• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

12:49

NA POMOLU NOVI RASPAD MILANA! Igrači besni zbog otpuštanja Maldinija

EPAIMAGES

Fudbal

NA POMOLU NOVI RASPAD MILANA! Igrači besni zbog otpuštanja Maldinija

Podeli vest

Sprema se zemljotres u Milanu posle saznanja da je većinski vlasnik kluba Džeri Kardinale odlučio da završi saradnju sa tehničkim i sportskim direktorom, Paolom Maldinijem (54) i Federikom Masarom (54).

Sukob čuvenih asova "roso-nera" sa gazdom kulminirao je tokom jučerašnjeg dana. Italijanski mediji prenose da je sastanak bio napet i pun tenzije, pa je rastanak na kraju i logičan epilog, a danas se očekuje i zvanična potvrda.

Međutim, Maldinijev i Masarin najavljeni odlazak nije naišao na odobravanje od strane igrača i navijača. Proslavljeni tandem je bukvalno oporavio Milan posle sušnih godina i izostanka iz evropskih takmičenja. Dovođenjem Stefana Piolija na klupu, afirmacijom mladih igrača i pametnim poslovanjem prilikom biranja pojačanja, uspeli su da vrate "roso-nere" u sam vrh italijanskog fudbala.

Foto: Reuters

Vlasnik Džeri Kardinale i Paolo Maldini imaju različite stavove

Velikan sa "San Sira" je tri puta zaredom izborio plasman u Ligu šampiona, prošle sezone je osvojio "skudeto" nakon 11 godina posta, a ove je stigao i do polufinala najjačeg klupskog takmičenja. Proslavljeni defanzivac i napadač zaslužni su za dovođenje igrača poput Zlatana Ibrahimovića, Tea Ernandeza, Rafaela Leaa, Olivijea Žirua, Fikaja Tomorija, Sandra Tonalija i Majka Menjana, pa zato i ne čudi šok u svlačionici.

"Igrači su besni zbog ovakvog razvoja događaja, a u tome prednjači Leao. On je pre samo nekoliko dana baš sa Maldinijem i Masarom pregovarao oko novog ugovora, koji je potpisao do 2028. godine. Portugalac je rekao da je znao za razdor između direktora i gazde kluba, nikada ne bi produžio saradnju. Razočaran je i Ernandez, ozbiljno razmišlja o odlasku ovog leta, kao i golman Menjan, kojeg već duže vreme vreba Čelsi. Ako se ovaj požar što pre ne ugasi, Milanu preti totalni raspad sistema u sezoni 2023/24.", piše ugledna "La Republika".

Navodno je kamen spoticanja između Kardinalea i tandema direktora bilo "viđenje budućih koraka na fudbalskom tržištu", gde je došlo do potpunog razmimoilaženja stavova oko strategije i planova za narednu sezonu.

Maldini nikako nije mogao da nađe zajednički jezik ni za izvršnim direktorom Đorđom Furnalijem, koji će ubuduće biti zadužen za pregovore i dovođenje pojačanja, zajedno sa šefom skauting službe Žefrijem Monkadom.

"Kardinale i Maldini nisu pričali samo o buždetu za letnji prelazni rok, već je tehnički direktor zahtevao znatno veću autonomiju u donošenju odluka. Međutim, većinski vlasnik je na to odgovorio da u klubu žele da uvedu potpuno drugačiji model rada, posle čega je bilo jasno da više ne mogu zajedno da nastave", prenose italijanski mediji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija