• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V. - V. T.

08.03.2023

12:15

FRANCUSKI ŠAMPION PRED ISTORIJSKOM PREKRETNICOM! Totalni obrt ili razlaz!

ap photo

Fudbal

FRANCUSKI ŠAMPION PRED ISTORIJSKOM PREKRETNICOM! Totalni obrt ili razlaz!

Podeli vest

Veliki preokret ili početak velikog remonta! Fudbaleri Pariz Sen Žermena pokušaće večeras (21, Arena premijum 1) u gostima protiv Bajerna u revanš meču osmine finala Lige šampiona da nadoknade minus od jednog gola (1:0) i izbore nastavak takmičenja.

Domaćin je veliki favorit, kako zbog prednosti iz prvog susreta, tako i zbog forme, pa vodeće svetske kladionice nude kvotu 1,22 na plasman Bajerna u četvrtfinale, a čak 4,2 na francuskog šampiona.

Kelaifi gubi živce

Vrednost "supertima" iz Pariza procenjuje se na 889 miliona evra, a prebogati gazda Naser el Kelaifi, od preuzimanja kluba 2011. do danas, uložio je u PSŽ oko 1,3 milijarde evra. Uprkos tome, "svecima" i dalje konstantno izmiče trofej Lige šampiona i to strašno frustrira bogatog Arapina. Pretpostavka je da će, ukoliko im se to ponovi i ove sezone, na leto uslediti potpuna rekonstrukcija tima.

Foto: ap photo

 
Nema predaje

Daćemo sve od sebe da pobedimo Bajern i da se plasiramo dalje. Svima nam je to cilj
Leo Mesi

Svetla tačka ove sezone je Leo Mesi, a ako Argentinac i večeras odigra kako ume, onda ni preokret u Minhenu neće biti nemoguć. Aktuelni šampion sveta sa Argentinom veruje u uspeh svog tima.

- Daćemo sve od sebe da pobedimo Bajern i da se plasiramo dalje. Svima nam je to cilj. Prve sezone se nisam najbolje snašao u PSŽ, ali sada uživam! Drago mi je što igram zajedno sa Mbapeom i nadam se da ćemo uraditi velike stvari u Parizu - optimistično je izjavio Mesi.

Upravo se Argentinac pominje kao prvi koji bi mogao da povuče nogu na kraju sezone. On je nedavno odbio da produži ugovor sa "svecima", a izvori bliski najboljem igraču sveta tvrde da se on uveliko sprema za odlazak u SAD, konkretno u Majami. Spekulacije o odlasku Nejmara u Čelsi postale su glasnije posle nedavnog sukoba sa direktorom kluba Luisom Kamposom. I najplaćeniji igrač PSŽ-a Kilijan Mbape najavio je mogućnost da narednog leta potraži novi klub ako PSŽ i ove sezone podbaci u Ligi šampiona.

Foto: ap photo

Lionel Mesi

Konte komanduje juriš

Fudbaleri Totenhema moraće poput PSŽ-a da jure gol minusa (0:1) u revanšu osmine finala Lige šampiona, ali će oni u novom susretu sa Milanom imati prednost domaćeg terena. Menadžer "pevaca" vratio se na klupu posle pauze izazvane operacijom žučne kese.
- Povratio sam dobru energiju, još sad treba da vratim i kilograme. Želim da svoju motivaciju i dobre vibracije prenesem na igrače, ali i na navijače, jer će nam njihova pomoć večeras biti veoma važna. Nadam se da smo naučili nešto iz grešaka i da ćemo pronaći put do pobede - rekao je Konte.


Na sve te spekulacije i glasine o totalnom javašluku u svlačionici francuskog šampiona nadovezao se skandal u kojem je centralna figura desni bek Ašraf Hakimi, optužen za silovanje jedne devojke.

Nagelsman oprezan

Trener Bajerna iz Minhena Julijan Nagelsman ne pridaje previše značaja stanju u redovima pariskog kluba, već poziva svoje izabranike na oprez pred večerašnji okršaj.

- Reč je o sudaru teškaša, dva tima koja od početka imaju ambiciju da stignu do trofeja u Ligi šampiona. U takvim duelima ne odlučuje forma u kojoj klub igra poslednjih mesec dana, već kako se ekipa oseća na dan utakmice. PSŽ je u zaostatku, ali samo jedan gol mu fali da vrati stvari na početak. Očekujem da nas zato napadnu od starta. Kilijan Mbape je prošlu utakmicu počeo s klupe i napravio nam probleme, a sad će biti starter. Moraćemo da neutrališemo brzinu francuskog tima - poručio je Nagelsman.


LIGA ŠAMPIONA

Sreda 

Bajern - PSŽ 21.00 prvi meč 1:0
Totenhem - Milan 21.00 prvi meč 1:0

 

Utorak

Čelsi - Borusija Dortmund 2:0 (1:0), prvi meč 0:1
Sterling 43, Haverc 53pen

Benfika - Klub Briž 5:1 (2:0), prvi meč 2:0
Rafa Silva 38, Ramos 45 i 57, Mario 71 pen, Neres 77 - Mejer 87


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija