• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2023

20:00 >> 22:57

REAL RUTINSKI SA LIVERPULOM! Streljački vod NAPOLIJA deklasirao Ajntraht! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

REAL RUTINSKI SA LIVERPULOM! Streljački vod NAPOLIJA deklasirao Ajntraht! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida i Napolija overili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Nadali su se navijači Liverpula čudu u Madridu, mada su i oni sa najviše optimizma sumnjali da Redsi mogu do plasmana u četvrtfinale. Imala je četa Jirgena Klopa mnogo neočekivanih povrataka "u život", ali je večerašnji na stadionu Santijago Bernabeu protiv Real Madrida bio nemoguća misija - 1:0 (0:0).

Najavljivao je Karlo Ančeloti da će Real Madrid ići na pobedu, tako je i delovalo, ali samo u prvih deseta minuta kada su Blankosi ozbiljno zapretili Liverpulu. Milimetri su delili Eduarda Kamavingu od gola, ipak, prečka je sprečila Francuza da overi plasman u četvrtfinale. U nastavku, prvak Evrope je "okupirao" loptu, a Redsi nisu imali nikakve šanse. 

Foto: Tanjug/AP

Pretio je Liverpul, posebno u finišu prvog poluvremena kada je sve nalete gostiju osujetio Tibo Kurtoa. Nizale su se šanse pred golom Reala, Belgijanac je pravio čuda među stativama, zaustavio dva izuzetna pokušaja Darvina Nunjeza i Kodija Gakpa što je označilo i kraj nadanja za Jirgena Klopa i njegove izabranike. 

Čast da potvrdi plasman u četvrtfinale imao je Karim Benzema koji je iskoristio nespretnu reakciju Ibrahima Konatea, proigrao Vinisijusa koji mu je loptu vratio, a Francuzu nije bilo teško da pogodi prazan gol Liverpula. 

 

 

Znao je Real Madrid kako da umrtvi utakmicu u drugom poluvremenu. Iskusni "lisac" Karlo Ančeloti dozirao je svoju ekipu u nastavku, igrali su Blankosi koliko je bilo potrebno da bez drame sačuvaju prednost stečenu na Enfildu. Razlog je jasan - već u nedelju na programu je "El Klasiko" koji bi mogao da reši šampionsku trku. 

REAL MADRID - LIVERPUL   1:0 (0:0)

Strelci: Benzema 79
Santijago Bernabeu, Madrid   Sudija: Feliks Cvajer, Nemačka

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Militao, Ridiger, Naćo - Kros, Kamavinga, Modrić - Valverde, Benzema, Vinisijus

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson - Žota, Fabinjo, Milner - Salah, Nunjez, Gakpo

A šta tek reći o Napoliju... Mnogi su sumnjali u posao koji podno Vezuva radi Aurelio De Laurentins, ali je kontroverzni italijanski biznismen uoči ove sezone sklopio tim spreman da osvoji sve! Četa Lučana Spaletija pregazila je Ajntraht i na stadionu Dijega Armanda Maradone i izborila plasman u četvrtfinale Lige šampiona - 3:0. 

Nema sumnje da će svi želeti da izbegnu straljački vod Lučana Spaletija u narednoj rundi. Napoli ove sezone igra najbolji fudbal, igra u kontinuitetu i melje sve rivale pred sobom. Podatak da prosečno postižu po tri gola na svom terenu u elitnom takmičenju dovoljno govori o moći Partonopejaca. 

Foto: Tanjug/AP

Bio je Napoli bolji rival tokom 180 minuta fudbala protiv Ajntrahta i zasluženo prošao, a najveći "krivac" što četa Olivera Klaznera nije doživela pravu blamažu bio je Kevin Trap. Nemački golman je uradio sve što je u njegovoj moći, ali za Viktora Osimena leka nema. 

Taman kada je delovalo da će Ajntraht bez primljenog gola na poluvreme, Nigerijac je iz nemoguće pozicije šutirao perfektno, pogodio jedini deo mreže koji Trap nije mogao da pokrije i rešio pitanje plasmana u četvrtfinale. Na startu drugog poluvremena je Osimen još jednom demonstrirao svoj instinkt predatora! 

 

 

Sjajno je golgeter Napolija ispratio akciju Di Lorenca, sačekao loptu u petercu i rutinski pogodio mrežu Ajtrahta. Tačku na dvomeč stavio je desetak minuta kasnije Pjotr Zijelinski iz penala i zapretio Evropi da u arsenalu Plavaca ima još mnogo municije!

NAPOLI - AJNTRAHT FRANKFURT  3:0 (1:0)

Strelci: Osimen 45, 54, Zijelinski 64
Stadion Dijega Maradone, Italija   Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

Napoli: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Rui - Angisa, Lobotka, Zjelinski - Politano, Osimen, Kvarachelija

Ajntraht: Trap - Tuta, Buta, Ndika - Knauf, Rode, Sov, Lenc - Kamada, Gece - Bore 

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

KRAJ!

79. minut - GOOOOOOOOOOL! Krenuli su Redsi na sve ili ništa, ostavilo je to prostora za Benzemu i Vinisijusa, a tandem Reala znao je kako to da iskoristi. Sevnula je kontra, Francuz se dobro snašao i pogodio praznu mrežu Liverpula - 1:0!

 

 

77. minut - Velika šansa za Endi Robertsona posle dobre akcije Okslejd Čemberlejna, ali je izuzetno reagovao Federiko Valverde... Polako Redsi gube konce! 

70. minut - U velikoj šansi bio je Realov golgeter, sa desetak metara snažno je gađao pod prečku, ali je prebacio gol!

64. minut - GOOOOOL! Evo ga i treći u mrežu Ajntrahta! Pjotr Zijelinski je izborio penal, preuzeo odgovornost i matirao Kevina Trapa - 3:0!

58. minut - Trude se Madriđani da ugase sve nade Liverpula, potpuno su "ugušili" ritam na stadionu Santijago Bernabeu, a Redsi ne uspevaju da zaprete Tibo Kurtoi! 

54. minut - GOOOOOOOOOOL! Nastavlja se teror Viktora Osimena, ponovo je Nigerijac sjajno ispratio akciju Napolitanaca, asistent je ovoga puta Di Lorenco! Sada je sve gotovo na stadionu Dijega Armanda Maradone - 2:0!

 

 

52. minut - Pokušava Real Madrid da čuva loptu što više kako bi sprečili nalete Liverpula i za sada im dobro ide. Na meču Napolija i Frankfurta čini se da se prolazak četa Lučana Spaletija i ne dovodi u pitanje...

48. minut - Agresivan je Liverpul na startu meča, imali su Redsi i priliku posle prekida, ali je loše ubacio Darvin Nunjez, ostaje 0:0!

Foto: Tanjug/AP

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Gotovo je prvo poluvreme...

45. minut - GOOOOOOL! Napokon se mreža zatresla u Ligi šampiona, bilo je mnogo uzbuđenja, a onda je nebeski skok Viktora Osimena prekinuo golgeterski post u Napulju i Madridu! Nigerijac je sjajno dočekao centaršut Lobotke i lagano matirao Kevina Trapa - 1:0!

 

 

40. minut - Uspeo je Real da uspori tempo nakon nekoliko furioznih minuta Liverpula, čini se da je cilj Blankosa da mreže ostane netaknuta do odlaska na odmor! 

36. minut - BOMBA! Umalo da Liverpul povede posle sjajnog šuta Kodija Gakpa, još jednom se istakao Tibo Kurtoa i sačuvao mrežu Reala... Totalna inicijativa Redsa u finišu prvog polvremena - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

33. minut - Nižu se šanse pred golom Reala, ponovo je  u centru pažnje bio Darvin Nunjez! Urugvajac se izborio za prostor, šutirao, a Kurtoa je vrhovima pristuju loptu skrenuo u korner! 

31. minut - Nova opasnost za Tiba Kurtou koji je imao problema da zaustavi pokušaj Darvina Nunjeza, ali je Belgijanac uspeo da se izbori i raščisti situaciju pred svojim golom! 

28. minut - Preuzeo je Liverpul inicijativu u Madridu, Redsi su nekoliko minuta proveli na Realovoj polovini, a sve je rezultiralo dobrim pokušajem Aleksander Arnolda. Englez je poslao centaršut u srce kaznenog prostora, ipak, slabo je glavom šutirao Kodi Gakpo! 

26. minut - Potpuna inicijativa Napolija u revanšu protiv Ajntrahta, ima tim Lučana Spaletija dva gola prednosti iz Frankfurta i čini se da je ekipi Olivera Glaznera potrebno čudo da eliminiše lidera Serije A!

23. minut - Sada je Luka Modrić šutirao sa distance, nižu se šanse na obe strane, a u poslednjih nekoliko napada Real je opasniji po gol Liverpula!

Foto: Tanjug/AP

20. minut - PREČKA! Šutirao je Eduardo Kamavinga sa dvadesetak metara, loptu je samo "zakačio" Alison, a ostatak "posla" obavio je okvir gola, ostaje 0:0!

19. minut - Evo ga i prvo uzbuđenje u Napulju gde je Hviča Kvarachelija protutnjao odbranom Ajntrahta, šutirao, ali je izuzetno intervenisao Kevin Trap, ostaje 0:0 i na stadionu Dijega Armanda Maradone!

18. minut - Sada uzvraća Liverpul preko Dioga Žote! Sjajno je Portugalac ispratio akciju Redsa posle dubinskog pasa Trenta Aleksandera Arnolda, ali je Portugalac slabo zahvatio loptu... Utisak je da fale samo golovi u Madridu! 

14. minut - Spektakularan fudbal gledaju navijači u Madridu, zapretio je Liverpul na jednoj strani preko Salaha, Rudiger je izbio u korner, a potom je posle kontre Benzema bio opasan po gol Alisona koji još jednom sjajno interveniše i zaustavlja pokušaj Vinisijusa! 

11. minut - Ponovo preti Real, sada je Toni Kros iskoristio odbitak nakon kornera Luke Modrića, silovito šutirao, ali je Alison bio na mestu, ostaje 0:0! Uzbuđenja na meču Napolija i Ajntrahta za sada nema! 

Foto: Tanjug/AP

9. minut - Atomski fudbal na Santijago Bernabeu! Sada je Real Madrid zapretio sjajno preko Tonija Krosa koji je iskoristio dobar pas Vinisijusa, poslao je Nemac centaršut u peterac, ali je on bio "prespor" za Karima Benzemu, uspeva Liverpul da odbije novi pokušaj Madriđana! 

7. minut - Velika šansa za Liverpul posle greške Danija Karvahala, loptu je ukrao Mohamed Salah koji je proigrao Davrina Nunjeza, ali je slabo šutirao Urugvajac... Bio je to lak zadatak za Tiba Kurtou - 0:0!

4. minut - Odmah preti Real preko Karima Benzeme, ali je francuski napadač bio u ofsajdu zbog čega je nalet Blankosa zaustavljen. 

1. minut - Utakmice su počele!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos revanš mečeva Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula, odnosno Napolija i Ajntrahta. Sve detalje sa ovih utakmica možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija