• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2023

14:05

NEMCI ŽESTOKO UDARILI NA INFANTINA I FIFA! Osvanula skandalozna statua! (FOTO)

AP Photo/Hassan Amma

Fudbal

NEMCI ŽESTOKO UDARILI NA INFANTINA I FIFA! Osvanula skandalozna statua! (FOTO)

Podeli vest

Nemci ne mogu da smisle prvog čoveka FIFA Đanija Infantina, pa i posle Svetskog prvenstva u Kataru nastavljaju sa provokacijama.

FIFA i Infantino su na meti Nemaca zbog minulog Mundijala, koji je bio u Kataru. Sada je osvanula statua u Frankfurtu koja simulira snošaj između prvog čoveka FIFA-e i Arapina.

 

 

 

Katar je bio pod lupom "pod lupom" zbog ljudskih prava u toj zemlji i zakona koji kriminalizuju homeseksualnost. Katar je mesecima bio na udaru brojnih međunarodnih organizacija za ljudska prava zbog odgovornosti za pogibiju više hiljada radnika, migranata, koji su radili bez adekvatne zaštite na radu i živeli u nehumanim uslovima. Takođe, Nemci se nisu libili da optuže čelnike FIFA da su potkupljeni od srane bogataša iz Katara zbog Mundijala.

Foto: reuters

 

Foto: AP/Photo

 

Fudbaleri Nemačke pokrili su usta tokom fotografisanja svog tima pre početka prve utakmice na Svetskom prvenstvu. Razlog je odluka FIFA da zabrani nošenje specijalnih kapitenskih traka u znak protesta zbog diskriminacije u zemlji domaćinu prvenstva, Kataru.

Jedini zvaničnik iz Nemčake koji je otišao u Katar bila je ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fejzer, mada je i ona nosila bedž sa duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji, što su iz Dohe shvatili kao provokaciju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija