• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

01.01.2023

17:23

GLUPOSTI SU NAM SE OBILE O GLAVU, NEMAMO MI MODRIĆA I PERIŠIĆA... Boško Janković otvoreno o krahu Orlova i Piksiju: Ne znam da li imamo boljeg čoveka i stručnjaka!

printscreen

Fudbal

GLUPOSTI SU NAM SE OBILE O GLAVU, NEMAMO MI MODRIĆA I PERIŠIĆA... Boško Janković otvoreno o krahu Orlova i Piksiju: Ne znam da li imamo boljeg čoveka i stručnjaka!

Podeli vest

Plasman u A diviziju Lige nacija i eliminacija u grupnoj fazi Mundijala u Kataru učinak su naše nacionalne selekcije e u 2022. godini. Mišljenja su podeljena, a nekadašnji reprezentativac Srbije Boško Janković, za Informer.rs sumirao je godinu za nama istakavši da je očekivao više, ali da igračima i stručnom štabu treba dati vetar u leđa pred izazove koji ih očekuju

Za lepši utisak godine za nama nedostajala je bolja i konkretnija, a pre svega timska igra u Dohi protiv Kameruna i Švajcarske, a previše primljenih golova raspršili su snove da možemo da budemo jedno od najprijatnijih iznenađenja na Mundijalu.

Boško Janković, bivši reprezentativac naše zemlje, očekivao je više od nacionalnog tima, ali ne misli da su minulih 12 meseca bili loši.

- Mislim da je bila pozitivna godina, ne neko "ludilo", ali očekivali smo da odemo na Svetsko prvenstvo i to se dogodilo. Sticajem raznih okolnosti, a tu mislim na mnoge povrede i glupusti, nismo učinili nešto značajnije u Kataru. Žao mi je, mislio sam da ova ekipa ima više kvaliteta, mogućnosti, nadao sam se... Ali dobro, verujem da će biti bolje- počeo je priču za informer.rs Boško Janković.

Foto: Pedja Milosavljević

 
 
SVI SMO IZGUBILI 

 

Nismo mogli, a da ne upitamo bivšeg asa Crvene zvezde na koje gluposti konkretno misli.

- Mislim na sve one priče koje su kružile. Da se razumemo, ne znam ništa o tome i ne ulazim u to, ali mi kao narod smo poznati po tome da pridajemo veliku pažnju stvarima koje nemaju veze sa fudbalom i to nam se ponovo obilo o glavu! Svi igrači na čelu sa selektorom su u više navrata potvrdili da je atmosfera odlična, a mnogo se značaja dalo nečemu čemu nije trebalo. Kada se na kraju sve sagleda, svi smo izgubili - reako je Janković i osvrnuo se na povrede:

Foto: AP PHOTO

 

- Imali smo situaciju da su dva, tri ključna igrača na 40-50 odsto, to nije to! Danas svi igraju fudbal, favoriti su samo na papiru, što dokazuje i utakmica protiv Kameruna. Pa nama su četiri igrača igrala pod injekcijama, a ko je igrao fudbal zna o čemu pričam! Ja nisam ni sa 90 odsto bio spreman, ali nisam znao, ni želeo da se štedim. Takav je primera radi i Aleksanar Mitrović, on to nikada ne radi. Sa druge strane, nismo imali u punoj snazi ni FIlipa Kostića koji je motor ekipe, potom Vlaovića... Što bi Englezi rekli - "bad luck".

 
ODBRANA NAM NIJE JAČA STRANA

 

Pobedili su naši reprezentativci u martu sa 1:0 u Budimpešti autogolom Nađija, a četiri dana kasnije u Kopenhagenu pretrpeli ubedljiv poraz od Danske (0:3). Bila je to, ipak, opomena koju nismo dobro shvatili, pre svega u smislu da naša reprezentacija lako prima golove. Kada se sve sagleda sa današnje vremenske distance, mnogi bi rekli da je to bio signal Piksiju da bi u sistemu nešto trebalo da se menja. 

- Da se ne lažemo, odbrana nam nikada nije bila jača strana! Koliko god golova da smo davali, opet bi mnogo primali. Piksi je izabrao da igra tako i sada mora dobro da razmisli o svemu. To je kompleksan sistem i treba mnogo vremena i uigravanja da bi se usavršio. Godinu i više dana je potrebno za tako nešto, to je proces, a to je odlično išlo Napoliju sa jednim Kavanijem, potom Udinezeu... Mislim da smo prebrzo prešli na taj sistem, nisam siguran, ali mislim da smo možda i jedini na Mundijalu igrali tako. Ipak, sada se treba okrenuti napred - rekao  je igrač koji ne najveći deo svoje karijere proveo u Italiji.

Foto: Starsportphoto

 
PIKSI ĆE IZVUĆI POUKE

 

Dragan Stojković je poručio da želi da ostane selektor i nastavi započeto, a bivši reprezentativac naše zemlje koji je za nacionalni tim odigrao 31 utakmicu i postigao pet golova smatra da je tako  najbolje. 

- Niko nema čarobni štapić. Mislim da mi generalno nemamo strpjenja. U reprezentaciji imaš igrače u etapama, nemate ih svaki dan, a smatram da Piksiju treba dati šansu! On će prvi izvući pouke, ali ko sam ja da pričam bilo šta?! Ipak, navijački kažem da mu treba ukazati poverenje i ne znam da li u ovom trenutku imamo boljeg čoveka, stručnjaka i ličnost od njega. 

Neki su zamerili selektoru što je na put poveo dva rovita napadača, a nije u tim uvrstio još nekog koji bi eventualno mogao da pomogne u napadu.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Imali smo samo Jovića koji nije bio u nekoj formi, ali je dobar igrač i povređene Mitrovića i Vlahovića, a to su naša tri najbolja špica. Pa jel vi ne biste poveli Mitrovića, momka koji je izneo kvalifikacije? Šta je Piksi mogao da uradi? Uradio je ono što je bilo do njega. Ne branim ga i nemam nikakav interes, možemo da pričamo šta je eventualno moglo protiv Kameruna i Švajcarske, ali jedna stvar je bitna - kondiciju ne možeš da stičeš u reprezentaciji! To se radi u klubovima, nama najbitniji igrači nisu igrali po mesec dana, neki čak i duže! Tada nemaš tonus u nogama, ali Mitar je izgurao, pojavio se sa bukvalno polomljenom nogom! Za sve bilo dobro da je tu.

Bivši ofanzivac Majorke, Palerma, Đenove  i Verone  za kraj je poručio da treba podržati reprezentaciju i da imamo čemu da se nadamo u bliskoj budućnosti.

- Kvalitet je tu, odlični igrači su tu, dobar trener takođe, sada je potrebno da se "ušuškaju", da se najbolji način spreme za kvalifikacije za EP i ne sumnjam da možemo da izborimo kontinentalnu smotru. Znate kako, nemamo mi Modrića, Perišića i igrače koji imaju iskustvo na velikim takmičenjima ili po pet finala Lige šampiona! Pa niko od njih nije igrao niti jedno, osim eto možda kapitena Tadića koji zna kako sve to izgleda. Mladi su momci, gotovo svi će biti tu za naredni ciklus i treba ih podržati. Takođe, mislim da treba javnost da olabavi. Da nam je neko rekao da ćemo na Mundijal otići kao prvi u grupi, sa pobedom u Lisabonu, mnogi ne bi verovali - zaključio je Boško Janković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Misko

pre 1 godinu

Vi novinari ste nam se obili o glavu! Gluposti koje ste pisali pre prvenstva i bajke nicim utemeljene su nam se obile o glavu. Vi novinari ste baksuzi i obili ste nam se o glavu... I sada se obijate... Ali sta cete... Morate i vi nesto da radite a ne znate sta pametnije... Srecna Vam Nova godina. I zelim Vam mnogo vise smislenih tekstova. ?????❤️

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

JE.O VAS MODRIC PERISIC I SVE USTASE ZAJEDNO .

ratko

pre 1 godinu

idemo napred Piksi idemo Orlovi a ovi smradovi sto pljuju mogu da pljunu pod ptozor zajedno sa Terzicem, to su klosari i nikad nece biti zasluzni ni za sta sem da kradu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija