• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

18.12.2022

08:51

VREME JE DA PLANETA DOBIJE NOVOG FUDBALSKOG VLADARA! Rat za treću krunu!

printscreen

Fudbal

VREME JE DA PLANETA DOBIJE NOVOG FUDBALSKOG VLADARA! Rat za treću krunu!

Podeli vest

Argentina i Francuska boriće se u nedelju od 16 časova u finalu Svetskog prvenstva u Kataru, a ko god da osvoji titulu, biće mu treća u istoriji * Prvi put na Mundijalu svetske kladionice nikoga ne favorizuju, već daju jednake šanse obema ekipama

Mesija korak deli od statusa božanstva, a Mbape bi mogao da bude najmlađi dvostruki osvajač Mundijala posle Pelea!

Fudbaleri Argentine i Francuske odigraće u nedelju od 16.00 časova (RTS 1, Arena 1 premijum) meč finala Svetskog prvenstva u Kataru. "Gaučosi" su osvojili Mundijal 1978. i 1986. godine, a "trikolori" 1998. i 2018. godine, pa u nedelju i jedni i drugi jure treću krunu.

Ogromna većina navijača širom sveta priželjkuje da Argentina trijumfuje kako bi Leo Mesi trofejom prvaka sveta zaokružio impresivnu karijeru i stavio tačku na debatu o najboljem fudbaleru svih vremena. Mnogi Argentinci čak smatraju da je "u zvezdama zapisano" da Mesi mora do titule.

Francuzi se manje uzdaju u "nebeske sile", a više u snagu na terenu, jer su dosad ostavili ubedljivo najbolji utisak počev od grupne faze Mundijala.

Izbegavali medije

Izabranici Lionela Skalonija odlučili su se za mir i tišinu u danima pred finale i nisu izlazili u javnost ni u četvrtak ni u petak. Jedina informacija koju su mediji preneli sa treninga "gaučosa" u četvrtak bila je da Mesi nije trenirao, ali verovatno se as PSŽ-a odmarao.

Njegovi sunarodnici trener Maurisio Poketino i bivši fudbaler Havijer Zaneti ističu da će Argentina, predvođena upravo Mesijem, podići trofej.

Petorica Francuza zaražena kamiljim gripom



Petorica reprezentativaca Francuske zarazila su se kamiljim gripom, javio je prestižni "Lekip". Simptome su još ranije osetili Dajo Upamekano i Adrijen Rabio, ali su se oni u međuvremenu oporavili i vratili treninzima. Dan nakon njihovog oporavka simptome su osetili Kinglsi Koman, Rafael Varan i Ibrahima Konate. Svako od njih u izolaciji kako se virus ne bi dalje širio u timu. Njihov saigrač Kolo Muani rekao je u petak da se nada da će svi biti dobro.
- Bolesnici ostaju u svojim sobama. Strogo poštujemo pravila, držimo distancu, stalno peremo ruke. Pridržavamo se svega što nam je rečeno. Ima gripa u grupi, ali nije ništa ozbiljno, verujem da će sve biti dobro - poručio je Muani.


- Za mene je najvažnija stvar u ovom timu što su svi shvatili svoje zadatke. Kada imaš Mesija u timu, moraš da trčiš za njega. A kada imaš loptu, moraš da mu je doturiš što pre, jer će on nešto s njom stvoriti. Dakle, igrači moraju da znaju u svakom trenutku šta da rade, da učine sve što je potrebno da bi Mesi bio odlučujući faktor. Naravno, Argentini je potreban Mesi, ali su i Mesiju potrebna desetorica ostalih da se bore za njega u svakom momentu. Mesiju je san da u nedelju podigne trofej - jasan je Poketino.

Foto: reuters

 



Argentina je poslednji trofej osvojila gradeći igru oko neponovljivog Dijega Armanda Maradone, a sada to planira da uradi sa Mesijem u epicentru. Zaneti kaže da su mu njih dvojica slična.

- Mesi me podseća na Maradonu. Verovatno zbog načina na koji tumače fudbal. Svi u aktuelnom timu su se jako trudili da dođu do finala i nadam se da će uspeti da donesu trofej našoj zemlji - kaže Zaneti.

Recept

Trčite za Mesija, a on će vam vratiti trofejom
Maurisio Poketino

 

Francuzi su imali problem sa gripom koji se širio u ekipi, ali deluje da će za utakmicu svi biti spremni. Krilnog napadača Usmana Dembelea ne zanima što ceo svet navija da Mesi podigne trofej.

- Svaki fudbaler želi da osvoji Svetsko prvenstvo u fudbalu. Imao je sjajnu karijeru i nedostaje mu ovaj trofej, ali mi predstavljamo svoju zemlju. Želimo da osvojimo ovaj Mundijal i nadam se da ćemo uspeti u tome. Stvarno želimo u velikom stilu da završimo ovaj Mundijal - poručio je Dembele.

Bez euforije

Foto: Reuters

 

On je upozorio saigrače da se ne zaluđuju da će biti lako zbog toga što su 2018. godine već osvojili Svetsko prvenstvo.

- Ne smemo da sanjamo, nego moramo da ostanemo smireni i fokusirani. Želimo dobro da se pripremimo za ovo finale. Spremni smo za borbu protiv teškog protivnika. Sreli smo se sa Argentinom 2018. godine u Rusiji, ali ona je danas bolja nego tada - zaključio je Dembele.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija