• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2023

06:21

PIKSIJEVA SUPERLIGAŠKA SRBIJA SRUŠILA AMERIKU POSLE PREOKRETA! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

PIKSIJEVA SUPERLIGAŠKA SRBIJA SRUŠILA AMERIKU POSLE PREOKRETA! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena od superligaških igrača pobedila je u prijateljskoj utakmici selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:1 (1:1) protekle noći u Los Anđelesu

Selekcija SAD je povela u 29. minutu preko Brendona Vaskeza.  Luka Ilić je ipak doneo Srbiji izjednačenje u 43. minutu, a za preokret na startu drugog poluvremena pobrinuo se Veljko Simić  golom u 46. minutu.

Srbija osvojila Ameriku

 

 

Selektor Dragan Stojković pružio je šansu svim igračima, a u drugom poluvremenu napravio je šest izmena,  što je urodilo plodom. Domaćin je početnu inicijativu krunisao golom preko Vaskeza, koji je  sjajno reagovao na centaršut sa desne strane i savladao našeg golmana Đorđa Petrovića. Ali, nisu se predavali Piksijevi Puleni. Srbija je do izjednačenja došla nakon prelepog gola iz slobodnog udarca veziste TSC-a. Ilić je udarcem kroz živi zid prevario golmana i pred odlazak na odmor doneo Orlovima izjednačenje. 

Foto: Tanjug/AP

 

Srbija je nastavku samo nastavila gde je stala tokom prvih 45 minuta igre.  Odmah su po povratku sa odmora krenuli na gol Amerikanaca. Samo što je lopta krenula s centra Srbija je napravila preokret.

Foto: Tanjug/AP

 

 Veljko Simić je prevario golamana i poslao loptu iza leđa  Slonini za 2:1. Amerikanci su an sve načine pokušali da došu do ozjednačenja, ali nije naša odbrana popustala do kraja utakmice.  Mada, imali su Orlovi malo i sreće. Kauel je dva puta pogodio stativu, ali se veliki pritisak Jenkijima na kraju nije isplatio. 

 

 

 

SAD – SRBIJA 1:2 (1:1)

Strelci: Vaskez 29 – Ilić 43, Simić 46

Stadion: Benk of Kalifornija. Sudija: Danion Parčment (Jamajka)

SAD: Slonina – Gresel (od 62. Džons), Cimerman (od 46. Long), Gomez, Vaskez (od 62. Akosta) – Pomikal (od 62. Houp), Sonora (od 58. Vilijamson), Zendehas – Kauel (od 72. Ariola), Moris, Nil.

SRBIJA: Đ. Petrović (od 46. Rosić) – Mijailović, Stojić, Veselinović, N. Petrović – Petković (od 80. Bijelović), Topić (od 46. Štulić) – Simić (od 76. Damjanović), Ilić (od 62. Ivezić), Lučić (od 62. Pantović) – Joveljić.

Binsu video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija