• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2023

23:36

STOP ZLOSTAVLJANJU FUDBALERA! Oglasio se Čeferin!

Starsportphoto

Fudbal

STOP ZLOSTAVLJANJU FUDBALERA! Oglasio se Čeferin!

Podeli vest

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin izjavio je danas da bi fudbalska tela i klubovi u nastojanju da spreče zlostavljanja igrača uključujući i rasizam trebalo da insistiraju na krivičnom gonjenju, prenosi AP.

Prvi čovek UEFA, Aleksandar Čeferin, smatra da je vreme da se neke stvari promene, a igrači zaštite.

- Možda je vreme da se krene sa oštrijim merama. Možda je vreme da se neki ljudi izvedu pred sud - rekao je Čeferin u uvodnom govoru na Kongresu UEFA u Lisabonu.

Foto: reuters

 

On nije precizirao nijedan slučaj, ali AP podseća da je fudbaler Reala Vinicijus bio često na meti rasističkih napada protivničkih navijača u Španiji.

- U saradnji sa federacijama i klubovima trebalo bi da efikasnije ciljamo na prestupnike kad god je igrač izložen rasističkim, homofobnim ili seksističkim uvredama tokom takmičenja pod okriljem UEFA-e -naveo je on. 

Foto: reuters

 

Disciplinska pravila UEFA smatraju klubove i nacionalne saveze odgovornim za rasističko i uvredljivo ponašanje sopstvenih navijača na utakmicama u evropskim takmičenjima. Kazne za klubove i saveze su uglavnom novčane i zatvaranje dela stadiona za naredne utakmice. Oni su tada odgovorni za zabranu ulaska na stadion navijača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija