• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2023

11:41

MITAR SE VRAĆA DA IZBACI ŠOLAKA IZ PREMIJER LIGE! Trener Fulama U EKSTAZI

REUTERS/Andrew Couldridge

Fudbal

MITAR SE VRAĆA DA IZBACI ŠOLAKA IZ PREMIJER LIGE! Trener Fulama U EKSTAZI

Podeli vest

Najbolji strelac Fulama Aleksandar Mitrović odslužio je kaznu od osam utakmica i sutra se vraća na teren protiv Sautemptona (16.00). U slučaju remija ili poraza na domaćem terenu, tim srpskog tajkuna seli se u Čempionšip.

Fulam je dočekao povratak Aleksandra Mitrovića. Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije vraća se na teren posle suspenzije od osam mečeva koju je zaradio na utakmici FA kupa protiv Mančester junajteda, u porazu njegovog tima (3:1).

Tada je nesmotreno reagovao i spustio ruke na arbitra Krisa Kavanu tražeći od njega objašnjenje, a kazna Fudbalske asocijacije Engleske bila je drakonska.

Foto: Reuters/Carl Recine

Aleksandar Mitrović i sudija Kris Kavana

Od tog meča do sutra proći će ravno 55 dana, a Mitrov povratak na teren dolazi u nedoba za srpskog tajkuna Dragana Šolaka i njegov Sautempton.

Tim sa stadiona "Sent Meris" zakucan je za dno Premijer lige sa 24 boda na tri kola do kraja. Prvi tim iznad zone ispadanja, Everton, ima osam bodova više što znači da "svece" samo trijumf održava u životu i daje im zrno nade da mogu da opstanu.

I to pod uslovom da Everton i ostali rivali u bici za opstanak - Lester i Lids ne uspeju da trijumfuju.

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Fudbaleri Sautemptona

Aleksandar Mitrović poslednji gol u Premijer ligi postigao je 3. januara i bio je to pogodak za minimalni trijumf Fulama na gostovanju Lesteru (1:0).

Nema sumnje da će srpski golgeter biti silno motivisan po povratku na teren posle skoro dva meseca pauze, a ukoliko bude na svom nivou, Šolakovom čedu se već ovog vikenda smeši selidba u niži rang.

Trener Fulama Marko Silva u ekstazi je zbog povratka srpskog reprezentativca na teren.
- Mitrović se vraća i dobro je imati ga ponovo u timu. Bilo je teško bez njega, neću da krijem. Njegovo ponašanje je bilo veoma dobro u ovom periodu, uz svu našu podršku. Znao je Mitrović od prvog dana da će biti drugačija situacija od obične kazne ili neke povrede. Sve vreme je radio sa ekipom. Bilo mu je teško, naravno, dobro je da nam se vraća - izjavio je Silva.

Portugalac se još jednom osvrnuo na Mitrovićevu suspenziju.
- Jasno je da je sve bilo preuveličano. Priznali smo kao klub da igrači ne mogu da reaguju tako. Jasno je, uradio je to, priznao je grešku, ali je kazna bila prestroga. Mi kao klub smo snažno iza našeg igrača - rekao je trener Fulama.

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Mitrović sa trenerom Markom Silvom

Kad je reč o Sautemptonu, taj klub nije bio u Čempionšipu 11 godina. A onda se pojavio Dragan Šolak.
Vlasnik "Junajted grupe" sa svojim saradnicima kupio je stabilnog premijerligaša za 120 miliona evra početkom 2022. godine.

U trenutku kada je Šolak postao gazda, Sautemtpon je zauzimao 14. mesto sa 11 bodova više od zone ispadanja, a završio je sezonu na 15. mestu sa svega pet poena ispred timova koji su se preselili u niži rang.

Foto: Reuters

Dragan Šolak

Tada je obećavao velike stvari i najavljivao bolje dane.
- Teško da bih mogao da pronađem klub koji se bolje uklapa u moje ambicije. To je klub koji voli da razvija igrače, klub koji ima odličnu bazu navijača, porodično je orijentisan i ima lepu lokaciju - izjavio je Šolak prošle godine kad je postao vlasnik crveno-belih.

Godinu i po dana kasnije eto Sautemptona pred vratima druge lige engleskog fudbala.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 1 godinu

Daće bog da Mitrović da bar dva gola i da smrđa izleti iz premijer lige !!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija