• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2023

06:33

FUDBAL NE ŽELI SUPERLIGU, NIKO JE NE ŽELI! Čeferin IMAO PORUKU za tvorce NOVOG TAKMIČENJA!

Fudbal

FUDBAL NE ŽELI SUPERLIGU, NIKO JE NE ŽELI! Čeferin IMAO PORUKU za tvorce NOVOG TAKMIČENJA!

Podeli vest

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin u opširnom intervjuu sa Gerijem Nevilom govorio je o brojnim fudbalskim temama.

Tekuća fudbalska sezona bliži se kraju, a samim tim došlo je vreme da se svode računi među elitom. Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin tim povodom razgovarao je sa legendarnim engleskim reprezentativcem Gerijem Nevilom i tom prilikom dotakao se brojnih gorućih tema. 

Prošle godine aktuelna je bila ideja Juventusa, Real Madrida i Barselone da se oformni Superliga, takmičenje koje bi se igralo van okrilja UEFA, a koje bi bilo pandan aktuelnoj Ligi šampiona. Ipak, do dogovora nije došlo i po rečima Aleksandra Čeferina i neće uskoro. 

- Nema šanse da bi Superliga mogla da se igra bez Engleza. Isto je i sa Nemcima. Kada bi Bajern i Borusija Dortmund hteli da učestvuju, ljudi bi izašli na ulice, baš kao što su uradili u Engleskoj. Francuska je isto protiv, u Španiji od 20 klubova 18 je protiv... Kukali su da žele svoju Superligu, eto vam je, igrajte je... Niko to ne želi, fudbal to ne želi - rekao je Aleksandar Čeferin. 

Engleski klubovi su bili ključni u "rušenju" Superlige, a Čeferin dodaje da su Mančester siti i Čelsi bili glavni protivnici novoformiranog takmičenja. 

- Mančester Siti i Čelsi su se mnogo dvoumili. Jedan od vlasnika me je pozvao i rekao da bi želeli i dalje da budu prijatelji UEFA. Predložio mi je da budu prijatelji iznutra Superlige, ali to me je jako naljutilo i rekao sam mu: 'Nosi se, od sutra stre moji neprijatelji, ne želim više da razgovaramo'. Bio je to težak trenutak. Moramo da držimo fudbal dalje od ajkula - jasan je bio Čeferin, a potom dodao da ga ne zabrinjava finansijska nadmoć klubova iz Premijer lige. 

Foto: reuters

- Nisam zabrinut zbog finansijske dominacije engleskih klubova. Mislim da Premijer liga radi dobar posao, a druge lige su te koje bi morale bolje.

Poslednjih godina sve češće se dešava da jedna korporacija ima vlasništvo u nekoliko klubova. Primer je Siti grupa, ali i Red Bul koji radi izuzetan posao. 

- Multi-vlasništvo je interesantna tema. Trebalo bi da razmišljamo o njoj i vidimo šta da radimo u budućnosti. Sve je više takvih kompanija koje bi da ulažu u različite klubove, a ne bi trebalo da reći 'ne' investicijama. Ali, moramo dobro da razmislimo na koji način bi to bilo omogućeno, jer pravila moraju biti jasna - podvukao je prvi čovek UEFA. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija