• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2023

06:33

SRAMOTA! Klub se RASPADA, a ŠOLAK želi još da se OBOGATI! Tajkun RASPRODAJE najbolje igrače SAUTEMPTONA!

Tanjug

Fudbal

SRAMOTA! Klub se RASPADA, a ŠOLAK želi još da se OBOGATI! Tajkun RASPRODAJE najbolje igrače SAUTEMPTONA!

Podeli vest

Nakon ispadanja u Čempionšip Sautempton će rasprodati najbolje igrače...

Nakon 11 godina uspešnog poslovanja Sautempton je doživeo blamažu pošto su ispali iz Premijer lige. Sve se dešava svega 14 meseci nakon što ih je kupio tajkun Dragan Šolak i očigledno uspeo da uništi sve što se dugo godina gradilo na "Sent Merizu". Da stvar bude gora, Sveci će krenuti u totalnu rasprodaju igračkog kadra i pravo je pitanje kada će se vratiti u elitu...

Da je situacija posle promene vlasnika postala užasna bilo je jasno i prošle sezone. U januaru, kada je vlasnik "Junajted grupe" kupio Sautempton, klub je bio 14. na tabeli sa 11 bodova iznad zone ispadanja, ali je na kraju jedva opstao... Ove sezone takvu sudbinu nisu uspeli da izbegnu zbog čega se očekuje da će najbolji igrači napustiti "Sent Meriz". 

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Najviše interesovanja klubovi su pokazali za kapitena Džejmsa Vord-Prauza. Istakao se povremeni engleski reprezentativac kao jedan od najboljih izvođača prekida u Premijer ligi, mogao je da ode iz kluba i u prošlosti, ali je rešio da bude veran Svecima. Ipak, sada je postalo jasno da Sautempton pada na sve niže grane i vreme je za odlazak. 

Šuška se da će Vord-Prauz karijeru nastaviti u Totenhemu, ali će Pevcima najveća konkurencija biti Aston Vila. Velikan iz Birmingema raspituje se i za Kajla Vokera-Pitersa. Bek Svetaca bio je jedan od najboljih igrača ove sezone, uz to je i Englez što mu povećava vrednost, a radi se o mladom igraču koji ima ogroman prostor za napredak. 

Najviš novca bi Šolak mogao da zaradi ako reši da proda Romea Laviju. Mladi Belgijanac važi za jednog od najvećih talenata Evrope na svojoj poziciji, a u redu za njegov potpis stoje Čelsi, Liverpul, Totenhem i Mančester siti. Slična situacija je i sa Karlosom Alkarazom koji je na radaru Kristal Palasa, Vulfsa i Brenforda. 

Foto: Tanjug

Za kraj - Amel Bela-Kočap. Nemački reprezentativac je ove sezone bio komandant odbrane, a ni katastrofalni rezultati Sautemptona i sramotna gol-razlika od -35 nije promenila njegov status u Evropi. Stameni štoper mogao bi da bude "poklon" za premijerligaše budući da se radi o momku koji ima tek 21 godinu...

Bilo kako bilo, Sautempton se raspada, a Dragan Šolak bi i tu situaciju mogao da iskoristi kako bi dodatno uvećao svoje bogatstvo...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 11 meseci

Jel to znači da Šolak nema više glas u Premijer Ligi?

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija