• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2023

06:52

NAJSTARIJI SAVIĆ PROTIV NASTAVKA FUDBALSKE DINASTIJE: Nadam se da će Adrijana bataliti fudbal!

Fudbal

NAJSTARIJI SAVIĆ PROTIV NASTAVKA FUDBALSKE DINASTIJE: Nadam se da će Adrijana bataliti fudbal!

Podeli vest

Legendarni golgeter Crvene zvezde Dušan Savić kaže da mu se ne dopada što se njegova unuka Adrijana bavi istim sportom kao i on. Nije mi drago, ja ne volim ženski fudbal, mislim da je ovo samo dečja faza, rekao je Savić.

Fudbalsku dinastiju Savića nastavlja devojčica Adrijana, koja je krenula stopama oca Vujadina i slavnog dede Dušana odlučivši se da trenira fudbal u ŽFK Brodarac!

Dušan je legendarni golgeter kluba sa "Marakane" i nosio je dres crveno-belih 10 godina, dok je Vujadin u dva navrata nastupao za Zvezdu i u drugom mandatu nosio kapitensku traku.

Okružena loptama

Tata protiv

U početku se Vujadin protivio Adrijaninoj želji da igra fudbal
Mirka Vasiljević

Međutim, stariji Savić u razgovoru za Informer poručuje da bi voleo da njegova unuka batali fudbal.

- Nije mi drago, ja ne volim ženski fudbal. Fudbal je zavolela zbog braće. Ovo je verovatno samo faza, ona je samo dete. Ne verujem da će joj fudbal dugo biti "aktuelan" - konstatuje deda Savić.

Na pitanje da li bi voleo da je vidi u Zvezdinom dresu, popularni Dule je kratko odgovorio.

- Uopšte ne razmišljam o tome - jasan je Savić.

Supruga Vujadina Savića, naša poznata glumica Mirka Vasiljević, kaže da je Adrijana počela da igra fudbal sa braćom po kući.

 

 

 

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto: AP PHOTO

Paolo Maldini

Dinastija Maldini najpoznatija

Kad se pomene fudbalska dinastija, prva asocijacija mnogima je porodica Maldini. Deda Ćezare i otac Paolo legende su Milana, a mladi Danijele pokušava da uskoči u njihove cipele, ali je trenutno na pozajmici u Speciji. Pored njih, tu su i Klajvertovi iz Holandije, Ljorenteovi i Alonsovi iz Španije, kao i Ernandezovi iz Meksika.


- Ona je fudbal počela da igra sa braćom po kući. Odrasla je uz oca i dedu fudbalere i dva brata, od samog početka je okružena loptama. U početku su se Vujadin i Dušan protivili njenim željama da igra fudbal, smatrali su da su neke druge stvari za devojčicu. Kada su tata i deda popustili, njenoj sreći nije bilo kraja. Rado ide na treninge. Hrabra je i srčana na terenu i uprkos duelima i padovima ne skida osmeh sa lica. Ako se opredeli za ovaj sport, mi joj nećemo stajati na putu. Bićemo uz nju kao naši roditelji uz nas u našim počecima - kaže Mirka Vasiljević za Informer.

Foto: Informer

Mirka i Vujadin

Omiljena igračka

Kroz šalu je ponosna mama dodala i da najmlađa ćerka Anika najviše reaguje na loptu od svih igračaka. Sada se samo postavlja pitanje da li će se Adrijana, koja je rođena 2013. godine u francuskom Bordou, opredeliti za odbranu kao otac ili napad kao deda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija