• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

07.02.2023

09:37

CEO SVET PRIČA O SRPSKOM GOLMANU! Rajković skinuo krunu "kralju": Najlepše je kad pobediš Real! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

CEO SVET PRIČA O SRPSKOM GOLMANU! Rajković skinuo krunu "kralju": Najlepše je kad pobediš Real! (VIDEO)

Podeli vest

Predrag Rajković bio je heroj pobede Majorke nad Real Madridom (1:0), pošto je u 60. minutu odbranio penal Marku Asensiju

Najlepši je osećaj kad srušiš jedan od najvećih klubova na planeti Real Madrid, poručuje golman Majorke Predrag Rajković (27).

Srpski čuvar mreže bio je heroj u trijumfu svog tima nad "kraljevskim klubom" (1:0) u 20. kolu Primere, pošto je u 60. minutu odbranio penal Marku Asensiju. Osim toga, sa još nekoliko odličnih intervencija najviše je doprineo tome da Majorka priredi jedno od najvećih iznenađenja u sezoni.

Sve lakše uz Matiju

Uživanje

Živim sa porodicom u Palma de Majorki, igram u jednoj od dve najbolje lige na svetu i baš sam zadovoljan
Predrag Rajković

 

Rajković u razgovoru za Informer kaže da saigrači i on sad s razlogom uživaju.

- Baš sam zadovoljan, ceo tim je fantastično odigrao, ne pamtim kad je Majorka poslednji put pobedila Real. I ja sam se dobro osećao jer sam odbranio penal, pomogao sam ekipi da sačuvamo tri boda. Dobar je osećaj pobediti jedan od najboljih klubova na planeti. Nakon meča smo odmah otišli na centar da slavimo, a igrači Reala su verovatno krenuli ka svlačionici, nismo nešto pričali sa njima - kaže Rajković.

Golmana rođenog u Jagodini profesionalni put vodio je preko Crvene zvezde, Tel Aviva, francuskog Remsa do Majorke. Objašnjava da je veoma zadovoljan životom na španskom ostrvu i igranjem u Primeri.

- Stvarno mi je dobro ovde. Došao sam tek pre pola godine, lako sam se navikao i na život i na klub. Živim u Palma de Majorki, porodica mi je ovde i lepo nam je svima zajedno. Ovo je verovatno najbolja liga na svetu uz Premijer ligu i za sada sam baš zadovoljan. Cilj nam je da budemo u prvih deset u prvenstvu, mada nas nekoliko bodova deli od pozicije koja vodi u Ligu konferencija. Ne razmišljam o odlasku bilo gde. Ali mlad sam još za golmana u Evropi, tako da ima vremena i za promene - ističe golman.

Zablistaćemo na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije ima kvalitet da napravi dobar rezultat na Evropskom prvenstvu u fudbalu naredne godine, kaže Predrag Rajković.

- U Kataru šta je bilo - bilo je. Možda je moglo i bolje, ali to je sad iza nas. Naučili smo lekciju. Jedna utakmica može sve da prelomi. Okrećemo se kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Imamo dobre igrače, verujem da možemo i da se plasiramo i da napravimo nešto veliko na EP. Ne opterećujem se jesam li prvi golman ili ne. Odlični su i Vanja i Mare (Marko Dmitrović), i ko god da brani, na ostaloj dvojici je da ga podrže - poručio je Rajković.


Rajković među saigračima ima i kolegu iz reprezentacije, štopera Matiju Nastasića, a srpsko društvo mu je olakšalo privikavanje na novu sredinu.

- Prvi put mi se dešava da u timu imam nekog iz Srbije, koga znam iz reprezentacije. To mi baš olakšava život, jer se družimo i u klubu i van fudbala. Matijina supruga Jelena i moja Ana znaju se baš dugo, duže nego nas dvojica, lepo se slažu, tako da im nije dosadno ovde. Na svaku utakmicu dođu sa decom i zajedno nas bodre. Porodično idemo na večeru, u parkove i slično - kaže Rajković.

Uvek uz Zvezdu

Uprkos obavezama i životu u Španiji, obavezno stigne da isprati Superligu Srbije. Nada se da će Crvena zvezda osvojiti titulu, kako bi je naredne sezone gledao u Ligi šampiona.

- Pratim prvenstvo u Srbiji. Ne stižem da gledam sve utakmice, ali u toku sam sa dešavanjima. Navijam da moja Zvezda osvoji titulu i plasira se u Ligu šampiona - zaključuje Rajković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija