• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2023

18:30 >> 22:43

VELIKA POBEDA SRBIJE! MORALO JE I RANIJE! Piksijev džoker Vlahović presudio Crnogorcima usred Podgorice! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto©

Fudbal

VELIKA POBEDA SRBIJE! MORALO JE I RANIJE! Piksijev džoker Vlahović presudio Crnogorcima usred Podgorice! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Crne Gore 2:0, u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Golove odluke postigao je Dušan Vlahović u 78. i nadoknadi vremena. Napadač "orlova" u igru je ušao na početku drugog poluvremena i doneo "orlovima" drugu pobedu u kvalifikacijama, posle trijumfa nad Litvanijom u petak 2:0. 

Tanko prvo poluvreme "orlova" u Podgorici. Mnogo više se očekivalo od ekipe Dragan Stojkovića u prvih 45. minuta, a nacija je videla samo šut Mitrovića i slučajnu prečku Pavlovića, ali idemo redom...

Prvi su zapretili Crnogorci preko Krstovića u 3. minutu, ali Vanja Milinković Savić je bio precizan.

Foto: Starsportphoto©

Minut pre toga domaći su tražili penal. U jednom duelu Vešovića i Mladenovića, levi bek srpske reprezentacije pao je na loptu. Igrači u crvenim dresovima su tražili penal, ali francuski sudija nije reagovao.

U 11. minutu prvi korner. Dobru priliku imao je Igor Vujačić fudbaler Partizana, koji je posle centaršuta iz ugla bio najviši u šesnaestercu, uputio šut glavom, ali lopta je otišla preko gola. 

U 20. minutu veliki kiks Vanje Milinkovića Savića, koji je, srećom, ostao nekažnjen. Golman srpske reprezentacije nije hteo da ispuca loptu u teren, Vešović ga je zbunio, lopta došla do Savićevića koji je probao da ga lobuje, ali nije uspeo. 

CRNA GORA - SRBIJA 0:2 (0:0)

Podgorica. Stadion: Pod Goricom. Kapacitet: 17.000. Sudija: Klermon Turpan (Francuska). Žuti kartoni: Krstović (Crna Gora), Živković, Mladenović (Srbija). Strelac: Vlahović u 78. minutu i 90+5. minutu za Srbiju.

Crna Gora: Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević (od 41. Šipčić) - Vešović, Savićević (od 70. Jovović), Šćekić (od 76. Lončar), Hakšabanović (od 76. Camaj), Marušić - Jovetić (od 70. Osmajić), Krstović.

Srbija: VMS - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić (od 46. Vlahović), Ilić (od 46. Živković), Grujić (od 78. Lukić) , Mladenović - Tadić, SMS - Mitrović (od 85. Račić).

Već u sledećem napadu Pavlović je u nameri da centrira pogodio prečku. Budimo pošteni... Slučajno.

U 29. minutu jedina šansa u prvom delu za Srbiju. Sergej Milinković Savić je dodao do Mitrovića, a naš golgeter je šutirao snažno pored gola. To je bilo sve od "orlova" u prvom delu igre. malo.

Ni Piksi očigledno nije bio zadovoljan, pa u nastavku odmah uvodiu igru Vlahovića i Živkovića, a izašli su Đuričić i Ivan Ilić.

Sa dva špica i brzonogim Živkovićem sa strane video se pomak, ali i dalje to nije bilo to. Ništa od gol(ov)a.

Nikola Krstović je probao da savlada Vanju Milinković-Savića, ali nije uspeo, a najbolja prilika viđena je u 59. minutu susreta. Jovetić je dobio loptu, krenuo je ka sredini i šutirao je sa nekih 18 metara, ali je Vanja Milinković-Savić bio na pravom mestu.

Bez golova se igralo sve do 78. minuta. Srbija je povela, lopta je došla do Dušana Vlahovića, koji je postigao pogodak za 1:0. Proveravao je VAR situaciju, ali je ostalo na odluci da je to gol naše selekcije.

To nije bio kraj pošto je isti igrač uspeo da postigne i još jedan gol u "debeloj" nadoknadi vremena za konačnih 2:0.

Srbija je dobila i treći meč protiv Crne Gore u istoriji, posle dva trijumfa u Ligi nacija 2018. godine. U drugom meču grupe Mađarska je savladala Bugarsku 3:0.

"Orlovi" vode na tabeli sa šest bodova, Mađarska i Crna Gora imaju po tri, dok su Litvanija i Bugarska bez bodova.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu, a Srbija 20. juna gostuje Bugarskoj.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE!!! Velika pobeda reprezentacije Srbije u Podgorici i šesti bod posle dve utakm ice u kvalifikacijama za EP u Nemačkoj!

90+5. minut - GOOOOOOOOOOOOOL 0:2! Ponovo Vlahović! Živković proigrao Lukića koji dodaje do strelca prvog gola, a ovaj stavlja tačku na meč!!!

90. minut - Igraće se pet minuta nadoknade.

89. minut - Iz igre izlazi kapiten Tadić, a ulazi Eraković. Piksi pojačava defanzivu u finišu.

88. minut - Vešović do Camaja, opasno je u šesnaestercu Srbije, ali camaj šutira visoko preko gola.

76. minut - GOOOOOOOOOOL 0:1 Vlahović. Gol će se proveriti u VAR sobi. GOL JE REGULARAN, SRBIJA VODI! Tadić do Mladenovića, koji šalje loptu u šesnaesterac, a na nju naleće Vlahović i postiže gol.

70. minut - Dvostruka izmena u reprezenaciji Crne Gore. Izašao je Jovetić praćen burnim aplauzima i Vukan Savićević, a ušli su Jovović i Osmajić.

68. minut - Posle kornera tadića Mijatović u svom petercu hvata loptu.

67. minut - Jedna od lepših akvija Srbije, Mitrović do Vlahovića, neko iz odbrane Crne Gore blokira i izbija loptu u korner. 

Foto: Starsportphoto©

64. minut - Brži smo po desnoj strani, Živković je ulaskom tome doprineo. Centrirao je, a Vlahović samo zakačio loptu.

58. minut - Živkoviću žuti zbog protesta. Nervozan je srpski reprezentativac koji je u igru ušao sa klupe.

57. minut - Spašava nas Vanja Milinković savić! Jovetić je povukao strašnu kontru, još sa polovine terena, stigao do šesnaesterca, šutirao, a golman srpske reprezentacije skreće loptu u korner.

Foto: Starsportphoto©

51. minut - Snažan, konkretan šut Krstovića, lopta ide pored gola.

50. minut - Vlahović pokušava glavom, golman Crne Gore siguran.

48. minut - Dva opasna napada Crnogoraca. Probili su kroz sredinu domaći, a na kraju bili neprecizni prvo Jovetić, pa onda Krstović.

46. minut - Od početka drugog dela, dve izmene u Srbiji. Idemo u ofanzivu! Piksi je u igru ubacio Vlahovića, koji će biti najistureniji sa Mitrovićem i Živkovića!

PRVO POLUVREME

KRAJ POLUVREMENA

45+1. minut - Ilić šutira preko gola, posle centaršuta Sergeja u šesnaesterac Crne Gore.

45. minut - Igraće se dva minuta nadoknade.

41. minut - Selektor Crne Gore Miodrag Radulović morao je prinudno da menja. Prva izmena na meču Šipčić umesto povređenog Tomaševića na terenu.

Foto: Starsportphoto©

36. minut - Nismo mnogo videli od "orlova" zasad. Samo jedan šut i to Mitrovićev pored gola a poluvreme se bliži...

29. minut - Grujić do Mitrovića, najbolja šansa od početka meča za Srbiju, ali naš golgeter šutira snažno preko gola.

26. minut - Grub start Krstovića nad Đuričićem. Srpski fudbaler je ostao da leži. Prvi žuti karton na utakmici. 

25. minut - Strahinja Pavlović je u pokušaju da centrira i uposli Aleksandra Mitrovića pogodio prečku! Lopta je završila u gol autu.

Foto: Starsportphoto©

20. minut - Veliki kiks Vanje Milinković Savića, koji je, srećom, ostao nekažnjen. Golman srpske reprezentacije nije hteo da ispuca loptu u teren, Vešović ga je zbunio, lopta došla do Savićevića koji je probao da ga lobuje, ali nije uspeo. 

18. minut - Jedan od napada crnogorskih fudbalera koji je obećavao, ali Milenković je dobro intervenisao.

15. minut - Žestok start Stefana Savića na Marku Grujiću. Srpski vezista je dobro prošao, ali se žali na povredu stopala.

Foto: Starsportphoto©

11. minut - Fudbaler Partizana Igor Vujačić, šutirao je glavom posle kornera, lopta je otišla preko gola.

8. minut - Igra se otvoreno, "sokoli" imaju više loptu u nogama, više se igra na polovini Srbije, ali tek je početak.

3. minut - Prvi su zapretili domaći, Krstović je šutirao, Vanja Milinković Savić siguran.

2. minut - Crnogorci traže penal. Vešović i Mladenović su bili u duelu, levi bek "orlova" je pao na loptu, a domaći su pokazivali sudiji da je igrao rukom tražeći najstrožu kaznu. Francuski arbitar nije reagovao.

1. minut - Utakmica je počela, srpski fudbaleri, koji igraju u beloj opremi su prvi krenuli sa centra.

UŽIVO:

20.40 - U toku je intoniranje himni, uskoro se se očekuje početak utakmice. 

20.19 - Navijači Crne Gore gromoglasnim aplauzom ispratili su početak zagrevanja Hrabrih sokolova.

I dok su crnogorske pristalice zviždale Orlovima, navijači Srbije aplauzom su ispratili i našeg večerašnjeg rivala! 

20.16 - Vruć doček imali su srpski fudbaleri po izlasku na teren. Salve zvižuka i uvreda sa tribina dočekale su tadića i društvo čim su kročili na travnati tepih.

19.59 - Navijači Srbije stižu na stadion, Orlovi će imati veliku podršku u Crnoj Gori!

19.24 - Sat i po pre početka meča krenuo je i korteo sa navijačima "sokolova". 

Foto: informer

 

19.19 - Izašli su i sastavi. Selektor Dragan Stojković je opet iznenadio. Filip Đuričić i Ivan Ilić se nalaze u startnoj postavi Srbije. Nikola Milenković se vratio u prvih 11, pa u njoj nema Strahinje Erakovića.

Foto: fss.rs

19.10 - Selektor Dragan Stojković izjavio je uoči meča da njegovi igrači žele da pobede Crnu Goru.

- Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Marka Jankovića, koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni - rekao je Stojković na konferenciji za medije u Podgorici.

18.55 - Fudbalski savez Crne Gore devet sati pre početka utakmice objavio je da ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema!

Cene su se kretale od pet do 20 evra, a mogle su da se kupe samo uz lični dokument. Kapacitet stadiona je 17.000.

Kod tapkaroša, javlja naša reporterka sa lica mesta, ulaznice koštaju do 150 evra. 

Foto: Informer

18.37 - Veliki broj navijača čeka fudbalsku reprezentaciju Srbije ispred hotela javlja novinarka Informera iz Podgorice, a tu je i nekoliko policijskih patrola koje će obezbeđivati put do stadiona.

Foto: Informer

18.35 - Na više od dva sata pre početka meča stadion Pod Goricom je prazan. 

Foto: Informer

18.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo meča Crna Gora - Srbija na portalu Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MLADEN

pre 1 godinu

Opet gledam Srbiju i opet Igraju kao pre 10 God Ja mislim da je Piksi nece uspeti na EP A FSS je Mafija

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija