• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2023

12:58

INFORMER DOŠAO U POSED DOKUMENTA UEFA! Ipak zabranjena zastava "Velike Mađarske"! (FOTO)

Reuters

Fudbal

INFORMER DOŠAO U POSED DOKUMENTA UEFA! Ipak zabranjena zastava "Velike Mađarske"! (FOTO)

Podeli vest

Mađarski mediji objavili su da je UEFA dala saglasnost oko isticanja zastave sa mapom "Velike Mađarske", ali to nije istina. Informer je došao u posed pisma koje je iz UEFA poslato na adresu naših komšija, a jasno im je poručeno da nisu dobili saglasnot da ističu zastavu za pomenutom mapom.

Na adresu Martona Vagija, generalnog sekretara Fudbalskg saveza Mađarske, stigao je dopis koji je potpisao generalni sekretar UEFA Teodore Teodoridis.

Mađari su obavešteni da je na snazi i dalje zabrana za isticanje zastave "Velike Mađarske".

- Dragi gospodine Vagi, pozivamo se na našu prethodnu prepisku od 20. marta 2023. godine u vezi sa korišćenjem zastava/banera koji sadrže "Istorijska Mađarska“ ili "Velika Mađarska“ na utakmicama UEFA. Na naše veliko iznenađenje, obavešteni smo o medijskim izveštajima u kojima se navodi da je UEFA odobrila upotrebu takvih zastava i transparenta na utakmicama UEFA takmičenja. S tim u vezi, da ne bi bilo sumnje, želimo da pojasnimo da UEFA ni u jednoj fazi nije odobrila korišćenje takvih zastava ili transparenta. Štaviše, kao što je pomenuto u našem pismu, prisustvo takvih banera može dovesti do disciplinskih posledica, razlog za koji vam toplo preporučujemo da preduzmete neophodne korake kako bi se izbeglo isticanje ovih zastava/transparenata na bilo kojoj utakmici UEFA. Kao što je već pomenuto u našem prethodnom pismu, zavisiće sve od nezavisnih disciplinskih organa, ako je potrebno, da proceni stvar i eventualno izrekne disciplinske sankcije u skladu sa UEFA Disciplinskim pravilnikom - poručili su iz UEFA.

Foto: informer

 

Mađari su objavili da je UEFA odobrila je zahtev tamošnjeg Fudbalskog saveza da se zastava takozvane "Velike Mađarske" ne tretira kao politički simbol!  U pitanju je mapa Velike Ugarske, a pored delova Srbije obuhvata i delove Slovenije, Hrvatske, Austrije, Slovačke, Rumunije i Ukrajine. Ovi narodi su 1918. godine iskoristili  pravo na samoopredeljenje i proglasili svoju nezavisnost ili ujedinjenje u zajedničku državu sa ostalim pripadnicima sopstvenog naroda, što je potvrđeno Trijanonskim ugovorom iz 1920. godine.

Mađarska je u grupi sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na "Marakani" će gostovati 7. septembra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17