• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

08:24

ĆIRU JE RASPLAKALA SCENA SA "MARAKANE"! Kada je nestalo struje svaki srpski igrač...

printscreen

Fudbal

ĆIRU JE RASPLAKALA SCENA SA "MARAKANE"! Kada je nestalo struje svaki srpski igrač...

Podeli vest

Čuveni trener Ćiro Blažević preminuo je posle teške i duge bolesti dan pre 88. rođendana

Legendarni hrvatski fudbalski trener borio se sa rakom koji mu je prvi put dijagnostikovan još 2011. godine, dvaput je pobedio zlokobnu bolest, ali se nažalost ona ponovo nedavno vratila.

Najveće uspehe napravio je sa reprezentacijom Hrvatske. Prvo je stigao do četvrtfinala na Evropskom prvenstvu 1996. godine, da bi potom 1998. na Svetskom prvenstvu napravio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Mundijala - osvojivši bronzu.

Ćiro Blažević je često sećao utakmice Srbije i Hrvatske na beogradskoj "Marakani".

- Setite se kada je na "Marakani" nestalo struje na Srbija - Hrvatska, i kada svaki srpski igrač uzima u zagrljaj mog igrača i štiti ga. Sada bih se rasplakao zbog toga. E, to je fudbal, to je fudbal, to je prijateljstvo i džentlmenstvo. Tako se sportisti ponašaju, a ne budalaši - rekao je svojevremeno Ćiro.

Foto: beta

 

Priča je o srpskim fudbalerima i talentu koji postoji na ovom prostoru.

- Koncentrat talenta u kod nas je najveći. Uvek zagovaram to da Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, pa čak i Slovenija, daju svakodnevno najdelikatnije fudbalere sveta. Ja sam protumačio to na taj način da smo svi mi decenijama bili okupirani na ovim prostorima i da su neši dedovi i pradedovi morali da smišljaju razne fore, i to se prenelo izgleda i na fudbalere danas - govorio je Blažević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija