• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2023

19:05

LOŠE MU SE PIŠE! Saslušani SVEDOCI u slučaju DANI ALVES...

reuters

Fudbal

LOŠE MU SE PIŠE! Saslušani SVEDOCI u slučaju DANI ALVES...

Podeli vest

Sudija koji nadgleda istragu koja se vodi protiv fudbalera Danija Alvesa saslušao je danas osam svedoka na zatvorenom ročištu u Barseloni

Brazilski fudbaler optužen je za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni 30. decembra. Ovaj 39-godišnjak se poslednje dve nedelje nalazi u pritvorskom centru u blizini Barselone nakon što mu je odbijena kaucija.

Sudska istraga je sada u rukama sudije koji će odlučiti da li će slučaj treba da ide na suđenje. Istraga bi mogla da traje nedeljama.

Podnosioce tužbe zastupa Ester Garsija, specijalista za seksualne zloćine. Alvesov branilac, Kristobal Martelj, specijalista je za finansijske slučajeve i zastupao je Alvesovog bivšeg saigrača iz Barselone Lionela Mesija u njegovom slučaju za utaju poreza.

Niko od zastupnika danas nije razgovarao sa medijima, nakon što je sudija uzimao svedočenja više od dva sata. Alves je odbacio sve optužbe. On je prvo negirao da je ikada sreo tu ženu pre hapšenja. Kasnije je priznao, kako je rekao, seksualni odnos uz pristanak.

Foto: reuters

Ranije ove nedelje, Alvesova odbrana je uložila žalbu i zatražila njegovo puštanje uz kauciju, nudeći da preda svoj pasoš i da nosi narukvicu kao u slučaju kućnog pritvora. Sudija je odbio da pusti Alvesa uz kauciju zbog rizika od bekstva.

Prema španskom zakonu usvojenom prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar krivičnih dela, od zlostavljanja na društvenim mrežama, fizičkog seksualnog zlostavljanja do silovanja, svaki sa različitim mogućim kaznama. Maksimalna kazna za slučaj nasilnog silovanja je 15 godina zatvora.

Alves je osvojio 42 titule u karijeri, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Igrao je na svom trećem Svetskom prvenstvu prošle godine u Kataru. Meksički klub Pumas je raskinuo ugovor sa Alvesom posle hapšenja. On je priveden nakon što se vratio iz Brazila u Španiju i pristao da razgovara sa vlastima o slučaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija