• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta

08.02.2023

16:50

FUDBALSKI OČE MOJ, POČIVAJ U MIRU! I Zlatko Dalić se oprostio od Ćire! Reči selektora Hrvatske POGAĐAJU PRAVO U SRCE!

REUTERS/Bernadett Szabo

Fudbal

FUDBALSKI OČE MOJ, POČIVAJ U MIRU! I Zlatko Dalić se oprostio od Ćire! Reči selektora Hrvatske POGAĐAJU PRAVO U SRCE!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić i brojni tamošnji klubovi oprostili su se danas od bivšeg igrača i trenera Miroslava Ćire Blaževića.

- Izražavam najdublje saučešće porodici našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u fudbalu delimo veliku bol. Pamtim ga kao čoveka sa velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voleli i poštovali. Kao trener je potpisao dva izvanredna i istorijska uspeha, jedan sa reprezentacijom koju je doveo u svetski vrh, a jedan sa Dinamom kada je ta titula značila puno više od fudbala - rekao je Dalić, prenela je Hina.

Dalić je dodao da je Blažević ostavio veliki trag u svim klubovima i selekcijama gde je radio, pa tako i na njega dok su bili zajedno u Varteksu iz Varaždina.

Foto: Starsportphoto

- Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj fudbalski otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu večno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj porodici. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem - istakao je Dalić, koji je sa Hrvatskom osvojio srebrnu i bronzanu medalju na svetskim prvenstvima 2018. i 2022.

Blažević je tokom igračke karijere nastupao za Dinamo 1954. i 1955. godine, dok je kao trener, između ostalog, sa tim zagrebačkim timom osvojio titulu prvaka Jugoslavije 1982.

"Dan pre svog 88. rođendana zauvek nas je napustio trener svih trenera, veliki i legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Gospodine Ćiro hvala vam od srca na svemu što ste kroz čitav svoj život davali i dali za Dinamo i za hrvatski fudbal. Vaš fudbalski rukopis, lik i delo nikada nećemo zaboraviti. Dinamo ovim putem izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima legende hrvatskog fudbala. Počivao u miru", objavio je zagrebački Dinamo na društvenim mrežama.

Foto: Informer

Tokom 2005. godine Blažević je trenirao splitski Hajduk, sa kojim je osvojio hrvatski Superkup.

"Kruna fudbalske karijere Miroslava Blaževića, treće je mesto i bronzana medalja na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Miroslav Blažević obeležio je hrvatski i svetski fudbal. Vodio je nekoliko državnih reprezentacija da bi sa Hrvatskom postigao veliki uspeh. Te vatrene 1998. godine Miroslav Ćiro Blažević proglašen je najboljim trenerom na svetu. Pod njegovim vođstvom Hrvatska je postala fudbalska velesila. Mala država priznata samo šest godina ranije gotovo je pokorila fudbalski svet. Ćiro Blažević stvorio je i vodio reprezentaciju koja je trajno obeležila hrvatski sport", navodi se u saopštenju Hajduka.

Od Blaževića se oprostila i zagrebačka Lokomotiva, za koju je igrao od 1955. do 1957. godine, kao i Osijek, koji je vodio sa klupe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija