• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2023

11:22

BRUKA I SRAMOTA! Zvezda Reala opet na meti rasista, protivnici ga ponižavali, tukli... (VIDEO)

reuters

Fudbal

BRUKA I SRAMOTA! Zvezda Reala opet na meti rasista, protivnici ga ponižavali, tukli... (VIDEO)

Podeli vest

Real Madrid poražen je od Majorke (0:1), a meč je obeležilo i rasističko vređanje mlade zvezde Vinisijusa Žuniora

Navijači Majorke su mu vikali "mono", što na španskom znači "majmune". Provocirali su ga čak i fudbaleri Majorke, kapiten tima sa Baleara Antonio Railjo.

Kako pišu mediji u Španiji, domaći igrači su Vinisijusu priredili pakao. Na njemu su napravili čak 10 prekršaja, što je najviše za jednog igrača na utakmici liga "petice" ove sezone. Poslednji put je neki igrač Reala toliko fauliran je 2013. godine, kada je Isko protiv Betisa pretrpeo 13 prekršaja. 

Vinisijusa su tukli Majorkini defanzivci Pablo Mafeo i Railjo, s kojima ima burnu istoriju. Počelo je prošle sezone. Vinisijus u pobedi Reala nad Majorkom u prvom delu sezone (4:1) sve slavio provokativnim plesom koji je slavio golove. Oni su to videli kao uvredu.

Foto: reuters

 

- Neka Vinisijus slavi gol kako hoće, ali ne tako da proslavom vređa i ponižava kolege na drugoj strani - rekao je Railjo posle meča.

Defanzivci su gurali Vinisijusa, a kamere su snimile kako se Mafeo gestikulacijom plakanja ruga Brazilcu. 

 

 

Vinisijus je od septembra konstantno na meti rasista, a prvo je bio žrtva uvreda navijača Atletiko Madrida. Mediji su preneli da su se tokom cele utakmice čuli zvukovi majmuna i povici "Vinisijuse, umri".

 

 

Bio je na meti i na meču sa Real Valjadolidom, nakon koga je Vinisijus apelovao i kod LaLige da preduzme mere. Početkom januara španska liga je reagovala i podnela krivične prijave protiv navijača koji su vređali fudbalera Reala.

Moramo da pomenemo da je Real izgubio na Balearima autogolom Naćha Fernandesa, a Majorku je do pobede pogurao i naš golman Predrag Rajković koji je pola sata pre kraja odbranio penal Serhiju Asensiju.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17