• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

15:54

HIT NAD HITOVIMA! Slavni reprezentativac RADI sa operskim pevačem na rešavanju NEVEROVATNOG PROBLEMA!

Fudbal

HIT NAD HITOVIMA! Slavni reprezentativac RADI sa operskim pevačem na rešavanju NEVEROVATNOG PROBLEMA!

Podeli vest

Defanzivac Bajerna iz Minhena i reprezentativac Francuske Dajo Upamekano sarađivao je sa operskim pevačem na poboljšanju njegove vokalne tehnike

Još u septembru prošle godine, posle mnogo napornog rada iza kulisa, Upamekano je uspeo da sebi izbori mesto u timu Didijea Dešana prvi put od 2021. godine.

Ovaj 24-godišnji bek, koji je odigrao pet utakmica na prošlom Svetskom prvenstvu, fokusirao se na suptilna poboljšanja svoje igre tokom sezone.

A jedan od neobičnijih koraka za povećanje njegovog prisustva na terenu došao je od operskog pevača.

Kako je istakao Filip Kesler iz TZ-a, Upamekano se borio sa bolom u glasnim žicama pre i posle utakmica.

Ali umesto da se bori sa bolom, Francuz je stupio u kontakt sa operskim pevačem iz Lajpciga, koji ga je naučio da nežnije koristi glasne žice.

Istovremeno, pevač je pomogao Upamekanu da poveća jačinu glasa, što je poboljšalo njegovu ukupnu komunikaciju na terenu.

U intervjuu za francuski L'Ekip prošle godine, defanzivac je govorio o svojim glasovnim problemima.

- Kada sam bio mlad, imao sam poteškoća u komunikaciji. Osećao sam potrebu da poradim na svom glasu da bih komandovao zadnjom linijom. Radio sam sa operskim pevačem. Bilo je zanimljivo. Važno je vikati kao defanzivac. Morate to da uradite da biste bili vođa - rekao je Upamekano.

Dajo je takođe želeo da dobije prednost kada je u pitanju njegova brzina i snaga, pa je ugradio podvodni ergometar u svom bazenu kod kuće.

Bivši defanzivac B Salcburga je takođe angažovao ličnog kuvara i kondicionog trenera – i to je očigledno funkcionisalo, jer nastavlja da impresionira u svom klubu.

Trener Bajerna Julijan Nagelsman svakako je zadovoljan Upamekanovom formom u poslednje vreme.

- Upa se veoma dobro razvija. Vratio se u vrhunsku formu - istakao je Nemac i dodao:

- Svetsko prvenstvo je bilo dobro za njega, bio je jedan od najboljih defanzivaca. Nadam se da će dobiti zamah. Potreban nam je Upa u vrhunskoj formi. Ako ostane zdrav, imaće veoma dobru drugu polovinu sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija