• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: A.K.

05.04.2023

09:25

NAJBRUTALNIJE KAZNE U ISTORIJI! Di Kanio gori od Mitrovića, patosirao je sudiju! Suspenzije zbog kokaina, ugriza, klađenja... (VIDEO)

ap photo/reuters

Fudbal

NAJBRUTALNIJE KAZNE U ISTORIJI! Di Kanio gori od Mitrovića, patosirao je sudiju! Suspenzije zbog kokaina, ugriza, klađenja... (VIDEO)

Podeli vest

Englezi treniraju strogoću na Srbinu, napadač Fulama Aleksandar Mitrović suspendovan je na osam utakmica Premijer lige zbog toga što je na meču protiv Mančester junajteda nasrnuo na sudiju i dobio crveni karton.

Na pomenutom meču, Aleksandar Mitrović se uneo u lice arbitru Krisu Kavani, prigovorio mu zbog lošeg suđenja, koristio neprimeren rečnik i gurnuo arbitra. Fudbalska javnost sa Ostrva osula je drvlje i kamenje po Srbinu, te tražila drakonsku kaznu. Tako je srpski reprezentativac Englezima poslužio kao primer. Nije to sve, moraće Mitrogol da plati i 80.000 evra.

Mitroviću 8 utakmica suspenzije

Da podsetimo šta se desilo! Sudija Kris Kevano je dosudio penal za "crvene đavole" i dao crveni karton Vilijanu zbog igranja rukom pred golom. Mitrović je zbog toga pobesneo, nije mogao da se kontroliše. Prvo je verbalnog napao delioca pravde, kasnije je došlo i do fizičkog kontakta. Povukao je za ruku sudiju, uneo mu se u lice i dobio crveni karton.

-  Žao mi je zbog postupaka koji su doveli do isključenja. Dozvolio sam da me frustracija nadvlada. Pogrešan je bio način na koji sam reagovao. Pokušavao sam da privučem pažnju sudije, međutim, nije trebalo da stavim ruke na njega i zato razumem što mi je pokazao crveni karton - izvinjavao se Mitrović posle meča, ali mu to nije pomoglo.

Tražili su Englezi da Mitrović bude kažnjen do kraja šampionata. Suspendovan je osam utakmica, jednu je odradio, propustio je meč Fulama i Brentforda, tako da će morati da presedi na klupi još sedam. Sezona za njega ipak nije završena, jer ima još deset kola do kraja Premijer lige. Mitrović bi trebalo na teren da se vrati 13. maja na gostovanju Sautemptonu. Posle toga bi imao da odigra još dve utakmice, a poslednja je baš protiv Mančester junajteda na "Old Trafordu".

Foto: Tanjug/AP

 

Brojnu fudbaleri su na svojoj koži osetili brutalne kazne posle ispada i nedoličnog ponašanja na terenu i van njega, a mi ćemo vas podsetiti na neke. Kako pišu engleski mediji, jedino je Paolo di Kanio svojevremeno dobio veću kaznu od Aleksandra Mitrovića zbog napada na sudiju. Suspendovan je sa 11 utakmica. Arbitar je u obračunu sa Di Kaniom završio na travi. Šefild Venzdej je ugostio Vengerov Arsenal, a Di Kanio ušao u sukob sa Martinom Kionom. Sudija Pol Alkok je počeo da deli kartone, Di Kanio i Kion su pocrveneli, kada je Italijan pobesneo i sa obe ruke gurnuo Alkoka, koji je na zemlju. Di Kanio je kažnjen sa 11 utakmica suspenzije. 

Enoh Vest je van svake konkurencije. Fudbaler Mančester junajteda je 1915.godine dobio zabranu od 30 godina sa četiri igrača Liverpula zbog nameštanja utakmica.

Zbog kung-fu udarca 9 meseci 

Nikada mećemo zaboraviti kung-fu udarac Erika Kantone 1995. godine. Totalno je poludeo i krenuo da se obračuna sa jednim navijačem Kristal Palasa. Dobio je crveni karton i suspendovan je na devet meseci.

- Ne kajem se, trebalo je još jače da ga udarim. To je bio neverovatan osećaj. Naučio sam nešto iz toga, a mislim da je i on. Tih devet meseci, bilo je jako dugo i jako teško - rekao je Kantona jednom prilikom.

Mark Bosnić, igrač Čelsija,  bio je pozitivan na kokain. Bosniću je izrečena devetomesečna zabrana igranja. Ni posle odlasla u penziju nije priznao krivicu.

- Da, drogirao sam se, ali tek kada se moja karijera završila. Ne kajem se. Fudbalu ne dugujem apsolutno ništa. U vreme mog testa na droge u novembru 2002. nisam uzimao kokain... Razgovarao sam sa devojkom koja je kasnije priznala da je ubacila drogu u piće. Mora da sam popio gutljaj iz njene čaše.

Evra nokautirao navijača

Patris Evra, dok je igrao za Marseja, postao je prvi igrač u istoriji Lige Evrope koji je isključen pre početka utakmice. Dobio je crveni karton jer je nokautirao navijača svoje ekipe pred meč protiv Gimaraeša. Evra je ušao u raspravu sa nekoliko navijača, jer su ga vređali, a zatim je jednog od njih udario nogom u glavu! Kažnjen je sedmomesečnom zabranom igranja mečeva u Uefa takmičenjima i novčanom kaznom od 10.000 evra. Oglasio se posle incidenta i Evra, koji je na Instagramu objavio snimak iz automobila:

- Život ponekad može da bude veoma težak, ali morate da nastavite da se smejete. I naravno da nastavite da volite ovu igru. Kunem se, vratiću se jači nego ikada!  

Osam meseci van fudbala proveo je Rio Ferdinand, tada defanzivac Mančester junajteda, jer je izbegao doping kontrolu uprkos tome što je trebalo da da uzorak doping zvaničnicima.

Foto: Reuters

Rio Ferdinand

Nekadašnji napadač Čelsija Adrijan Mutu je suspendovan na sedam meseci, nakon što je izbio ogroman skandal pošto je bio pozitivan na kokain. On je odbio da testira drugi uzorak i priznao je krivicu.

Džoi Barton je za vreme igračke karijere pravio gluposti, najblaže rečeno, pa je između ostalog proglašen krivim za 1.260 opklada na fudbalske utakmice između 2006. i 2016. godine uključujući i neke na kojima je igrao. Kažnjen je sa 30.000 funti, optužen za kriminalne aktivnosti i izrečen mu je zabrana igranja od 18 meseci. 

Kokain upropastio Maradonu

Dijego Armando Maradona, uz Pela najbolji fudbaler svih vremena, u dva navrata kažnjen je zabranom bavljenja fudbalom od 15 mesecijer je bio pozitivan na doping testu. Prvo 1991. kada je nosio dres Napolija, a zatim i 1994. tokom Mundijala. Maradona je jedan od najvećih, a ko zna šta bi još uradio da nije bilo problema sa drogom i alkoholom.

Luis Suarez voli da grize rivale. Dok je nosio dres Liverpula, ugrizao je našeg Branislava Ivanovića i kažnjen sa deset utakmica, a na osam zbog rasističkih uvreda na račun Patrisa Evre. Takođe, kažnjen je sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije na Mundijalu u Brazilu 2014. godine ugrizao Ðorđa Kjelinija. Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije nije imala milosti prema Urugvajcu.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12