• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2023

12:12

TOTALNA PROPAST BRAZILCA! Zbog silovanja mora da plati 5 miliona evra!

Fudbal

TOTALNA PROPAST BRAZILCA! Zbog silovanja mora da plati 5 miliona evra!

Podeli vest

Danija Alveš je u zatvoru u Barseloni već skoro dve nedelje gde čeka suđenje zbog optužbi da je silovao jednu 23-godišnju devojku u noćnom klubu u Barseloni

Alvešu se život okrenuo naglavačke od trenutka kada je optužen za silovanje. Lišen je slobode, klub sa kojim je imao ugovor, meksički Pumas, raskinuo je sa njim ugovor, a sada traži milionsku odštetu.  

- Zbog ozbiljne povrede ugovora, igrač je dužan da nadoknadi klubu pet miliona evra - poručili su iz kluba, a prenose svetski mediji. 

Alveš je najtrofejniji fudbaler svih vremena, pošto je u bogatoj karijeri prikupio čak 46 pehara na klupskom i reprezentativnom nivou. Na kraju prošle sezone istekao mu je ugovor sa Barselonom, gde je boravio drugi put u karijeri, a onda ga je angažovao meksički Pumas.

Ostavila ga supruga

Alvešova supruga (39) Žoana Sanz, zatražila je razvod posle hapšenja slavnog igrača zbog optužbi da je silovao jednu 23-godišnju devojku u noćnom klubu u Barseloni. Užasnuta je optužbama na račun njenog supruga i dokazima protiv njega u koje je i sama imala uvid, odlučila se za ravod kao jedino logično rešenje i izlaz iz ove situacije.

Žoani je inače majka umrla pre nekoliko nedelja, a sada je snalazi i ovaj najblaže rečeno pakao sa slavnim suprugom. Ona je preko advokata zatražila razvod od fudbalera. Na Instagramu je obrisala sve zajedničke fotografije i one sa venčanja, a upućeni kažu, što je procurilo i po medijima, ne ostavlja ga zbog toga da li je kriv ili nije za silovanje - već zato što je priznao neverstvo.

 

Iskusni desni bek se krajem prošle godine, mimo očekivanja, našao na spisku brazilske reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde je upisao dva nastup. Posle hapšenja Pumas je raskinuo ugovor sa Alvesom uz objašnjenje da ne želi da "toleriše ponašanje koje je na bilo koji način u suprotnostima sa vrednostima koje klub deli". Klub sada traži milionsku kompenzaciju od fudbalera. 

Klub je prilikom potpisivanje ugovora sa Brazilcem ubacio klauzulu u slučaju dopinga, javnog skandala ili svakog dela koji se smatra krivičnim delom prema zakonima zemlje u kojoj se to dogodilo. Ukoliko Alveš ne bude hteo da plati, Pumas može da se žali FIFA.

Foto: printscreen instagram

Dani Alveš sa suprugom


- Pumas ima pravo da preduzme sve mere i traži od FIFA ili bilo koje druge relevantne organizacije kako bi dobio odštetu  koja je dogovorena u uslovima ugovora.  

Sudija je odbio mogućnost da Alveš plati kauciju i brani se sa slobode, pa je izvesno da će nekadašnji as Barselone do kraja suđenja biti u zatvoru.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija