• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2023

23:18

(OCENE) DUŠAN SILNI POKORIO PODGORICU! Tadiću je dovoljan MILIMETAR! Piksi se KOCKAO pa na POLUVREMENU rešio utakmicu!

Starsportphoto©

Fudbal

(OCENE) DUŠAN SILNI POKORIO PODGORICU! Tadiću je dovoljan MILIMETAR! Piksi se KOCKAO pa na POLUVREMENU rešio utakmicu!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras Crnu Goru u Podgorici 2:0 (0:0) u utakmici drugog kola G grupe kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Pred 10.000 gledalaca na stadionu "Pod Goricom" dvostruki strelac bio je "rezervista" Dušan Vlahović, prvo u 78. minutu posle asistencije Filipa Mladenovića, a potom u 90+5. minutu posle dodavanja Saše Lukića. 

Nije bilo mnogo prilika na meču, najbolju za Srbiju, osim pogotka Vlahovića, imao je Aleksandar Mitrović u 29. minutu, ali je šutirao pored gola.

OCENE: 

Vanja Milinković-Savić 6 - Nije sjajno počelo  za golmana Torina koji je posle 15ak minuta umalo poklonio gol Crnogorcima. Ipak, utisak je da je tom prilikom Marko Vešović faulirao Vanju, ali se glavni sudija nije oglasio pa je veliku šansu imao Stevan Jovetić. Uspeo je da se iskupi čuvar srpske mreže, a do kraja meča nije imao mnogo posla budući da je većina udaraca išla van okvira gola. 

U 56. minutu sjajno je Milinković-Savić zaustavio udarac Stevana Jovetića nakon brze kontre Crne Gore. 

Strahinja Pavlović 7 - Sigurnost! Zadovoljstvo je gledati kakve partije u dresu reprezentacije pruža momak koji ima svega 22 godine. Kao o stenu odbijali su se fudbaleri Crne Gore o štopera RB Salcburga, kod pobednosnog gola blokirao je Marka Vešovića i otvorio prostor za Filipa Mladenovića. 

Nemanja Gudelj 6,5 - Ponovo je promovisani komandant srpske odbrane bio u startnoj postavi. Kreirao je Nemanja Gudelj iz poslednje linije sve akcije našeg tima. Utisak je da je, kao i ostatak ekipe, nešto nervoznije ušao u utakmicu, ali kako je vreme odmicalo bio je sve sigurniji. Nije imao mnogo posla u defanzivnim zadacima budući da domaćin nije imao previše ofanzivnih akcija. 

Foto: Starsportphoto©

Nikola Milenković 6 - Budući da je pod stalnim pritiskom bio Strahinja Pavlović, mnogo više od uobičajenog loptu je u svojim nogama imao Nikola Milenković. Ipak, morao je štoper Fiorentine da bude izuzetno pažljiv budući da je naspram sebe imao opasnog Adama Marušića sa kojim redovno vodi bitke i u Seriji A. Odradio je solidan zadatak posebno u duelima sa stamenim Nikolom Krstovićem. 

Filip Đuričić, do 45. minuta 5 - Na iznenađenje mnogih ofanzivac Sampdorije našao se u startnoj postavi gde je zamenio Andriju Živkovića. Utisak je da taktički manevar sa Đuričićem nije uspeo budući da se nekadašnji fudbaler Sautemptona i Sasuola, žargonski rečeno, nije sastavio sa loptom. Zbog toga, već na poluvremenu je ostao u svlačionici. 

Ivan Ilić, do 45. minuta 5,5 - Čini se da je selektor Srbije želeo da sa Ilićem i Đuričićem dobije na sredini terena, ali su Orlovi njihovim nastupom izgubili oštrinu. Iako je vezista Torina u prvom poluvremenu imao najviše udaraca ka golu Milana Mijatovića, utakmica Pod Goricom bila je najslabija u reprezentativnoj karijeri mladog fudbalera. I on je, kao i Đuričić, na poluvremenu zamenjen. 

Marko Grujić, do 80. minuta 6 - Sjajan nastup protiv Litvanije "kupio" mu je mesto u timu i za duel sa Crnom Gorom. Ponovo je izdanak Zvezdine omladinske škole "preorao" teren, popunjavao sve rupe i bio na svakom delu igrališta. Dobio je ogroman broj duela sa Hakšabanovićem, Savićevićem i Šćekićem na sredini terena. Ponovo je Grujić pokazao da se na njega ozbiljno mora računati u budućnosti. 

Filip Mladenović 6,5 - Dobio je bek Legije pakleno težak zadatak da zameni Filipa Kostića. Odradio je Mladenović sjajan posao, ali se još jedom pokazalo koliko igra Srbije zavisi od fudbalera Juventusa. Nedostajalo je probojnosti po levoj strani, posebno u prvom poluvremenu kada su Orlovi pokušavali da pronađu prostor iza leđa Marka Vešovića. Imao je Mladenović jedan dobar prodor, ali  nije želeo da centrira iz prvog pokušaja što su rivali iskoristili i zaustavili njegov nalet. 

Ipak, u nastavku je Mladenović izrastao u heroja Srbije. Prošao je po levoj strani posle Tadićevog dodvanja i asistirao Vlahoviću za pobednosni gol. 

Dušan Tadić, do 89. minuta 7 - Sav svoj potencijal Tadić je pokazao protiv Litvanije, zbog toga, večeras je imao "dadilju". Aleksandar Šćekić bio je senka srpskog kapitena, pratio ga u stopu... Na momente je delovalo da će bivši vezista Partizana i posle utakmice juriti Tadića po Podgorici budući da mu Crnogorac nije dao da diše. Ipak, ni to nije bilo dovoljno budući da je kreativcu Ajaksa dovoljan i milimetar prostora da napravi razliku. 

Foto: Starsportphoto©

Kada je Šćekić izašao 100 sekundi bilo je potrebno Tadiću da namesti gol Srbiji. Pronašao je kapiten Orlova Filipa Mladenovića koji je kao na tacni proigrao Vlahovića za radnost među reprezentativcima Srbije. 

Sergej Milinković-Savić 5,5 - Još jednom je Sergej Milinković-Savić bio najslabiji igrač Srbije u polju, makar u prvom poluvremenu. Nažalost, ne uspeva vezista Lacija da pronađe klupsku formu u dresu reprezentacije. Počeo je utakmicu sa nekoliko netačnih dodavanja, ali je u nastavku prodisao kada je pomeren u sredini terena što mu je dalo prostora u manevru.

Aleksandar Mitrović, do 75. minuta 6 - Pre četiri godine  u Podgorici postigao je dva gola u pobedi Srbije. Priželjkivali su u taboru Orlova još jedan takav učinak, ali je on danas izostao. Posle ko zna koliko vremena Mitrović je vezao dve utakmice bez datog gola u dresu reprezentacije. Vodio je pravi rat sa Stefanom Savićem, ulaskom Dušana Vlahovića napadao je Igora Vujačića pa je i najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima bio daleko opasniji. Prvo je i sam pokušao da matira Mijatovića, a nekoliko momenata kasnije milimetri su ga delili od asistencije Vlahoviću. 

Foto: Starsportphoto©

Izmene: 

Andrija Živković, od 45. minuta 5 - Ušao je u utakmicu tako što je zbog prigovora dobio žuti karton. Jasan znak nervoze uticao je na njegov nastup budući da bek PAOK-a nije imao učinak na večerašnjoj utakmici. 

Dušan Vlahović, od 45. minuta 8,5 - Dvadeset minuta nije bilo Vlahovića nigde, a onda je umalo u 66. doneo prednost Srbiji posle dodavanja Mitrovića. U poslednjem momentu loptu je ispred napadača Juventusa izbio Stefan Savić. Njegovim ulaskom Orlovi su dobili na oštrini koja je nedostajala u prvom poluvremenu. 

To "umalo" postalo je vođstvo Srbije u 78. minutu kada je Vlahović u stilu najboljih napadača sveta, što srpski as i jeste, uleteo u prazan prostor i zakucao loptu iza leđa Mijatovića za pobedu Srbije u Podgorici. 

Dušan silni dotukao je Crnu Goru u petom minutu sudijske nadoknade kada je ispratio akciju Saše Lukića i potvrdio trijumf trećim golom u kvalifikacijama posle samo dve utakmice. 

Saša Lukić, od 80. minuta, 7 - Ušao je da zatvori utakmicu, uspeo je. Delovalo je da materijala za ocenu neće biti, a onda je u 95. minutu sjajno povukao kontru i proigrao Dušana Tadića za konačnu pobedu.  

Uroš Račić, od 85. minuta, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Strahinja Eraković, od 89. minuta bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vertigo

pre 1 godinu

Apsolutno pogresna ocena za Andriju Zivkovica. Odigrao je decko vrlo dobro.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija