• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2023

06:27

BRUKA I SRAMOTA, ENGLEZ IZVREĐAO MITROVIĆA I TRENERA FULAMA: Jadni su i glupi! Izgledali su kao mali, iracionalni, idiotski ljudi

Tanjug/AP

Fudbal

BRUKA I SRAMOTA, ENGLEZ IZVREĐAO MITROVIĆA I TRENERA FULAMA: Jadni su i glupi! Izgledali su kao mali, iracionalni, idiotski ljudi

Podeli vest

Sevaju kritike i napadi na Aleksandra Mitrovića, napadača Fulama, posle crvenog kartona u meču FA kupa protiv Mančester junajteda (3:1). Engleski novinar Oliver Holt žestoko je izvređao našeg napadača i trenera londonskog kluba Marka Silvu, pa je poručio da su jadni i glupi.

Jasno je da srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića čeka duža pauza, pošto ga je Fudbalska asocijacija Engleske zvanično optužila za neadekvatno ponašanje u meču četvrtfinala FA kupa sa Mančester junajtedom.

Standardna kazna od tri meča suspenzije neće biti dovoljna, pa se Mitrović suočava sa dugotrajnom suspenzijom. I trener Marko Silva tereti se za nekoliko prekršaja, za nedolično i uvredljivo ponašanje, naprimerene gestovi i pretnje. Moraće da odgovara i zbog toga što je bacio flašicu u pravcu pomoćnog sudije.

Mitroviću na stubu srama

Mitrović je dao prvi gol na pomenuto susretu protiv Junajteda, a onda je usledila drama. Sudija Kris Kevano je dosudio penal za "crvene đavole" i dao crveni karton Vilijanu zbog igranja rukom pred golom. Mitrović je zbog toga pobesneo, nije mogao da se kontroliše. Prvo je verbalnog napao delioca pravde, kasnije je došlo i do fizičkog kontakta. Povukao je za ruku sudiju, uneo mu se u lice, usledile su i silne psovke, pa je dobio crveni karton. 

Danima traje hajka na Srbina, a Holt u tekstu "Dejli mejla" navodi kako je "Moderno  poludeti u fudbalu, ali da su Mitrović i Silva razbili mit".

- Možda bi trebalo da zahvalimo Silvi i Mitroviću za ponašanje usled poraza od Junajteda. Da im zahvalimo na ponašanju kojim su se pokazali kao veoma jadni i glupi, zbog toga što su svoj klub koštali šanse prolaska u polufinale FA kupa - piše Holt.

Foto: Tanjug/AP

 

Tu Englez nije stao, nego je nastavio sa uvredama na račun srpskog napadača.

- Silva i Mitrović razbili su mit o ljutnji. Ljutnja nije dobra, s pravom su dobili pohvale za svoj rad u dosadašnjoj sjajnoj sezoni Fulama. Sada su izgledali kao mali, iracionalni, idiotski ljudi. Treba ih žaliti, a ne diviti im se. Možda im dugujemo zbog toga što su svoju ružnu stranu pokazali na televiziji pred decom i odraslima. Možda bi trebalo da im zahvalimo što su nas podsetili da bes u profesionalnom fudbalu pojačava epidemiju fizičkog i psihičkog zlostavljanja sudija u ovoj zemlji, što je jedan od najvećih problema modernog fudbala.

Foto: TAnjug/AP

 

Holt se nada da će Mitrović biti suspendovan do kraja sezone.

- Ako se to dogodi, neka bude srećan što je kazna tako blaga. Njegovo ponašanje dovodi do fizičkog napada na sudiju. Zbog takvog ponašanja deca misle da je u redu pretiti službenom licu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija