• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

28.03.2023

13:24

MNOGO MI JE ČUDNO I NE ZNAM KAKO DA OBJASNIM! Darko Kovačević progovorio o "ORLOVIMA", Piksiju, Mitroviću...

Starsportphoto

Fudbal

MNOGO MI JE ČUDNO I NE ZNAM KAKO DA OBJASNIM! Darko Kovačević progovorio o "ORLOVIMA", Piksiju, Mitroviću...

Podeli vest

Od šest mogućih bodova protiv Litvanije i Crne Gore, reprezentacija Srbije je osvojila svih šest i posle martovskog dela trke postala lider je na tabeli G grupe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Darko Kovačević, kaže za Informer.rs da je zadovoljan izdanjem srpskog nacionalnog tima.

Identičnim rezultatom je Srbija savladala prve dve prepreke u pohodu na EURO 2024. godine, Litvaniju i Crnu Goru, a uspela je da sačuva gol od rivala koji su objektivno slabiji protivnici.

Piksi sve analizira

Poznajem Piksija i znam da je, kao neko ko ima mnogo iskustva, dobro analizirao šta je bio problem i da će učiniti sve da se plasiramo na EURO,
Darko Kovačević

 

Dva pogotka su postigli izabranici Dragana Stojkovića Piksija protiv Litvanije, isto toliko i protiv Crne Gore, a Vanja Milinković Savić nije morao da vadi loptu iz svoje mreže više od 180 minuta.

Nekadašnji rasni golgeter, Darko Kovačević, svestan je težine meča koji su naši reprezentativci odigrali u ponedeljak u Podgorici i pohvalio je naše igrače na prikazanoj igri, istakavši da su viđena dva različita poluvremena.

Foto: Starsportphoto©

 

- Slažem se sa Piksijem da smo gledali drugačije izdanje igrača u prvom i drugom delu susreta, a činjenica je da nam fudbaleri Crne Gore nisu dozvolili da igramo kako smo želeli, vršili su presing i nismo bili lucidni u pas igri - počeo je priču za naš portal čovek koji je svojevremeno bio strah i trepet za protivničke golmane.

Foto: Starsportphoto

 

Svestan je Kovačević da je četa Dragana Stojkovića imala i te kako zahtevan posao "Pod Goricom".

- Znam da je igračima bilo mnogo teško, mali teren, specifična atmosfera, ali ulaskom Vlahovića Živkovića i Lukića dobili smo ono što nam je falilo u prvom poluvremenu. Raduje što nismo primili gol na dve utakmice! Najbitnije je da smo kvalifikacije počeli na ovaj način i najvažnije je da uspemo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo.

Još uvek je u neverici nekadašnji as Crvene zvezde, Šefilda, Real Sosijedada, Juventusa, Lacija i Olimpijakosa da je naš tim daleke 2000. godine poslednji put bio na kontinentalnoj smotri.

- Mnogo mi je čudno. Ne znam kako da objasnim to što nismo uspeli da izborimo Evropsko prvenstno u poslednje 24 godine, naročito kada imamo u vidu kvalitet naših igrača. Zaslužili smo to i ranije, a posebno sada kada smo najkvalitetniji tim u grupi. Poznajem Piksija i znam da je, kao neko ko ima mnogo iskustva, dobro analizirao šta je bio problem i da će učiniti sve da se plasiramo na EURO.

Foto: Starsportphoto

 

Kao neko ko je bio strah i trepet za protivničke odbrane, svetan je Darko Kovačević i sa kakvim se pritiskom suočavaju Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, koji su kao napadači pod konstantnom lupom javnosti. Posebno je Mitrović u nezavidnoj situaciji, zbog "linča" kojem je bio podvrgnut u Engleskoj zbog nasrtanja na sudiju, ali je nekadašnja udarna igla naše zemlje uverena da sve to ne utiče na Mitrogola.

- Moram da kažem da su i Vlahović i Mitrović igrači koji mnogo rade za ekipu. Mi napadači živimo za gol, to nas ispunjava, a to što se desilo Mitru... To se svakom od nas desilo. Dobijao sam ja i žute kartone i crveni takođe, nervoza je često prisutna, ali sam siguran da to ne utiče na njega. Oni u podsvesti sigurno razmišljaju o svemu kada ne postižu pogotke, ali Aleksandar je odigrao fenomenalno u Podgorici, izborio je dosta faulova i mnogi treneri bi bili zahvalni da ga imaju. Rekao sam već koliko ekipi doneo Dušanov ulazak...

Foto: Starsportphoto

 

Nema dilemu fudbaler koji je od 1994-2004. godine igrao za reprezentaciju od koga preti najveća opasnost našoj selekciji.

- Mađari iz godine u godinu napreduju! Ulažu u infrastrukturu, imaju sjajne stadione, odlične igrače koji igraju u dobrim klubovima i oni su nam najozbiljniji konkurent. Godinama unazad "izbacuju" kvalitetne igrače i verujem da će uz nas upravo oni izboriti vizu za Nemačku - poručio je Darko Kovačević za Informer.rs.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo
Politika

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo

Povodom drugog dana Vaskrsa gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vеsna Turkulov danas su darivali i posеtili tеrapijsku zajеdnicu „Zеmlja živih” na Čеnеju, koja jе osnovana 2005. godinе pod okriljеm Svеtoarhangеlskog manastira iz Kovilja, uz blagodlov vladikе Irinеja i patrijarha Porfirija.

06.05.2024

18:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!
POKAZAO ZUBE

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!

Odnosi između Rusije i SAD nastavljaju da se pogoršavaju, o čemu svedoče loše vesti koje su pre nekoliko dana stigle iz američke prestonice Vašingtona. Postalo je poznato da je predsednik Džo Bajden potpisao zakon (REPO) koji mu omogućava da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu. Kako su primetili kineski novinari, ruski lider Vladimir Putin poneo se prilično neobično u tako teškoj situaciji. Ove podatke donosi Eastday.

06.05.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija