• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

19:25

ZATO SU INSTITUCIJA! Bajern osvojio TITULU, ali OTKAZI PLJUŠTE: Braco i Kan su već BIVŠI

AP Photo/Martin Meissner

Fudbal

ZATO SU INSTITUCIJA! Bajern osvojio TITULU, ali OTKAZI PLJUŠTE: Braco i Kan su već BIVŠI

Podeli vest

Hasan Salihamidžić i Oliver Kan napustili su kormilo Bajern Minhena samo nekoliko minuta nakon što su Bavarci osvojili 11. titulu zaredom u Bundesligi.

Posle pune decenije tron Bajern Minhena u Bundesligi se ozbiljno drmao, ali su izabranici Tomasa Tuhela ponovo šampioni. Bavarci su iskoristili neverovatan kiks Borusije Dortmund na "Vestfalenu", savladali golom Džamala Musijale Majnc i došli do 11. uzastopne titule u nemačkoj. 

Ipak, da nešto ne funckioniše u Minhenu bilo je jasno od početka sezone, posebno u 2023. godini. Počelo je sa teranjem Tonija Topalovića, trenera golmana zbog čega je Manuel Nojer bojkotovao tadašnjeg šefa Juliana Nagelsmana. Potom je Nagelsman "popio otkaz" zbog toga što je tokom reprezentativne pauze otišao na odmor, da bi većina svlačionice osudila odluku kluba da otera čoveka koji ih je doveo do četvrtfinala DFB Pokala, četvrtfinala Lige šampiona i prvog mesta na tabeli Bundeslige. 

Foto: Reuters

Situacija se nije popravljala ni po dolasku Tomasa Tuhela, ali je bivši trener Borusije, Pariz Sen Žermena i Čelsija uspeo da dođe do titule. Kako? Verovatno ni on sam ne zna budući da je Dortmund uništio već dogovoreno slavlje... Ipak, čelni ljudi u Bajernu nisu imali nameru da odu iz kluba, sve do danas. 

Samo desetak minuta nakon što je Bajern postao šampion Nemačke, Hasan Salihamidžić i Oliver Kan dobili su otkaz. Tandem koji je predvodio Bavarce platio je ceh, mora se priznati, neuspešne sezone uprkos tituli budući da se velikan iz Minehan pošteno mučio. "Kiker" i "Bild" prenose da je njihova sudbina na Alijanc areni bila poznata i pre utakmice protiv Majnca zbog čega Olivera Kana nije ni bilo u loži. 

Oliver Kan u Bajernu je obavljao ulogu generalnog direktora, a u očima navijača on je "skuvao" otkaz Juliana Nagelsmana. Na njegovo mesto stiže Jan Kristijan Dresen koji je do sada u klubu bavio finansijama. Navodno, on je glavni "krivac" što u Minhenu nikada nisu osetili ekonomsku krizu koja je pogodila gotovo sve evropske velikane. 

Dresen je prvobitno imao ideju da napusti Bajern na kraju ove sezone posle tačno decenije uspešnog rad, ali je predsednik kluba Uli Henes uspeo da ga ubedi da ostane i ponudi mu još ozbiljniju finkciju. Nemački mediji prenose da se radi o ozbiljnom stručnjaku, te veoma komunikativnom čoveku koji je omiljeni među navijačima, a već dugo vremena je bio kandidat za mesto generalnog direktora. 

Foto: Reuters

Sa druge strane, sportski direktor Hasan Salihamidžić bio je na udaru kritika zbog činjenice da Bajern nije doveo alternativu za Roberta Levandovskog te da su Bavarci čitavu sezonu izgurali bez klasičnog napadača. Njegova era na Alijanc areni je takođe završena, ali klub još uvek nije objavio ko će ga zameniti na funckiji sportskog direktora. 

Zvanično razrešenje Kana i popularnog Brace biće odrađeno 30. juna kada bude zasedao Upravni odbor kluba. Tada je Dresen biti postavljen na mesto generalnog direktora, a moguće je da će već tada biti poznat i novi sportski direktor kluba. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija