• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2023

23:10

JAVIO SE NOVI KUPAC ZA JUNAJTED! Finac NAVIJAČIMA nudi pravo GLASA, ali pod OVIM USLOVOM!

Reuters

Fudbal

JAVIO SE NOVI KUPAC ZA JUNAJTED! Finac NAVIJAČIMA nudi pravo GLASA, ali pod OVIM USLOVOM!

Podeli vest

Finski biznismen Tomas Zilijakus uključio se u trku za kupovinu Mančester junajteda.

Sportska vest meseca svakako je odluča porodice Glejzer da nakon 18 godina proda Mančester junajted. Jedan od najvećih fudbalskih klubova sveta odmah je privukao pažnju brojnih moćnika, a kao najozbiljniji kupci izdvojili su se Džasim Bin Hamad Al Tani, katarski šeik i Ser Džim Retklif. 

Ipak, oni bi sada mogli da dobiju konkurenciju, makar po pisanju britanskih medija pošto se u trku uključio Tomas Zilijakus. Finski biznismen vlasnik je "Mobile FutureWorks Grupe", međunarodnog konglomerata, koji se bavi digitalnim medijima, internet trgovinom, onlajn plaćanjima, mobilnim igricama i nekretninama.

Za razliku od Džasima Bin Hamada Al Tanija i Ser Džima Retklifa, Finac predlaže drugu soluciju. Naime, on tvrdi da je realna vrednost kluba 3.900.000.000 evra, ali spreman je da plati samo polovinu od te sume. Ideja je da preostalih 50 odstro bude prikupljeno od strane svih navijača Mančester junajteda, a svaki pojedinac morao bi da da po 3 dolara. Zilijukas ima ideju da uključi navijače u klub, stimuliše ih, od njih napravi akcionare, a samim tim oni bi stekli kakvo-takvo pravo da učestvuju u donošenju odluka. 

 

 

Finac je razvio plan da bi svaki navijač Mančester junajteda koji bi platio tri dolara dobio pristup posebnoj mobilnoj aplikaciji. Kroz nju imao pri pristup informacijama i mogao da učestvuje u diskusijama vezanim za donošenje važnih odluka u klubu. 

- Neće biti doneta nijedna odluka, koju navijači ne podržavaju većinskim udelom - rekao je Finac. 

Jasno je da je njegova namera da se dopadne navijačima koji su besni zbog situacije u klubu. Već neko vreme pristalice Mančester junajteda žele da oteraju porodicu Glejzer, a čovek koji je spreman da im da vlast u ruke svakako da će biti njihov kandidat. 

Prema pisanju "BBC-a" Finac je svoj predlog podneo i porodici Glejzer, a rok za dostavljanje novih ponuda je petak u ponoć. Vredi pomenuti da je poslednji presek obavljen u sredu u 22 časa, a da Džasim Bin Hamad Al Tani i Ser Džim Retklif nisu ispunili očekivanja Gjelzera. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija