• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. NEDELJKOVIĆ

19.02.2023

07:16

REPREZENTATIVAC SRBIJE I ŠTOPER MAJORKE ZA INFORMER! Matija Nastasić: Ne žalim ni za čim u karijeri!

printscreen

Fudbal

REPREZENTATIVAC SRBIJE I ŠTOPER MAJORKE ZA INFORMER! Matija Nastasić: Ne žalim ni za čim u karijeri!

Podeli vest

Kad pogledam iza sebe, veoma sam zadovoljan karijerom i sve bih opet ponovo radio, ništa ne bih menjao, poručuje srpski štoper Matija Nastasić u intervjuu za Informer.

Defanzivac Majorke od letos igra u Španiji, pošto je prethodno već nastupao u tri od pet najjačih liga na svetu: italijanskoj, engleskoj i nemačkoj. Važio je za jednog od najperspektivnijih štopera Evrope, ali su ga povrede "masakrirale" tokom karijere.

Reprezentativac je od 2012, ali je skupio "samo" 34 meča u nacionalnom timu i propustio dva Svetska prvenstva na kojima je bio već viđen, 2018. u Rusiji i prošle godine u Kataru. Ni ovog puta Matija nije želeo da priča o reprezentaciji.

Igrao s najboljima

Koji je najbolji fudbaler sa kojim ste igrali, odnosno protiv kojeg ste igrali?

- Teško mi je da odvojim bilo koga. Imao sam sreću da kroz karijeru igram sa sjajnim pojedincima, ali i protiv nekih od najboljih na svetu. Rivali su mi bili Ronaldo, Levandovski, Hari Kejn...

Utisak je da bi vam karijera bila još bogatija da vas nisu remetile povrede?

- Kad pogledam unazad, ne bih menjao ništa. Sve odluke koje sam donosio doneo bih opet. Sve prepreke koje su mi se desile desile su se s razlogom. Prošao sam kroz četiri od pet najjačih liga u Evropi, mada i nije mi cilj da objedinim svih pet, jer trenutno ne vidim sebe u francuskoj ligi. Ne znam u kom pravcu bi otišla moja karijera da se nisam povređivao, ali i ovako sam prezadovoljan kako se sve odvija.

Igrali ste u Seriji A, Premijer ligi, Bundesligi, pa sad u Primeri. Koje su prednosti Španije u odnosu na druge zemlje?

- Stvarno nije bilo teško navići se na Majorku, jer se sve lepo namestilo. Klub je dobro organizovan, atmosfera među saigračima je domaćinska. Liga je fantastična, jedna od najboljih na svetu. Imamo priliku da igramo baš jake utakmice, protiv Reala, Barse, Atletika i još nekoliko klubova, a opet sa većinom iz lige možemo da se nosimo.

 

Foto: reuters

Predrag Rajković i Matija Nastasić

Derbi Rura pamtiću zauvek

Koju utakmicu pamtite kao posebnu u karijeri?

- Kada sam bio u Šalkeu, igrali smo protiv Dortmunda, a to je tzv. derbi Rura, jedno od najvećih rivalstava u Nemačkoj. Posle 25 minuta gubili smo 4:0 i tako je ostalo do poluvremena. Uspeli smo da se vratimo u nastavku i završeno je 4:4. To je jedna od najluđih utakmica koje ću se uvek sećati.


Nedavno ste pobedili Real Madrid, je l' to bio praznik za Majorku?

- Mnogo je teško igrati protiv Reala i mnogo je teško pobediti Madriđane. Imao sam sreću da mnogo puta u karijeri igram protiv njih. Pamtim pobedu dok sam bio u Šalkeu, srušili smo ih na "Bernabeuu" u Ligi šampiona. Međutim, ova poslednja pobeda sa Majorkom mi je još draža.

Pratite li situaciju u srpskom fudbalu?


- U toku sam sa dešavanjima, ali zbog obaveza ne stižem da pogledam sve utakmice koje me interesuju. Vidim da moj Partizan puno zaostaje za Crvenom zvezdom. Znate kako, u fudbalu kažu da je sve moguće mada mi se čini da će mu biti teško da dođe do titule.


 

Foto: reuters

 

 

Kakav je život u Palma de Majorki?

- Majorka je prelepa, na ovo mesto sam se navikao, čini mi se, za nedelju dana. Pokušavam da se setim jedne stvari koja je loša i ne mogu. Ovde nema šta da vam smeta. Isto tako se navikla i moja porodica i mnogo nam je dobro. Trenutno ne razmišljam o promeni sredine. Imam sreću što je tu i Predrag Rajković. Družimo se porodično.


U kom klubu ste se najbolje osećali?

- Teško mi je da izaberem klub u kojem mi je bilo najlepše. Recimo, u Šalkeu sam se najviše zadržao. Igrao sam tamo šest godina i to je baš dobar period u mom životu. Lepo iskustvo nosim i iz Mančester sitija, a period proveden u Fiorentini zauzima posebno mesto u mom životu. To mi je bio prvi odlazak u inostranstvo, nisam verovao da mi se dešava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija