• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2023

17:37

PIKSI POTVRDIO LOŠE VESTI - SRBIJA OSLABLJENA NAPADA CRNU GORU! Selektor ZAGRMEO! Očekujem BODOVE, ali nećemo potceniti RIVALA!

Informer

Fudbal

PIKSI POTVRDIO LOŠE VESTI - SRBIJA OSLABLJENA NAPADA CRNU GORU! Selektor ZAGRMEO! Očekujem BODOVE, ali nećemo potceniti RIVALA!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje Crnoj Gori u ovkriu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uspešno je Srbija započela novi kvalifikacioni ciklus i nagovestila da bi posle 24 godine mogla da se nađe na Evropskom prvenstvu. Orlovi su na Marakani savladali Litvaniju, ali vremena za slavlje nije bilo budući da je pred četom Dragana Stojkovića Piksija pakleno težak zadatak. Po mnogima i najteži u grupi - Crna Gora. 

Hrabri sokolovi u Podgorici dočekuju Srbiju, a nakon velike pobede protiv Bugarske na startu kvalifikacija. Crnogorci su "naoštreni" pred duel sa favorizovanim rivalom, a svestan je toga i selektor Dragan Stojković Piksi. 

- Ne postoje tajne kad je reč o reprezentaciji. Ispratili smo meč sa Bugarima i važnu pobedu Crne Gore. Znam da nema Jankovića koji je odličan igrač. Što se ostalih tiče, poznajem one najpoznatije. Jedino sam se uplašio kad sam video na spisku Savićevića. Pomislio sam da je Dejan, ali rekoše da je ovaj mlađi. Crnu Goru ne treba potceniti, a to su osetili čini mi se i Holanđani ovde - rekao je Stojković na startu konferencije. 

Foto: Informer

Pitali su selektora Srbije o tome kakvu igru očekuje od Aleksandra Mitrovića, ali nije želeo Stojković da otkriva svoje karte dan pred utakmicu. 

- Jeste li sigurni da će Mitar da igra sutra? Osećam se lepo, kao i uvek u Podgorici. Prvi put sam ovde u ulozi selektora, ali to ništa ne menja. Puno prijatelja, puno poznatih ljudi, lepo vreme nas je dočekalo i ugođaj je predivan. Sa Dejom sam se čuo i pre nekoliko dana i danas, ništa spektakularno. pričali smo i o fudbalu i o drugim stvarima, da je stari hotel „Crna Gora“ promenio ime u „Hilton“ i da nam se prvi naziv više sviđao - istakao je Dragan Stojković, a potom se i detaljnije dotakao tima za Crnu Goru. 

- Imamo danas trening, još nisam odredio tim. Posle treniga će biti dosta jasnije. Doneću odluke u interesu tima. To mora da se radi trezve glave, sa jasnom vizijom i idejom. Postoji više opcija i drago mi je što imam više mogućnosti, ali sastav koji bude istrčao smatraću najspremnijim što se timske igre tiče. I ne treba zaboraviti da imamo prednost u vidu pet izmena. To daje dovoljno prostora i vremena da u toku utakmice povlačite taktičke poteze.

Foto: Informer

Potvrdio je Piksi i da sutra na raspolaganju neće imati Filipa Kostića koji se vratio u Torino zbog povrede. 

- Kostić je juče napustio tim. Upala Ahilove tetive. Bespotrebno je bilo ulaziti u rizik. Odluka je bila da se vrati u klub. On neće biti u kombinaciji za igru. Ništa gore za trenera nego kad mu se igrač povredi. To smo osetili i u Kataru, koliko poremeti zamisli i ideje. Povrede su sastavni deo i naći ćemo rešenje. Izaći ćemo sa 11 njih na teren, sigurno nećemo sa deset. Oni koji istrče očekujem da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. Ova grupa igrača je zajedno dve godine. Znaju svi principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo u delo i u taktičkom smislu neće biti problema.

Upitali su selektora Srbije i kakvu atmosferu očekuje u Podgorici. 

- Biće jedno deset hiljada ljudi. Stadion je malog kapaciteta i biće ispunjen do poslednjeg mesta. Tako i treba. Ovo su kvalifikacije, važne utakmice. Bodovi osvojeni u tim utakmicama imaju jednaku važnost, nebitttnnno ko je protivnik. Uvek očekujem da osvojimo bodove. Pre nekoliko dana smo prebrodili Litvaniju, sad idemo dalje. Meč će biti kvalitetan, uzbudljiv, takmičarski. Da odigramo kako znamo i možemo - jasan je bio Piksi. 

Foto: Fudbalski savez Srbije

Novinarima se obratio i napadač Aleksandar Mitrović koji je na istom mestu bio dvostruki strelac pre nekoliko godina. 

- Osećam se dobro, pre četiri godine sam dao dva gola ovde, bilo je teško. Nadam se sutra da će biti dobro, ako dam gol opet super, ali lepe uspomene me vežu za taj meč pre četiri godine. Imaju kostur ekipe koji dugo igra zajedno. Znamo da su Savke i Joveta predvodnici sa dosta mladih igrača koji donose novu energiju. Poštijemo Crnu Goru, pobeda u Bugarskoj im je donela vetar u leđa. Međutim, mi smo ekipa koja uvek ide na pobedu. To smo govorili i protiv Brazila, zašto ne bismo i sad. Nadamo se dobroj igri i pobedi - rekao je na startu konferencije Mitrović. 

Dotakao se i napadač Fulama povrede Filipa Kostića. 

- Što se tiče Koleta, odmah posle utakmice je imao bolove, Pokušao je da se oporavi, najpametnije je bilo da odmori. Što se tiče Gudelja, šokantna vest i koja se desila iznenada. Najvažnije je da je Dragi dobro, da je stabilno, da je sve okej. Pričao sam sa Gudeljom, nije mu bilo lako. Svi smo bili uz njega. Hvala Bogu sad je sve okej. Nadam se da će i u buduće sve da bude dobro. Ne bih više komentarisao, to su njegove privatne stvari. Dosta toga u 48 sati, ali to su vanfudbalske stvari. Sad ćemo da se fokusiramo na fudbal. Nadam se dobroj utakmici i neka bolji pobedi - podvukao je Mitrović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17