• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2023

13:44

MARKOVIĆ SE JAVIO IZ TURSKE POSLE JEZIVOG ZEMLJOTRESA: Sam Bog nas je spasao, svi su uplašeni...

Fudbal

MARKOVIĆ SE JAVIO IZ TURSKE POSLE JEZIVOG ZEMLJOTRESA: Sam Bog nas je spasao, svi su uplašeni...

Podeli vest

Katastrofalni zemljotres pogodio je u ponedeljka južne delove Turske, a dva bivša fudbalera Partizana,Lazar Marković i Mark Jetvović, koji trenutno brane boje Gazijantepa iz istoimenog grada, imali su mnogo sreće

Lazar Marković je, kao i Marko Jevtović, prošlog leta stigao u Gazijantep, a zajedno sa saigračima su, pukom srećom izbegli zemljotres. Srpski igrači su posle meča sa Antalijomspor dobili tri dana slobodno i sa još desetoricom saigrača ostali u Antaliji, kaže Lazar Marković.

- Mi smo u redu, živi, zdravi, ali je jug Turske i grad u kome živimo i igramo - Gazijantep zadesila velika nesreća – kazao je za Telegraf Lazar Marković i dodao: 

Foto: Starsportphoto

Lazar Marković

- Trenutno smo u Antaliji, samo sticajem okolnosti, jer smo posle utakmice dobili tri slobodna dana i odlučili da ostanemo sa porodicama ovde i tako smo izbegli užas. Tu je još desetak saigrača, takođe sa familijama. Ostatak ekipe, momci koji su se vratili posle utakmice ili su u našem trening centru ili, pak, u kolima, na otvorenom i u kontaktu smo sve vreme.

Turska je stala posle užasne nesreće.

- Sam Bog nas je spasao, ne znam šta bih drugo rekao, jer mi je izuzetno žao kada čitam i gledam sve to iz Gazijantepa i ostalih gradova. Ne znamo još ništa ni u vezi sa daljim koracima, jer je cela Turska bukvalno “stala” zbog nesreće, čekamo i mi da nas obaveste šta i kako dalje.

Foto: AP/Tanjug

Užas posle zemljotresa u Turskoj

Najmanje 1.500 ljudi je poginulo u Turskoj i Siriji, a više hiljada je povređeno u današnjem razornom zemljotresu, koji je pogodio jug Turske, u blizini granice sa Sirijom. U Siriji je stradalo najmanje 592 ljudi, od kojih 371 u pokrajinama Alepo, Hama, Latakija i Tartus, prenosi sirijska novinska agencija SANA.

- Svi su jako uplašeni, cela Turska strahuje.Ponovo je u Gazijantepu bio jak potres, osetio se i ovde u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se sa porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što pre smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija