• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2023

20:31

KATAR DONIRA KABINE SA SVETSKOG PRVENSTVA ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA! Humanitarna pomoć stiže u Tursku i Siriju! (FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

KATAR DONIRA KABINE SA SVETSKOG PRVENSTVA ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA! Humanitarna pomoć stiže u Tursku i Siriju! (FOTO)

Podeli vest

Kabine korišćene tokom Svetskog prvenstva biće donirane žrtvama zemljotresa u Siriji i Turskoj, kao i sav prihod od ulaznica katarskog Kupa

Razoran zemljotres pogodio je jugoistočni deo Turske i Siriju u ponedeljak. Posledice su katastrofalne i  broj žrtava već do sada je premašio čak 30.000... Pomoć Turskoj i Siriji stiže sa svih strana, a danas je iz Katara stigla velika materijalna donacija. 

Naime, Katar će Turskoj i Siriji poslati 10.000 kabina i kontejnera koji su korišćeni tokom Svetskog prvenstva u fudbalu. Oni su služili za smeštaj navijača tokom Mundijala, a sada će biti donirani ljudima koji su izgubili domove u razornom zemljotresu. 

- S obzirom na hitne potrebe u Turskoj i Siriji, doneli smo odluku da doniramo naše kabine i karavane pogođenom regionu, kako bi pružili preko potrebnu podršku žrtvama zemljotresa - rekli su katarski zvaničnici. 

Radi se o prenosivim kućama u kojima su tokom Svetskog prvenstva boravili navijači. Zvaničnici su i tokom Mundijala istakli da će sve biti donirano u humanitarne svrhe, a potvrda je stigla danas. Prva pošiljka bi već sutra trebala da stigne u Tursku, a dalja isporuka očekuje se u narednim danima. 

Pored toga, čelnici tamošnjeg Fudbalskog saveza rešili su da sve prihode od ulaznica sa utakmica polufinala Kupa Katara takođe doniraju žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji. 

- Inicijativa potiče od želje QSL-a da odigra svoju ulogu u skladu sa društvenom odgovornošću i doprinese pružanju ruke pomoći žrtvama zemljotresa. Stoga, pozivamo sve navijače da u njemu učestvuju kupovinom zlaznica i dolaskom na  utakmice - navodi se u saopštenju. 

Polufinalne utakmice zakazane su za četvrtak na stadionu Jasim Bin Hamad. Prvo će na teren izaći fudbaleri Al Sada i Al Arabija, a potom i Al Duhaila i Al Vakre. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija