• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2023

06:36

REDSI OBJAVILI RAT UEFA! Liverpul STAO UZ NAVIJAČE! Biće PAKLENO u evropskom fudbalu!

Tanjug/AP

Fudbal

REDSI OBJAVILI RAT UEFA! Liverpul STAO UZ NAVIJAČE! Biće PAKLENO u evropskom fudbalu!

Podeli vest

Navijači Liverpula ušli su u otvoren "rat" sa UEFA, a iz kluba uputili su izvinjenje svojim pristalicama zbog nesporazuma tokom utakmice sa Real Madridom u okviru osmine finala Lige šampiona.

Doživeo je Liverpul istorijski debakl na Enfildu protiv Real Madrida. Aktuelni prvak Evrope prvi je klub koji je na kultnom stadionu smestio pet golova u mrežu Redsa, ali se širom Starog kontinenta nakon utakmice najmanje priča o fudbalu. 

Veliku pažnju javnosti privukli su zvižduci navijača Liverpula tokom intoniranja himne Lige šampiona. Mnogima je taj momenat bio čudan i nejasan, ali nije baš tako. Redsi su bojkotovali himnu elitnog takmičenja, a sve zbog dešavanja uoči prošlogodišnjeg finala protiv Real Madrida! 

Ipak, da bi svima bilo potpuno jasno o čemu se radi, najbolje je da krenemo od početka...

Utakmica koja je igrana na stadionu Francuska 28. maja kasnila je više od pola sata budući da veliki broj navijača nije uspeo da uđe na tribine uprkos činjenici da su imali karte. UEFA je optužila navijače Liverpula da su krivi za gužve i mnogi su ostali van kapija stadiona što je ostavilo Redse bez podrške najvatrenijih pristalica.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, do preokreta je došlo 14. februara ove godine kada je nezavisni panel osam meseci nakon utakmice promenio odluku. Za glavnog krivca optužena je UEFA budući da je zatila organizacija.

Razljutilo je to navijače Liverpula koji su nepravedno optuženi, ali ih je mnogo više bolela činjenica da nisu bili u prilici da prate finale Lige šampiona. Zbog toga je tokom meča sa Real Madridom u okviru osmine finala širom stadiona podignuto nekoliko transparenata protiv UEFA. Želeli su navijači Redsa da iskažu svoje stavove, posebno na Kopu (deo tribine gde su najvatreniji navijači), ali je to izazvalo novi problem. 

Naime, jedan navijač se požalio da mu je neko od pripadnika obezbeđenja naredio da skloni svoj transparent. Nije se to dopalo navijačima koji su već danas optužili klub da sarađuje sa UEFA, ali je odmah stigla usledio odgovor sa Enfilda i objašnjenje nemilog događaja. 

Liverpul je u svom saopštenju objasnio da se pomenuti radnik loše izrazio i da je zbog toga došlo do nesporazuma. Naime, transparent je mogao da ostane na tribinama, ali navijač nije smeo da se kreće sa tim. Slavni engleski klub ističe da nema nameru da cenzuriše statove navijača, već da je zbog bezbednosti zabranjeno kretati se po tribini sa transparentom. 

Foto: Tanjug/AP

U prilog tome ide činjenica da navijači prolaze kroz rigoroznu kontrolu prilikom ulaska na Enfild. Pa tako i svaka zastava i baner moraju da budu prekontrolisani, a da je neki bio sporan bio bi oduzet navijači već na kapijama velelepnog stadiona. Klub je u utorak dao odobrenje navijačkoj grupi "Spion Kop 1906" za banere. 

Ipak, to bi moglo da otvori novi rat na relaciji UEFA - Liverpul budući da su na brojnim banerima bile uvredljive poruke na račun evropske Kuće fudbala. Moguće je da će Redsi proći "bez problema" ovoga puta budući da je Superliga ponovo aktuelna tema te da UEFA-i ne treba sukob sa jednim od najvećih svetskih klubova. 

Bilo kako bilo, očekuje nas vrlo turbulentan period u evropskom fudbalu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija