• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

17:11

DABL-DABL KATAI! Zvezdin Magiko odigrao 50 mečeva u šampionskoj sezoni uz "Jokićevski" učinak

Starsportphoto

Fudbal

DABL-DABL KATAI! Zvezdin Magiko odigrao 50 mečeva u šampionskoj sezoni uz "Jokićevski" učinak

Podeli vest

Aleksandar Katai se u prošloj sezoni, pored neverovatnih 19 datih golova, istakao kao fudbaler sa čak 50 odigranih mečeva, odnosno najvećim brojem nastupa za Crvenu zvezdu računajući sva takmičenja.

Zvezdin Magiko je u takmičarskoj godini 2022/23 proveo na terenu 3.502 minuta. To se može prevesti u cifru 50 utakmica, koliko je popularni čarnobnjak u kopačkama odigrao, što ga čini najredovnijim igračem Crvene zvezde.

Uz to Katai je postigao 19 golova i zabeležio 12 asistencija, što implicira da se može pohvaliti dabl-dabl učinkom.

Foto: Starsportphoto

 

Najviše nastupa je ostvario u Superligi Srbije, gde je praktično bio nezamenjiv u taktičkim zamislima prvo Dejana Stankovića, pa potom Miloša Milojevića. Od 37 duela propustio je samo dva, te je u igri proveo 2.467 minuta, a u proseku je pogađao mrežu rivala na svakom drugom susretu. Povremeno je ulazio sa klupe kao „as iz rukava“ i donosio prevagu na samoj travnatoj površini.
 
U Ligi Evrope posmatrali smo ga na svih šest mečeva grupne faze, gde je postigao po gol Ferencvarošu i Trabzonsporu. Odigrao je tačno 400 minuta. Sa druge strane u kvalifikacijama za Ligu šampiona na dva dvomeča, tačnije četiri susreta, se podrazumevalo da ga navijači crveno-belih vide od starta duela u polju. Ceo meč je odigrao protiv Makabija u revanšu na Marakani, dok je nešto pre kraja utakmice napuštao teren na preostale tri utakmice.

Foto: Starsportphoto©

 

Katai je tu prikupio 277 minuta aktivne igre.
 
Kada je u pitanju nacionalni kup vešti dribler iz Srborana je „plesao“ na terenu na pet od pet mečeva Crvene zvezde na putu ka peharu najmasovnijeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.
 
Nadomak Kataija po broju nastupa su bili kapiten Milan Borjan i hitronogi štoper Strahinja Eraković sa po 47 odigranih mečeva, a zanimljiva činjenica jeste da su i više minuta proveli na terenu u odnosu na Magika.

Takođe, zavidnim brojem utakmica se mogu pohvaliti Aleksandar Dragović (44 nastupa), Gelor Kanga (43 nastupa), Osman Bukari (42 nastupa), Mirko Ivanić (41 nastup)...
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija