• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2023

12:52

TROFEJ JE NAŠ! Gudelj i Dmitrović na Matića i Svilara

printscreen

Fudbal

TROFEJ JE NAŠ! Gudelj i Dmitrović na Matića i Svilara

Podeli vest

Napred, naši, donesite nam evropski trofej! Navijači u Srbiji imaće razloga da se raduju posle večerašnjeg finala Lige Evrope (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum) jer će u pobedničkom timu sigurno biti "orlova".

Sevilju će u borbi za trofej na "Puškaš areni" u Budimpešti predvoditi Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović, dok će boje Rome braniti Nemanja Matić i Mile Svilar.

Oba kluba imaju pokriće da se nadaju pobedi. Fudbaleri Sevilje smatraju se kraljevima ovog takmičenja jer su šest puta igrali finale i svako su dobili. S druge strane, Romin trener Žoze Murinjo predvodio je klubove u pet finala evrokupova i svih pet puta je stizao do trofeja: dva puta u Ligi šampiona, dva puta u Ligi Evrope i u Ligi konferencija.
 

Foto: Instagram

Žoze Murinjo sa tetovažom sva tri evropska klupska trofeja


Napadač Rome Paulo Dibala i legendarni kapiten "vučice" Frančesko Toti veruju upravo u šampionsku auru portugalskog stručnjaka.

Prema Dibalinim rečima, pred Romom je sjajna prilika za ispisivanje istorije.

- Roma me je oduvek fascinirala. Klupska himna, strast igrača, sve je mnogo lepo... Kad sam se doselio u Rim, shvatio sam da je ovde fudbal iznad svega. Sa trenerom Murinjom imamo priliku da osvojimo trofej. To je prilika koja se ne propušta - ocenio je Dibala.
 

Sad ili nikad


Ovo je Romina šansa jer pre ili kasnije Sevilja mora izgubiti

Frančesko Toti


U gospodina Posebnog veruje i Toti, koji je u Romi proveo celu karijeru, odigrao 619 utakmica, ali nikad nije podigao trofej.

- Pretpostavljam da Sevilja ima više iskustva od Rome kad je reč o finalima Lige Evrope jer je šest puta osvojila trofej. Međutim, pre ili kasnije svako mora da izgubi. Sa Murinjom na čelu Roma ima fantastičnu priliku da pobedi. On je trener sa mnogo iskustva u ovakvim mečevima i verujem da će primeniti najbolju taktiku kako da dođe do vrha i osvoji trofej. On je trener pobedničkog mentaliteta, koji prenosi i na igrače. Ubeđen sam da zna kako se to radi i da će uspeti u misiji - istakao je Toti.

S druge strane, dugogodišnji igrač Sevilje Ivan Rakitić i trener Hoze Luis Mendilibar nadaju se da će se sa trofejom vratiti u Sevilju.

- Ako bi neko želeo da snimi film o dugoj i teškoj sezoni, mogao bi da uzme nas za primer. Izgurali smo dobro sve do kraja, a sad idemo da odigramo perfektnu utakmicu protiv Rome i donesemo trofej u Sevilju - jasan je Rakitić.

Anćeloti veruje u Murinja

Ovakve utakmice su Murinjova specijalnost, tako da verujem da će pobediti, poručio je trener madridskog Reala Karlo Anćeloti.

- Očekujem da Murinjo odigra svoju najbolju ulogu uz aut-liniju i da to bude njegovo veče. Roma je bliža pobedi - poručio je Anćeloti.

Veliki pritisak je na treneru Mendilibaru, pošto je svim njegovim prethodnicima koji su igrali finala polazilo za rukom i da ih osvoje.

- U Budimpešti ćemo igrati do poslednjeg atoma snage, do smrti. Suočićemo se sa veoma teškim protivnikom koji zna kako se dobijaju ovakvi mečevi. Ovaj duel je poseban, ima ogromnu težinu i uložićemo sve u njega - zaključio je Mendilibar.

Vodeće svetske kladionice napravile su jutros zaokret kad je reč o kvotama za finale. Do jutros se blagim favoritom smatrala Sevilja sa prosečnom kvotom 2,75, dok se trijumf "vučice" vrednovao prosečnom kvotom 2,9. Međutim, sad je italijanski tim preuzeo ulogu favorita i prosečan koeficijent na pobedu Rimljana je oko 2,85, dok je na Sevilju kvota skočila na 3,1.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija