Kralj u šoku

Siniša je osim Zvezde i slavnih italijanskih klubova, uspešan bio i u dresu reprezentacije Jugoslavije. Pamte se njegove dve asistencije na meču protiv Hrvatske u Zagrebu u kvalifikacijama za EP 2000, zahvaljujući kojima je njegov tim osvojio bod (2:2) i plasirao se na veliko takmičenje. Njegov saigrač iz nacionalnog tima i sa te utakmice, slavni golman Ivica Kralj u šoku je zbog smrti prijatelja.

Foto: Starsportphoto

Ivica Kralj

- Ne znam ni šta da kažem od šoka. Prosto neprihvatljivo. Družili smo se tolike godine i bili prijatelji, nemam reči zaista. Bio mi je veliki šok kada sam čuo pre tri godine da se razboleo. Tada smo se čuli i bio sam ubeđen da će to ići u dobrom pravcu. Borio se. Video sam pre desetak dana i sliku sa promocije knjige Zdenjeka Zemana, mislio sam da je dobro. Izgubili smo velikog čoveka - kaže Kralj.


Vučić izrazio saučešće, oprostila se i premijerka Italije

Vučić izrazio saučešće, oprostila se i premijerka Italije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogođen je smrću Siniše Mihajlovića.

"Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju. Ostaće upamćen po jedinstvenom talentu i temperamentu. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Siniše Mihajlovića. Neka počiva u miru", poručio je Vučić.

Premijerka Italije Đorđa Meloni takođe se oglasila.

"Borio si se kao lav na terenu i u životu. Bio si primer i dao si hrabrost mnogima koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su te kao gvozdenog narednika, pokazao si da imaš veliko srce. Bio si i uvek ćeš biti pobednik."

Igračka karijera

Vojvodina 1988-1990.
Crvena zvezda 1990-1992.
Roma 1992-1994.
Sampdorija 1994-1998.
Lacio 1998-2004.
Inter 2004-2006.

Trofeji

Vojvodina: Titula prvaka Jugoslavije (1989)
Crvena zvezda: Kup evropskih šampiona (1991), Interkontinentalni kup (1991), titula prvaka Jugoslavije (1991, 1992)
Lacio: Kup pobednika kupova (1999), UEFA Superkup (1999), Serije A (2000), Kup Italije (1998, 2000), Superkup Italije (1998, 2000)
Inter: Serije A (2006), Kup Italije (2005, 2006), Superkup Italije (2005).

Trenerska karijera

Bolonja 2008-2009.
Katanija 2009-2010.
Fiorentina 2010-2011.
Srbija 2012-2013.
Sampdorija 2013-2015.
Milan 2015-2016.
Torino 2016-2018.
Sporting Lisabon 2018.
Bolonja 2019-2022.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija