• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

03.06.2023

17:57

FA KUP JE OSVOJEN, NA REDU JE "UŠATI TROFEJ"! Siti savladao Junajted za titulu u najstarijem takmičenju! "Građani" slave kapitena Gundogana

Tanjug/AP

Fudbal

FA KUP JE OSVOJEN, NA REDU JE "UŠATI TROFEJ"! Siti savladao Junajted za titulu u najstarijem takmičenju! "Građani" slave kapitena Gundogana

Podeli vest

Trofej FA Kupa ide u ruke fudbalera Mančester sitija, koji su u finalu savladali Mančester junajted 2:1 (1:1). Golove za "građane" dao je Ilkaj Gundogan u 1. i 51. minutu, oba na asistenciju Kevina De Brujnea. Gol nade za "đavole" dao je Bruno Fernandeš u 33. minutu sa bele tačke.

Mančester siti je osvojio FA Kup i gazi ka istorijskom uspehu i triploj kruni. Fudbaleri Mančester sitija osvojili su najstarije fudbalsko takmičenje na planeti, tako što su na velelepnom "Vembliju" u finalu pobedili gradskog rivala Mančester junajted 2:1 (1:1) Oba gola za "građane" dao je kapiten Ilkaj Gundogan, u 1. i u 51. minutu. Pokušao je Junajted da se vrati u igru, kada je u 33. minutu sa bele tačke bio precizan Bruno Fernandeš, ali to nije bilo dovoljno.

Foto: Tanjug/AP

Bio je ovo prvi susret gradskih rivala iz Mančestera u finalu FA Kupa, koji je pripao Sitiju. Klubu Pepa Gvardiole sedmi put je pripao trofej popularnog takmičenja.

I pre nego što je meč počeo, svetski bukmejkeri davali su više šanse Sitiju, najviše zbog forme u kojoj se tim nalazi. Poslednje tri sezone malo ko u Premijer ligi mogao je da parira "nebesko plavima". Pritom, početak utakmice, za Gvardiolinu ekipu bio je kao iz snova. Samo što je lopta krenula sa centra, Gundogan je matirao Davida De Heu. Za gol mu je trebalo ukupno 12 sekundi, što je najbrži pogodak u finalu FA Kupa. Paralisao je taj pogodak igrače Junajteda, koji dugo vremena nisu mogli da sastave tri tačna pasa.

 

 

Kako je utakmica odmicala, delovalo je da Junajted nema šanse, osim nešto na pojednačni kvalitet. Dobru šansu da izjednači imao je u nadoknadi vremena imao je Skot Mektomini, ali igrači Sitija su raščistili gužvu i meč je bez trzavica priveden kraju.

 

 

Ovo bi mogla da bude istorijska sezona za Mančester siti, koji je već osvojio Premijer ligu i FA Kup. Za nedelju dana u Istanbulu će protiv Intera igrati finale Lige šampiona. I tu je Siti apsolutni favorit, tako da ima dobre šanse da okonča sezonu triplom krunom.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija