• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2023

15:12

KEŽMANE, KUKAVICE! Bivši reprezentativac prozvao MATEJU da laže o NJEMU I VIDIĆU!

printscreen

Fudbal

KEŽMANE, KUKAVICE! Bivši reprezentativac prozvao MATEJU da laže o NJEMU I VIDIĆU!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Danijel Ljuboja otkrio je da je tokom Mundijala u Nemačkoj 2006. hteo da bije Mateju Kežmana, ali da bivši napadač Partizana nije smeo da mu izađe na crtu ispred hotela.

Ljuboja je na tu temu govorio jer su ga iznervirali detalji iz autobiografije Mateje Kežmana, koja je objavljena 2014. godine pod naslovom "Samo mi Bog može suditi".

Nekadašnji centarfor Strazbura i PSŽ-a ispričao je da je Kežman počeo čudno da se ponaša posle poraza Srbije i Crne Gore od Holandije (1:0) u 1. kolu C grupe Svetskog prvenstva.

- Dosad nisam hteo da se oglašavam povodom te lažne autobiografije. Iznesene su mnogobrojne laži što se mene tiče, ali i nekih drugih detalja iz knjige. Ovo je prava istina. Na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, u susretu protiv Holandije, u 75. minutu utakmice zamenio sam Kežmana. On se tad pogubio i prepao da će izgubiti mesto u startnoj postavi, da ću ja imati prednost u odnosu na njega, pa je dva dana pred meč sa Argentinom, za večerom pred svim igračima, počeo da me provocira. Pričao je neke stvari koje nisam mogao da razumem, u smislu da ja kvarim atmosferu. Stvarno je prešao granicu. U jednom momentu sam mu rekao da prestane, ali nije stao. Nakon toga sam mu rekao da izađe napolje, da rešimo to kao pravi muškarci. Nisam imao drugog izbora, jer je baš preterao. Rekao je da nema problema. Čekao sam ga ispred hotela, ali „veliki mangup“ Kežman nije smeo da izađe - izjavio je Ljuboja za Glas Srpske.

Foto: Starsportphoto

Ljuboja u duelu sa Sorinom na Mundijalu 2006.

Fudbaler rođen u Vinkovcima optužio je Kežmana da je namerno dobio crveni karton na narednoj utakmici protiv Argentine u kojoj je selekcija SCG pretrpela katastrofu i poražena sa 6:0.

- Koliko on voli reprezentaciju govori činjenica da je namerno dobio crveni karton na istom tom Svetskom prvenstvu protiv Argentine na 0:3 za rivala i ostavio nas na cedilu. Cilj mu je bio da ode sa Mundijala i ne igra poslednju utakmicu protiv Obale Slonovače, da ne trpi kritike. Što nije napisao da nije smeo da izađe napolje? Majstore, ako pišeš autobiografiju, onda kažeš sve, a ne napola istinu. Mi smo se pomirili posle Mundijala, međutim onda je izašla ta njegova autobiografija posle koje mi je poslao poruku: "Praštaj, brate". Evo sad kažem da mu praštam, jer je prošlo dosta od toga, želim mu sve najbolje, ali svako ide svojim putem - istakao je Ljuboja.

Javna je tajna da su Mateja Kežman i Nemanja Vidić tokom turnira u Nemačkoj bili u jako lošim odnosima i da su među njima sevale varnice.Ljuboja je poručio da je Kežman u autobiografiji preuveličao detalj sa treninga jer je naveo da je štoper Mančester junajteda hteo namerno da ga povredi.

- I ta situacija sa Vidićem na treningu je preuveličana. Kao, on je njega digao u vazduh. Bio sam na treningu, nije to baš tako bilo - rekao je Ljuboja.

Foto: Starsportphoto ©

Mateja Kežman

Mateja Kežman svojevremeno je u pomenutoj autobiografiji optužio Ljuboju i da je "tračara" koja kvari međuljudske odnose u reprezentaciji.

- Kada je krenula ta lavina (posle poraza od Argentine), nije bilo zaustavljanja. Tada smo se svi povampirili, nismo ličili na sebe. Imali smo nekad dobru atmosferu, bili smo grupa, stalno zajedno. Rekao sam Dekiju Stankoviću da ovo više nije ekipa, ni ko ni sa kim ne priča. Pojedini igrači 'buše' druge, mislim da je bilo problema sa Ljubojom i Koromanom. Ljudi su se potpuno promenili, kao da je neki đavo ušao u njih. Deki Stanković je zbog toga bio na ivici da uđe u sukob sa njima. Posle sedam dana i ja sam hteo da idem kući. Proradila je sujeta među igračima, ono najgore. Do juče smo bili najbolji drugovi, sada jedan drugom radimo iza leđa... Ljuboja ide kod Save Miloševića i priča mu ružno o meni, a onda dođe kod mene i kaže mi: 'Ti i ja smo tandem, Sava neće igrati'. I tako od sobe do sobe. Šta da radiš, slušaš i trpiš. Sve do jednog trenutka kad smo bili u restoranu - nisam više mogao da ćutim: 'Dosta, bre, čoveče. Kako te nije sramota? Gledaš me u oči, gledaš Savu, ideš od igrača do igrača i sve redom ogovaraš - ispričao je Kežman o Ljuboji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14