• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slobodan Stošić

24.01.2023

20:10

EKSKLUZIVNO! SRPSKI FUDBALER PROŠAO KROZ PAKAO, JAVIO SE IZ IZRAELA! Trenirao sam gde BESKUĆNICI žive! O šamarima, UCENAMA, pretnjama...

Starsportphoto

Fudbal

EKSKLUZIVNO! SRPSKI FUDBALER PROŠAO KROZ PAKAO, JAVIO SE IZ IZRAELA! Trenirao sam gde BESKUĆNICI žive! O šamarima, UCENAMA, pretnjama...

Podeli vest

Srpski fudbaler Lazar Jovanović doživeo je torturu u izraelskom Makabi Bnei Rejne, gde ga je napao predsednik kluba Said Basul

Bivši napadač Radničkog iz Niša i lučanske Mladosti stigao je kao veliko pojačanje u Makabi Bnei Rejnu i sve je izgledalo kao u bajci. Međutim...

Predsednik Makabi Bnei Rejne Said Basul napao JE Lazara Jovanovića, koji je mesecima trpeo iživljavanje prvog čoveka kluba, koji je radio sve kako bi ga naterao da pobegne iz Izraela. Posle pretnji i maltretiranja, fizički je napao srpskog fudbalera.

- Došao sam na poziv prethodnog trenera, koji je oteran posle tri kola. Stigao je novi šef struke koji je, normalno, doveo svoje igrače i ja sam postao "sedmi" stranac, a po propisima je samo šestorici dozvoljeno da budu registrovani. Ćutao sam i trpeo, iako mi je šansa davana na kašičicu. Kasnije sam totalno sklonjen i tu počinje agonija - počeo je za "Informer" Lazar Jovanović.

PREBACIVALI LOPTICU JEDAN NA DRUGOG

Kada je otišao po ispisnicu, zateklo ga je neprijatno iznenađenje.

- Do tog trenutka primio sam samo dve plate, a onda tek počinje tortura. Otišao sam da pitam trenera o čemu je reč, objasnio je me gazda neće, kada sam pitao Saida Basula odgovorio je da je trenerova poslednja i tako su prebacivali lopticu jedan na drugoga.

Kulminacija je dostigla vrhunac...

- Kasnije sam potpuno sklonjen iz ekipe, ali gore od toga je bilo što sam morao sam da treniram, nisu mi dozvoljavali da dođem na treninge. Tri meseca bez plate. I onda dolazi 14. novembar, kada cela ekipa ide na odmor da vidi porodicu i svoje najbliže. Meni je predsednik rekao: "Sad ćeš da vidiš ko sam ja. Ima sedam dana da treniraš dva puta dnevno". A treninge su mi dali u Haifi, u osam sati ujutru i pet popodne, koja je udaljena nekoliko časova vožnje. Morao sam da idem taksijem na plažu i presvlačim se u svlačionicama gde ni beskućnici ne bi živeli. I tako sedam dana bez prestanka, dva treninga u nenormalnim uslovima, izolovan od celog sveta.

Foto: Starsportphoto

 

UDARIO MU DVA ŠAMARA

U međuvremenu novi stranac stigao je u ekipu.

- Predsednik mi je tada "zaledio ugovor". Kada sam mu zatražio papire da napustim klub, rekao mi je "Ne, možeš da ideš". Objasnio sam mirnim tonom da neću bez papira, svestan da bez njih ne mogu nigde da potpišem. Snimao sam svaki naš razgovor, kao i kada mi je zabranio da treniram. U međuvremenu je došao sa džipom, izašao sam namerno pred njega i snimao sve, počeo je da se dere: "Šta ćeš ovde, jer sam ti rekao da nisi više član kluba". Pozvao me je da uđem u auto, odgovorio sam "neću, pusti me" i tada mi je opalio dva šamara. Ostao sam u šoku. Kada sam došao sebi, otišao sam u policiju i prijavio slučaj, dobio sam uredno sve papire o prijavi torture.

STRAHOVAO ZA LIČNI ŽIVOT

U Bnei Rejnu nije smeo da se vrati iz znanog razloga:

- Ne pojavljujem se u klubu, jer mi je pretio da će mi poslati tri čoveka u stan. Iselio sam se momentalno, strahujući za život. Da nije bilo menadžera Gorana Marića i Profesionalnog sindikata fudbalera u Izraelu, ništa od ovoga ne bi izašlo na videlo, sve bi bilo prećutkano. Poslao sam ugovor FIFA sa svim snimcima i kada me je udario. Idem do kraja, proradio mi je srpski inat i hoću sve da isteram na čistinu, zarad srpskih igrača koji idu u ovaj klub, da znaju šta ih čeka.

Foto: Starsportphoto

 

TRAŽI PRAVDU PRED FIFA

Otkrio je Jovanović da oktobarsku, novembarsku i decembarsku platu nije dobio.

- Duguje mi tri plate regularno i još dve po ugovoru što su stajale, ukupno pet. Čak mu je moj menadžer rekao da mi da tri i da se raziđemo mirno, pre sukoba, ali nije pristao. Morali smo zaobilaznim putem da tražimo pravdu od izraelskog sindikata i FIFA - dodaje srpski napadač za naš portal.

Osim što je ostao bez kluba, Srbin ima dodatni problem kako da nađe novi:

- Promenio sam dva tima, počeo u Radničkom, pa prešao u Bnej Reinu. U Evropi je dozvoljeno samo dva kluba da se promene u toku sezone, zato mi kao jedina opcija ostaje prelazak u azijski fudbal, jer tamo prvenstvo nije počelo - istakao je Lazar Jovanović za "Informer".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija